EUROLYGA 2023

Pergale pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionatą užbaigę lietuviai užsitikrino prizinę vietą savo pakopoje

Lietuvos jaunimo iki 20 metų ledo ritulio rinktinė šeštadienį Kaune užbaigė savo pasirodymą pasaulio IIA diviziono čempionate.

 Lietuvos ledo ritulio rinktinė.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2022, 7:50 PM, atnaujinta Dec 17, 2022, 7:52 PM

Paskutinėse čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė 3:1 palaužė Nyderlandų ledo ritulininkus.

Pergalė garantavo lietuviams IIA diviziono medalius.

Rungtynės lietuviams prasidėjo svajonių scenarijumi: jau pirmos atakos metu Artūras Seniuta pademonstravo savo sugebėjimus puolime ir pelnė įvartį. Gynėjas įkirto link vartų ir suklaidinęs kelis gynėjus pasiuntė ritulį į vartus (00:41).

Po pelnyto įvarčio lietuviai toliau dominavo ant ledo, bet išnaudoti progų jiems nepavyko, o pirmasis pavojingesnis Nyderlandų rinktinės metimas baigėsi įvarčiu. Į vartus įskriejo Matteo Castronovo atliktas metimas (17:29, rez. perd. Meesas van Wingerdenas, Jelle Kronenburgas).

Antrajame kėlinyje lietuviai vėl įsiveržė į priekį po to, kai Ilja Michalevičius įsiveržė į oponentų zoną ir atidavė ritulį Marijui Dumčiui. Lietuvos rinktinės puolimo lyderis gavęs laisvės metimui nieko nelaukdamas pasiuntė ritulį į viršutinį varžovų vartų kampą (28:52, rez. perd. I. Michalevičius, A. Seniuta). Netrukus jis turėjo progą mesti iš artimesnės distancijos, bet šį kartą jo metimą atrėmė vartininkas.

Trečiajame kėlinyje lietuviai susikūrė daugybę progų padidinti savo persvarą, bet realizuoti savo galimybių jie niekaip nesugebėjo. Galiausiai paskutinę rungtynių minutę varžovai pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, o į greitą ataką pabėgęs Timuras Sedleckis-Razinas atėmė paskutines varžovų viltis išsigelbėti pasiųsdamas ritulį į tuščius vartus (59:42, rez. perd. M. Dumčius).

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate iškovos sidabro arba bronzos medalius.

Sidabrą jiems atneštų rumunų pergalė paskutinėse rungtynėse prieš Kroatiją per pagrindinį rungtynių laiką.

Pasibaigus čempionatui vyriausias Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Kieras pasidžiaugė iškovotais medaliais, bet pripažino, jog su geresne progų realizacija buvo galima iškovoti ir aukso medalius.

„Laimėti medalius visada smagu, o iki auksinio medalio mums pritrūko visai nedaug. Įdomus dalykas, kad jau ketvirtose rungtynėse geriausiu varžovų žaidėju skelbiamas vartininkas, o tai reiškia, jog mes vis apmėtydavome varžovus, bet niekaip nesugebėjome pelnyti įvarčių.

Jeigu būtų pavykę realizuoti savo progas, būtume ėję iki pat galo“, – kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.