EUROLYGA 2023

Į Čempionių lygos finalo ketvertą pateko du Vengrijos rankinio klubai

Moterų rankinio Čempionių lygos finalo ketverte žais Djoro „Audi“, Budapešto „Ferencvaros“, „Esbjerg“ ir nugalėtojos vardą ginanti Kristiansando „Vipers“. Šios keturios komandos laimėjo ketvirtfinalio mačus ir birželio pradžioje Budapešte kovos dėl svarbiausio žemyno prizo.

Marit Rosberg Jacobsen padėjo „Esbjerg“ ekipai patekti į moterų rankinio Čempionų lygos finalo ketvertą.
Marit Rosberg Jacobsen padėjo „Esbjerg“ ekipai patekti į moterų rankinio Čempionų lygos finalo ketvertą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 8:28 AM

Į Čempionių lygos finalo ketvertą pateko net trys komandos, kurios baigiamajame turnyre žaidė ir pernai. Į įprastą finalo ketverto vietą Budapeštą, kaip ir prieš metus, atvyks Djoro „Audi“ (Vengrija), „Esbjerg“ (Danija) ir Kristiansando „Vipers“ (Norvegija) rankininkės.

Praėjusiais metais su šiomis komandomis didžiajame ketverte kovojo „Metz“ (Prancūzija), tačiau šį sezoną jos viltis netikėtai sužlugdė sekmadienį nedidelį sporto žygdarbį atlikusi Budapešto „Ferencvaros“ komanda.

Budapešto rankininkės prieš savaitę namie pralaimėjo pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes 26:32, bet šį sekmadienį geltonai nusidažiusioje Meco arenoje sugebėjo atsiskaityti truputį didesniu skirtumu 33:26.

Atsakomųjų rungtynių pirmasis kėlinys nežadėjo Meco rankininkėms nieko blogo. Net ir antrojo kėlinio pradžioje rezultatas dar buvo lygus, bet vos tik „Ferencvaros“ surengė nedidelį spurtą, „Metz“ pakriko ir nepajėgė nieko pakeisti.

Ne mažiau karšta kova sekmadienį užvirė Rumunijos sostinėje, kur Bukarešto CSM rankininkės siekė atsiskaityti su „Esbjerg“ komanda už pirmosiose rungtynėse keturių įvarčių skirtumu 28:32 patirtą pralaimėjimą. Per atsakomąsias rungtynes CSM kelis kartus pirmavo trijų įvarčių skirtumu, bet tikslo nepasiekė ir patyrė pralaimėjimą 31:33.

„Vipers“ ir „Audi“ ketvirtfinalio varžoves nugalėjo daug lengviau. Užpernai ir pernai Čempionių lygoje triumfavusi „Vipers“ šeštadienį namie įveikė Bukarešto „Rapid“ komandą 40:31, penkiskart Čempionių lygos nugalėtoja „Audi“ taip pat savo aikštėje pranoko „Odense“ (Danija) klubą 37:28.

„Vipers“ svarbiausią darbo dalį atliko prieš savaitę, kai Rumunijos sostinėje laimėjo 31:25. „Audi“ taip pat laimėjo pirmąsias rungtynes, bet iš Danijos parsivežė trapesnę persvarą 29:27.

Čempionių lygos finalo ketvertai rengiami nuo 2014 metų. „Audi“ į finalo ketvertą pateko aštuntąjį kartą, „Vipers“ – ketvirtąjį, „Esbjerg“ – antrąjį, „Ferencvaros“ – pirmąjį.

Dvi Vengrijos komandos finalo ketverte žais pirmą kartą. „Ferencvaros“ praėjusiais metais kelis kartus buvo labai arti tikslo, bet vis iškrisdavo ketvirtfinalyje.

Finalo ketvertas vyks birželio 3–4 dienomis Budapešte. Vengrijos sostinė yra nuolatinė baigiamojo turnyro vieta nuo 2014 metų.

Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės

Kristiansando „Vipers“ – Bukarešto „Rapid“ 40:31 (18:18). Andersen 7 / Grozav 7. 2000 žr. Pirmosios rungtynės 31:25.

Djoro „Audi“ – „Odense“ 37:28 (21:14). Gros 10, Nze Minko 7 / van Wetering 6. Pirmosios rungtynės 29:27.

Bukarešto CSM – „Esbjerg“ 31:33 (18:16). Omoregie 8 / Breistol 7. Pirmosios rungtynės 28:32.

„Metz“ – Budapešto „Ferencvaros“ 26:33 (17:17). Bouktit 8 / Malestein 8. Pirmosios rungtynės 32:26.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.