EUROLYGA 2023

„Kaunas City“ nepavyko sustabdyti latvių atakų škvalo

Ledo ritulio lygoje skaudžią nesėkmę patyrė „Kaunas City“ komanda. Šeštadienį Kauno ledo rūmuose „Kaunas City“ 3:11 neprilygo Rygos „Prizma“ klubui.

"Kaunas City" ekipa prieį rungtynes 
"Kaunas City" ekipa prieį rungtynes 
Vilniaus „Hockey Punks“ ir Elektrėnų „Energija „ mačas
Vilniaus „Hockey Punks“ ir Elektrėnų „Energija „ mačas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2023, 8:45 PM, atnaujinta Jan 28, 2023, 9:55 PM

Ši pergalė leido latviams įgyti pranašumą tarpusavio rungtynių serijoje. Nors abi komandos triumfavo po du kartus, latviai po šios dvikovos turi geresnį įmuštų įvarčių balansą.

Pirmasis rungtynių įvartis krito į „Kaunas City“ vartus, kai netoli vartų ritulį perėmę svečiai surado laisvą Laurį Rancevą, kuris pasiuntė ritulį į vartus (03:15, rez. perd. Edijus Brahmanis, Kristapas Milleris).

Praleidusi įvartį kauniečių komanda surengė keletą pavojingų progų, bet jiems pasižymėti nepavyko.

Įpusėjus pirmajam kėliniui „Prizma“ gavo dvi galimybes žaisti daugumoje ir abu kartus nubaudė kauniečius. Pirmosios daugumos metu Edijus Brahmanis atliko metimą iš toli, o ritulio skriejimo kryptį pakeitęs Armandas Berzinšas nuginklavo kauniečių vartininką (09:52, rez. perd. E. Brahmanis, L. Rancevas), o vėliau sekusioje kitoje daugumoje komandos draugo metimą pataisė Davis Straupe (14:59, rez. perd. Valteris Apfelbaumas).

Savo atsaką „Kaunas City“ surengė greitame išpuolyje, kur gautą progą puikiai išpildė Paulius Grybauskas. Puolėjas suklaidino du gynėjus ir tiksliu šūviu į tolimąjį vartų kampą nepaliko vilčių varžovų vartininkui (15:53, rez. perd. Lukas Žukauskas).

Visgi, kėlinio pabaigoje „Prizma“ susigrąžino trijų įvarčių pranašumą, kai iš toli sėkmingai iššovė Kristapas Riekstinšas (17:44, rez. perd. Kristis Apsitis, K. Milleris).

Antrajame kėlinyje kauniečiams pavyko pagerinti savo žaidimą ir į oponentų išpuolius kur kas dažniau atsakyti savo pavojingomis atakomis.

Galiausiai įpusėjus rungtynėms „Kaunas City“ surengė greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūrė gynėjas Aurimas Gaidauskas. Vienas prieš vartininką iššokęs ledo ritulininkas pademonstravo savo sugebėjimus užbaigdamas ataką tiksliu šūviu į vartus (30:00, rez. perd. Aivaras Bendžius, Kostas Gusevas).

Po pelnyto įvarčio šeimininkai surengė dar keletą pavojingų atakų, bet su jomis susitvarkė oponentų vartininkas.

Kol kauniečiai nerealizavo savo progų, „Prizma“ surengė greitą išpuolį, ir nors pirmąjį Emilio Ezičio metimą sulaikė vartininkas, jis pats suskubo prie atšokusio ritulio ir pasiuntė jį į vartus (34:17, rez. perd. D. Sraupe).

Galutinai kauniečių viltis šiose rungtynėse svečiai iš Latvijos nužudė trečiajame kėlinyje. Jau jo pradžioje dukart pasižymėjo K. Riekstinšas, o vėliau dar vieną įvartį pridėjo Matiss Strausas.

Nors vėliau tikslią ataką surengė „Kaunas City“ puolėjas Aivaras Bendžius (48:11, rez. perd. Egidijus Binkulis), rungtynes užbaigė dar trys latvių įvarčiai. Ritulį į vartus siuntė K. Apsitis, L. Rancevas ir ketvirtą kartą rungtynėse pasižymėjęs K. Riekstinšas.

„Kaunas City“ treneris Sergejus Durdinas po rungtynių pripažino, jog jos susiklostė ne taip, kaip planavo jo ekipa.

„Sunku po rungtynių viską įvertinti, norisi jas pažiūrėti dar kartą ir tiksliai nustatyti, kur viskas pasisuko mums netinkama kryptimi.

Ir vėl pralaimėjome pirmąjį kėlinį, kalbėjausi su vaikinais, kad rungtynės bus nelengvos, kaip „Prizma“ žaidžia, kur mes turime saugotis, bet rungtynių metu viskas klostėsi ne taip, kaip norėjome.

Traumą patyrė Povilas Verenis ir jis buvo priverstas palikti ledą, tad jo lyderystės mums taip pat pritrūko. Rungtynės buvo labai sunkios“, – kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.