EUROLYGA 2023

Pirmą kartą istorijoje lankininkai Alytuje galės varžytis dėl pasaulio reitingo taškų

Lapkričio 19–20 dienomis Alytaus arenoje vyks tradicinės tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos „Best Indoor“. Šiais metais varžybos susilaukia didelio susidomėjimo, o svarbiausia naujiena – „Best Indoor“ varžybos tapo „Indoor World“ serijos dalimi, todėl sportininkai turės galimybę iškovoti pasaulio reitingo taškus.

Alytuje vyks tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos.<br>Organizatorių nuotr.
Alytuje vyks tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos.<br>Organizatorių nuotr.
Alytuje vyks tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos.<br>Organizatorių nuotr.
Alytuje vyks tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos.<br>Organizatorių nuotr.
Alytuje vyks tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos.<br>Organizatorių nuotr.
Alytuje vyks tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 2:15 PM

„Labai džiaugiamės tapę „Indoor World Series“ varžybų dalimi, nes tai reiškia, jog olimpiniais, skriemuliniais ir paprastais lankais šaudantys lankininkai savo rezultatus pamatys atvirajame pasaulio reitinge, tarp visų geriausių pasaulio sportininkų, – kalbėjo viena varžybų organizatorių, „Žaliojo lanko“ klubo trenerė Inga Timinskienė. – Mums tai dar vienas žingsnis pirmyn, artėjant link prestižiškiausių pasaulio varžybų, vykstančių uždarose patalpose.“

I. Timinskienė jau drąsiai teigia, jog „Best Indoor“ yra didžiausios tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos Baltijos šalyse. Natūralu, kad čia kasmet auga dalyvaujančių sportininkų skaičius. Jau dabar aišku, kad šiemet bus pasiektas dalyvių rekordas. Užsiregistravusių lankininkų skaičius artėja prie 150.

I. Timinskienės teigimu, šiuo metu yra užsiregistravę dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir anksčiau Alytuje dar nei karto nedalyvavę estai.

„Nors varžybose yra tik suaugusiųjų grupės, labai smagu matyti įvairaus amžiaus lankininkus – nuo 14 iki 85 metų. Dalyvių sąraše turime ir nacionalinių rinktinių narius, Europos, pasaulio čempionatų dalyvius. Daugiausiai dalyvių kol kas užsiregistravo olimpinių lankų grupėje, bet džiugu, jog itin aktyvios ir nedaug teatsiliekančios yra paprastųjų ir ilgųjų lankų grupės. Gal kiek neįprasta, kad skriemulinių lankų grupė kol kas mažiausia“, – užsiregistravusių dalyvių sąrašą analizavo I. Timinskienė.

„Best Indoor“ dalyvius vilioja ir savo sąlygomis. Varžybos vėl vyks Alytaus arenoje – didžiausiame sporto komplekte Alytuje.

„Labai džiaugiamės, kad su Alytaus miesto savivaldybės ir Alytaus sporto ir rekreacijos centro pagalba turime galimybę naudotis puikia baze ir užtikrinti varžybų dalyviams geriausias sąlygas. Šiais metais, kaip jau tapo įprasta, dalyvius džiuginsime aukštu varžybų organizavimo lygiu, unikaliais prizais, papildomais įdomiais turnyrais ir, žinoma, tiesiogine finalinių varžybų transliacija“, – vardino „Žaliojo lanko“ atstovė.

Didelis dalyvių skaičius, nemažai svečių iš užsienio kai kam bus nauja patirtis, o kai kam – galimybė dar labiau pamilti šaudymo iš lanko sportą. Kadangi varžybų lygis bus pakankamai aukštas, yra sudėtinga nuspėti, kas galėtų tapti nugalėtojais.

„Atkaklios dvikovos šiose varžybose garantuotos. Visos grupės tikrai didelės, jose yra daugybė gerų lankininkų. Šaudymo iš lanko sporte visuomet suveikia ir sėkmės faktorius, tad auksinės dvikovos visada būna intriguojančios, įtraukiančios ir nenuspėjamos“, – pabrėžė I. Timinskienė.

„Best Indoor“ varžybos prasidės lapkričio 19 dieną, šeštadienį 8.30 val. su atidarymo ceremonija olimpinių ir ilgųjų lankų turnyro dalyviams. Nuo 8.45 val. prasidės kvalifikaciniai raundai. 12.15 val. startuos komandinės varžybos. 14.15 val. varžybos oficialiai bus atidarytos ir skriemuliniais bei paprastais lankais šaudantiems dalyviams. Planuojama, kad kvalifikacinės ir komandinės varžybos tęsis iki 19.30 val.

Lapkričio 20 dieną, sekmadienį, nuo 9 val. prasidės asmeninių varžybų atkrintamosios varžybos. Visų lankų grupių finalai prasidės 14 val. Apdovanojimų ceremonija numatoma 17.30 val.

Organizatoriai kviečia žiūrovus atvykti į Alytaus areną, nes tai puiki galimybė susipažinti su šaudymo iš lanko bei pamatyti, kaip iš arti atrodo aukšto lygio lankininkų kovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.