EUROLYGA 2023

Skiepytis atsisakęs N. Džokovičius galiausiai bus vėl įleistas į Australiją

Nuo to laiko Australija panaikino reikalavimą lankytojams pasiskiepyti. Norėdamas panaikinti trejų metų draudimą, miniTeniso žvaigždei Novakui Džokovičiui Australijos vyriausybė turėtų išduoti vizą, kuri leis jam žaisti 2023 metų Didžiojo kirčio turnyre „Australian Open“.

 N.Džokovičius<br> Imago/Scanpix nuotr.
 N.Džokovičius<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 3:49 PM

„Guardian Australia“ skelbia, kad imigracijos ministras Andrew Gilesas išduos serbui vizą, panaikindamas trejų metų draudimą atvykti į šalį, kuris buvo priimtas kartu su ankstesnės vyriausybės sprendimu atšaukti jo vizą 2022 metais.

2022 m. sausį tuometinė koalicinė vyriausybė atšaukė N.Džokovičiaus vizą, remdamasi tuo, kad neseniai diagnozuotas koronavirusas neatleido tenisininko nuo Australijos reikalavimo paskiepyti.

Nors N.Džokovičius federaliniame apygardos teisme gavo laikiną sprendimo atidėjimą, tuometinis imigracijos ministras Alexas Hawke'as nusprendė vis tiek nedelsiant atšaukti vizą, remdamasis tuo, kad N.Džokovičiui buvus Australijoje gali kilti „pilietinių neramumų“, nes prieš vakcinaciją nusiteikusi bendruomenė serbą matė kaip savo talismaną.

N.Džokovičius pralaimėjo antrąją federalinio teismo bylą, todėl jis buvo deportuotas likus kelioms dienoms iki turnyro.stras turi įsitikinti, kad yra įtikinamų aplinkybių, leidžiančių grįžti atgal asmeniui, kuriam anksčiau buvo panaikinta viza.

N.Džokovičius žurnalistams teigė, kad iš Australijos vyriausybės „dar nieko oficialaus“ negirdėjo.

„Mes laukiame. Bendraujama su Australijos vyriausybe. Tai viskas, ką dabar galiu jums pasakyti“, – kalbėjo serbas.

Australijos atvirojo čempionato direktorius Craigas Tiley išreiškė optimizmą, kad serbų teniso žvaigždė bus įleista į Australiją rungtyniauti.

„Yra įprastas prašymo išduoti vizą procesas, kurį visi šiuo metu išgyvena. „Nemanau, kad kažkam turėtų būti taikomas lengvatinis režimas, bet aš visiškai tikiu, kad iki to laiko, kai jiems reikės rezervuoti skrydžius ir atvykti, visi turės atsakymą, įskaitant Novaką.

Sprendimas visiškai priklauso nuo Australijos vyriausybės. Žinau, kad Novakas nori ateiti žaisti ir grįžti į varžybas. Jis myli Australiją ir čia jam sekasi geriausiai.

Jis supranta aplinkybes, bet jis tai turi išspręsti su federaline vyriausybe. Esu įsitikinęs, kad jie pasieks susitarimą ir tikiuosi, kad tai bus teigiama“, – kalbėjo C.Tiley.

N.Džokovičius šiuo metu užima aštuntąjį reitingą pasaulyje. Serbas yra daugiausiai kartų „Australian Open“ turnyre triumfavęs tenisininkas, 35-erių sportininkas tai padarė net 9 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.