EUROLYGA 2023

Kelias link karūnos neprailgo

„Kaunas City“ ledo ritulininkams pakako vos dviejų sezonų iškovoti šalies čempionato nugalėtojų taurę. Jiems nedaug pritrūko iki sensacijos bendrame Lietuvos ir Latvijos komandų čempionate (OHL).

„Kaunas City“ ledo ritulininkai (žalia apranga) šalies čempionato finale nepaliko vilčių Elektrėnų komandai.
„Kaunas City“ ledo ritulininkai (žalia apranga) šalies čempionato finale nepaliko vilčių Elektrėnų komandai.
Kauniečiai, iškovoję tris pergales iš eilės, kėlė į viršų nugalėtojų taurę.
Kauniečiai, iškovoję tris pergales iš eilės, kėlė į viršų nugalėtojų taurę.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-25 12:48

Finale „Kaunas City“ grūmėsi su Elektrėnų „Airwell Energija“ ir iškovoję tris pergales iš eilės kėlė į viršų nugalėtojų taurę.

Lemiamose rungtynėse kauniečiai po atkaklios kovos 3:1 palaužė svečius iš Elektrėnų.

Vos prieš dvejus metus tarp pajėgiausių šalies klubų įsitvirtinusiai „Kaunas City“ komandai tai buvo pirmasis šalies čempionų titulas, o elektrėniškiai antrus metus iš eilės sezoną užbaigė užimdami antrąją vietą.

Rungtynių pabaiga – nerami

„Kaunas City“ komandos vyriausiasis treneris Sergejus Durdinas pripažino, kad jo komandai trečiajame kėlinyje nepavyko susitvarkyti su savo emocijomis, bet pasidžiaugė galutiniu rezultatu.

„Rungtynės buvo tikrai nelengvos, o svarbiausią vaidmenį jose vaidino psichologija. Prieš rungtynes savo auklėtiniams sakiau, kad paskutinė pergalė yra sunkiausia, ir prašiau jų žaisti gudriau, be emocijų“, – atskleidė čempionų titulą iškovojęs treneris iš Latvijos.

Pasak jo, viskas neblogai klostėsi iki trečiojo kėlinio, mat rungtynių pabaigoje jau liejosi nereikalingos sportininkų emocijos, jie užsidirbo kvailų nuobaudų. Treneris džiaugėsi, kad šįkart viskas baigėsi laimingai.

Finale suklupusių elektrėniškų trenerio Arūno Aleinikovo teigimu, jo komandai pavyko į rungtynes išeiti kur kas geriau pasiruošus psichologiškai, bet koją ir vėl pakišo prastas pasinaudojimas progomis.

„Šiandien komanda išėjo susitvarkiusi savo galvas. Vyrai kovojo, stengėsi, o mums vėl pritrūko sėkmės mušant įvarčius“, – pripažino elektrėniškių treneris.

A.Aleinikovas pridūrė, kad „Kaunas City“ turi patyrusių žaidėjų, kurie sugeba išspausti didžiausią naudą net iš minimalių galimybių.

Pritrūko taiklių smūgių

OHL turnyre Kauno komanda buvo labai arti sensacijos, tačiau ketvirtfinalio lemiamose rungtynėse patyrė apmaudų pralaimėjimą.

Penktose ir paskutinėse ketvirtfinalio serijos rungtynėse Latvijoje kauniečiai po baudinių serijos 2:3 nusileido Rygos „Dinamo“ komandai ir iškrito iš OHL kovų.

Iki šios dvikovos abi komandos buvo iškovojusios po dvi pergales. Dėl reguliariojo sezono metu užimtos aukštesnės vietos lemiamos rungtynės vyko Latvijos sostinėje.

Bendras Lietuvos ir Latvijos ledo ritulio čempionatas surengtas pirmą kartą, jame dalyvavo 3 Lietuvos klubai, kurie gavo progą pasivaržyti su pajėgiomis kaimyninės šalies komandomis.

Kauniečiai reguliariajame čempionate tarp Lietuvos atstovų pasirodė geriausiai.

Lemia investicijų dydis

– Pastaraisiais metais Lietuvos čempionate geriausiai sekėsi Vilniaus „Hockey Punks“ komandai, tačiau šįkart finale teko kautis su „Airwell Energija“ klubu. Nustebino vilniečių nesėkmė? – „Laikinoji sostinė“ pasiteiravo „Kaunas City“ klubo vadovo Rolando Milerio.

– Viskas priklauso nuo investicijų. Kuo daugiau investuoji, tuo geresnių rezultatų galima tikėtis. Galbūt sostinės klubo vadovybė šiame sezone nusprendė skirti mažiau lėšų komandai.

Kai kurių Latvijos komandų biudžetas siekė 2 mln. eurų, „Kaunas City“ klubo – apie 200 tūkst. eurų, tačiau norint sėkmingai pasirodyti OHL, reikia bent 300–400 tūkst. eurų.

Finalas su „Airwell Energija“ tikrai nebuvo lengvas. Geriausias rungtynes sužaidėme Elektrėnuose, o Kaune teko rimtai padirbėti.

– Smarkiai nuvylė paskutinės serijos rungtynės su Rygos „Dinamo“ klubu?

– Pritrūko labai nedaug iki pusfinalio. Neslėpsiu, tikrai norėjome į jį pakliūti. Šįkart tiesiog nepasisekė, galbūt pasiseks kitąmet.

– Ką galite pasakyti apie pirmą kartą surengtą bendrą Lietuvos ir Latvijos ledo ritulio čempionatą?

– Latvijos komandų pajėgumu neverta net abejoti, todėl galimybė su jomis išbandyti jėgas išėjo į naudą tiek komandai, tiek ledo ritulio aistruoliams, tiek miestui.

Šis turnyras – tai didelis žingsnis į priekį visam Lietuvos ledo rituliui ir puiki galimybė sportininkams atskleisti savo galimybes.

Dabar išeiname atostogų, o po 2–3 mėnesių vėl sėsime prie stalo, skaičiuosime ir braižysime kito sezono planus, mat sutartis dėl šio turnyro buvo sudaryta trejiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.