EUROLYGA 2023

Europos sportinio ėjimo komandinis čempionatas buvo sėkmingas jaunuoliams

Sekmadienį Podebraduose (Čekija) vyko Europos sportinio ėjimo komandinis čempionatas, kuriame startavo 11 lietuvių, 3 iš jų gerino asmeninius rekordus. Ispanė Maria Perez varžybose pagerino 35 km pasaulio rekordą (2 val. 37 min. 15 sek.).

Europos sportinio ėjimo komandinis čempionatas buvo sėkmingas jaunuoliams.<br> LLAF nuotr.
Europos sportinio ėjimo komandinis čempionatas buvo sėkmingas jaunuoliams.<br> LLAF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 1:48 PM

35 km nuotolyje startavo ir šios distancijos Lietuvos čempionė Austėja Kavaliauskaitė, kuri užėmė 18-tą vietą (3 val. 8 min. 3 sek.). Pastaroji pasidžiaugė geromis oro sąlygomis ir aukšto lygio varžovėmis, tačiau savo rezultatu patenkinta nebuvo.

„Jau pirmoje varžybų pusėje pradėjo pykinti, todėl 3 kartus trasoje sustojau“, – nemalonia patirtimi dalinosi A. Kavaliauskaitė.

Pasak ėjikų komandos vadovo Viktoro Meškausko, nors sportininkės vieta ir nebloga, rezultatas gana žemas.

Iki šių metų dažniau 20 km distancijoje startavusi A. Kavaliauskaitė teigė, jog sprendimas startuoti 35 km nuotolyje buvo priimtas dėl didesnės galimybės patekti į pasaulio čempionatą Budapešte (rugpjūčio 19–27 d.).

„Norint patekti į čempionatą per reitingus, šioje distancijoje užtenka dviejų rezultatų, todėl, nors tai ir nėra olimpinė rungtis, patekimas į pasaulio čempionatą lengvesnis“, – pasakojo A. Kavaliauskaitė.

Šis rezultatas Austėjai jau antrasis (pirmasis užfiksuotas prieš beveik 2 mėnesius Dudincuose – 2 val. 58 min. 25 sek.), todėl pastaroji pateks į artėjančio pasaulio čempionato reitingavimo sistemą. Kitas ėjikės startas jau birželio 9 d. Alytuje, kur vyks Lietuvos 20 km čempionatas.

35 km vyrų grupėję startavęs Tadas Šuškevičius liko 26-tas (2 val. 48 min. 17 sek.), o V. Meškauskas šį rezultatą vadino neblogu: „Vieta neaukšta, tačiau žinodamas lengvaatlečio formą prieš varžybas ir paskutinius jo rezultatus, galiu teigti, jog pasirodymas neblogas.“ Šioje rungtyje nugalėjo ispanas Alvaro Martinas (2 val. 25 min. 35 sek.).

20 km distancijoje iš vyrų geriausiai pasirodė olimpietis Arturas Mastianica, kuris užėmė 33-ą vietą (1 val. 30 min. 15 sek.). Pastarasis varžybų metu turėjo problemų su skrandžiu: „Rezultatas ne iš geriausių, nes skrandis buvo sustojęs ir nepasisavino medžiagų, teko kentėti.“

„Ši problema užklupo jau ne pirmą kartą, tačiau kokios priežastys – neįsivaizduoju. Galbūt netinka maistas ar papildai, spręsime šią problema su treneriu“, – sakė A. Mastianica. Lengvaatlečiui paantrino ir jo treneris V. Meškauskas: „Rezultatas prastas. Paskutiniu metu sportininkas jautėsi gerai, tačiau per varžybas netikėtai užklupo virškinimo problemos.“

Dabar ėjikas reabilituotis sieks Lietuvos 20 km čempionate Alytuje: „Šiuo metu apie patekimą į pasaulio čempionatą negalvoju, o rezultatas Alytuje nulems ateities startus.“

Toje pačioje rungtyje startavęs Ignas Dumbliauskas pagerino asmeninį rekordą ir liko 38-tas (1 val. 35 min. 39 sek.). „Tai tik antras Igno startas 20 km rungtyje, todėl rezultatas tikrai geras“, – teigė V. Meškauskas.

Deividas Balevičius užėmė 42-tą vietą (1 val. 42 min. 13 sek.), o šalies lyderis Marius Žiūkas buvo diskvalifikuotas. Vyrų grupėje pirmas buvo italas Francesco Fortunato (1 val. 18 min. 59 sek.). 20 km moterų grupėje nugalėjo graikė Antigoni Ntrismpioti (1 val. 29 min. 17 sek.), o lietuvė Monika Vaiciukevičiūtė užėmė 29-tą vietą (1 val. 39 min. 41 sek.). 35 km ir 20 km komandinėje įskaitoje Lietuva užėmė 8 vietą.

10 km jaunuolių nuotolyje geriausiai pasirodė 16-metė Justė Perveneckaitė, kuri užėmė 11-tą vietą (49 min. 16 sek.). Anot V. Meškausko, Justė iš Lietuvos delegacijos pasirodė geriausiai. „Nors lengvaatletė ir buvo minimaliai traumuota bei šiek tiek išsimušusi iš formos, rezultatas užfiksuotas pagal planą“, – sakė V. Meškauskas.

Toje pačioje grupėje startavusi Akvilė Orliukaitė liko 18-ta (51 min. 23 sek.) ir užėmė aukštesnę vietą už tą, kuri buvo nurodyta starto protokole pagal reitingą. Šią rungtį laimėjo italė Giulia Gabriele (46 min. 42 sek.), o lietuvės komandinėje įskaitoje liko septintos.

10 km distancijoje jaunuoliams startavęs Tauras Jokūbas Grincevičius pagerino asmeninį rekordą, užėmė 13-tą vietą (45 min. 37 sek.) ir įvykdė normatyvą į Europos jaunimo čempionatą Jeruzalėje (rugpjūčio 7–11 d.). Taip pat asmeninį rekordą gerino 14-tas likęs Lukas Lasevičius (45 min. 53 sek.), kuris normatyvą į čempionatą yra įvykdęs jau anksčiau. Vaikinų grupėje laimėjo italas Diego Giampaolo, o jaunuoliai iš Lietuvos komandinėje įskaitoje liko penkti.

„Apskritai, jaunimas tikrai nudžiugino ir pasirodė gerai, suaugusieji prasčiau, todėl bendrą komandos pasirodymą vertinčiau vidutiniškai“, – komentavo V. Meškauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.