EUROLYGA 2023

Tituluota Rusijos sportininkė su įspūdingu tortu šventė pergalę: gavo JAV pilietybę

Rusijos olimpinė čempionė Anastasija Nazarenko gavo JAV pilietybę. Rusė gimnastė jau kurį laiką gyvena Amerikoje ir emocingai šventė naujo paso gavimą.

 Anastasija Nazarenko.<br> Instagram nuotr.
 Anastasija Nazarenko.<br> Instagram nuotr.
 Anastasija Nazarenko.<br> Instagram nuotr.
 Anastasija Nazarenko.<br> Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 9:02 AM, atnaujinta Oct 4, 2022, 12:21 PM

29 metų A.Nazarenko yra 2012 m. olimpinės komandos čempionė meninės gimnastikos komandų varžybose, taip pat tris kartus pasaulio čempionė, tris kartus 2013 m. universiados čempionė ir tris kartus 2010 m. Europos čempionė.

Šių metų rudenį gavusi JAV pilietybę naujo paso garbei ji surengė vakarėlį, kurį papuošė didelis tortas su Laisvės statulos atvaizdu ir amerikietišku pasu.

Sportininkė yra gimusi Kaliningrade ir ten iki šiol veikia jos gimnastikos mokykla, kuriai vadovauja A.Nazarenko motina.

Po olimpinių žaidynių Londone ji sustabdė karjerą, tačiau grįžo į komandą ir 2015 metais ruošėsi Rio de Žaneiro olimpiadai. Tačiau prieš pat turnyrą ji buvo paguldyta į ligoninę ir kovojo su inkstų nepakankamumu. Dėl to ji iškrito iš nacionalinės komandos.

Po to ji baigė profesionalės karjerą, persikėlė į Niujorką ir ten gyvena su vyru.

„Persikėlimą į JAV laikau didele pergale. Būti imigrantu nėra lengva. Tai vienatvė, kalbos sunkumai ir miesto nepažinimas. Bijojau, kad pasiklysiu metro. O pirmą kartą atsidūrus jame, kortelė neveikė ir negalėjau atsiskaityti.

Mano amerikietiškas gyvenimas prasidėjo ne kaip sėkmės istorija. Kol įsidarbinau, pasirašiau pirmąją sutartį su Amerikos banku, praėjo savaitės. Teko paprašyti draugų paskolos.

Net bijojau apie šias problemas kalbėtis su tėvais. Jie nenorėjo manęs paleisti ir vis dar nerimauja“, – pasakojo A.Nazarenko.

Ji tikino nenutraukusi ryšių su Rusija.

„Kas yra patriotas? Kas nekritikuoja Rusijos politikos? Ar tas, kuris ką nors padarė šaliai? Daug metų gyniau Rusijos vėliavą olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionatuose. Kartą, būdama 15 metų, atmečiau pasiūlymą eiti į Italijos rinktinę, nes norėjau laimėti Rusijai. Nesu nutraukusi ryšių ir su Rusija. Kaliningrade jau daug metų veikia mano meninės gimnastikos mokykla, mama – jos direktorė. Už olimpinį auksą aš sumokėjau savo sveikata“, – aiškino A.Nazarenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.