EUROLYGA 2023

Olivijai Baleišytei pasaulio treko čempionatas baigėsi anksčiau laiko: problemų pridarė varžovų treneris

Dviratininkei Olivijai Baleišytei Sen Kantene (Prancūzija) vykstančio 119-ojo pasaulio treko čempionato omniume (daugiakovės varžybose) nepavyko įrodyti, ko ji iš tikrųjų verta. Lietuvos atstovė buvo priversta pasitraukti iš kovos dėl nugaros skausmų tik įpusėjus varžyboms.

Olivija Baleišytė<br>T.Gaubio nuotr.
Olivija Baleišytė<br>T.Gaubio nuotr.
 Olivija Baleišytė<br> T.Gaubio nuotr.
 Olivija Baleišytė<br> T.Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 10:39 AM

24 metų dviratininkė trečiosios rungties – eliminavimo – starte susidūrė su iš treko laiku nepasitraukusiu Belgijos rinktinės treneriu ir griuvo. Netrukus dviratininkės startavo iš naujo. Olivija, kęsdama skausmą, ryžosi vėl stoti į startą, bet buvo eliminuota pirmoji.

Dėl nugaros skausmų mūsų šalies dviratininkė nebegalėjo dalyvauti paskutinėje rungtyje – 20 km (80 ratų) grupinėse lenktynėse dėl taškų.

Tokijo olimpinių žaidynių dalyvė O. Baleišytė 7,5 km skrečo rungtyje buvo 11-a (20 tšk.), o 7,5 km tempo lenktynėse su 26 tarpiniais finišais liko paskutinė, 24-a (1 tšk.). Po dviejų rungčių Olivija buvo 18-a, o po trijų – 22-a.

Lietuvė tempo lenktynėse bandė laimėti jau pirmąjį tarpinį finišą. Ji ėmėsi lyderės vaidmens, tačiau prieš finišą buvo aplenkta. Tai Olivijai kainavo daug jėgų. Per likusias lenktynes ji buvo aplenkta dviem ratais.

„Šiam čempionatui buvome gerai pasirengę, turėjau nemažą aptarnaujantį personalą, gyvenome nuostabioje vietoje, dviratis veikė tobulai, kojos irgi buvo labai geros tiek per Lietuvos čempionatą, tiek atvykus čia, ir nuotaika buvo puiki. Bet jau pirmąją varžybų dieną pajutau, kad sėkmę palikau kažkur Lietuvoje.

Bandžiau tą mintį nuvyti šalin ir stengiausi toliau kovoti. Tikėjausi, kad omniume viskas bus gerai. Į eliminavimo rungtį atėjau nusiteikusi užimti vietą pirmajame dešimtuke ir bendrojoje įskaitoje pakilti maždaug į dvyliktuką, – pasakojo O. Baleišytė. – Taip atsitiko, kad eliminavimo starte savo dviratininkę išstūmęs Belgijos rinktinės treneris laiku nepasitraukė ir aš nugriuvau.

Pats griuvimas nebuvo skaudus, jokio skausmo nejaučiau, bet, kai stojausi, nugaroje pajutau labai stiprų dūrį. Startavome dar kartą, bet greitai supratau, kad sunkiai galiu sėdėti ant dviračio.

Tuo mano varžybos ir baigėsi. Labai liūdna. Belieka pripažinti, kad tokie jau man šie metai, toks jau šis sezonas – kaip prasidėjo, taip ir baigėsi. Dabar svarbiausia, kad nenustočiau tikėti savimi.“

Pirmą kartą pasaulio omniumo čempione tapo Tokijo olimpinių žaidynių čempionė amerikietė Jennifer Valente (118 tšk.).

Sidabro medalį pelnė pasaulio skrečo rungties vicečempionė olandė Maike van der Duin (109 tšk.), o bronzos – portugalė Maria Martins (99 tšk.).

Šeštadienį 13.30 val. (Lietuvos laiku) prasidėsiančiose vyrų sprinto kvalifikacijos varžybose (35 dalyviai) lenktyniaus Svajūnas Jonauskas. Norint patekti į šešioliktfinalį, reikia septynis varžovus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.