EUROLYGA 2023

Įspūdingas Lietuvos regbininkų pasirodymas Ispanijoje – nugalėti ir Europos čempionai

Europos vyrų regbio-7 čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė savaitgalį įspūdingai pasirodė dideliame šio sporto turnyre Alikantėje (Ispanija).

 Lietuvos regbio rinktinės mačas.
 Lietuvos regbio rinktinės mačas.
 Kęstutis Karbauskis
 Kęstutis Karbauskis
 Lietuvos regbio rinktinės mačas.
 Lietuvos regbio rinktinės mačas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 2:25 PM

„Costa Blanca Rugby 7‘s“ turnyro Elitinėje vyrų grupėje kovoję lietuviai patiesė ne vieną galingą varžovą ir iškovojo sidabro medalius.

Tomo Zibolio treniruojami lietuviai turnyrą E grupės akistata su dviejų pastarųjų Europos čempionatų nugalėtoja Ispanijos rinktine.

Nors ispanai pirmajame kėlinyje pirmavo 12:0, Kęstučio Karbausko vedami lietuviai sugebėjo suorganizuoti tris rezultatyvias atakas ir išsiveržti į priekį 17:12.

Vėliau abi komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, lietuvių gretose vėl pasižymėjo K. Karbauskas (22:19). Per likusias minutes lietuviai atsilaikė gynyboje ir šventė įspūdingą pergalę.

Lietuva – Ispanija rungtynės (nuo 2:15.30)

Antrosiose grupės rungtynėse laukė akistata su Pietų Afrikos „S.A. All Stars“ komanda. Mūsiškiai tiesiog įspūdingai pradėjo rungtynes ir pirmą kėlinį laimėjo net 19:0.

Visgi antrajame kėlinyje iniciatyvą perėmė PAR komanda, kuri net sugebėjo išsiveržti į priekį 22:19. Nepaisant to, paskutinės atakos metu Tautvydas Krasauskas pelnė žeminimą ir išplėšė pergalę Lietuvos rinktinei.

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai dominavo prieš „Akuma UK“ (Didžioji Britanija) komandą ir šventė trečiąją pergalę iš eilės 33:14.

Video (nuo 1:27.00 ir nuo 4:35.00)

Išsidėstymas grupėse lėmė tai, kad ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė turėjo kautis su ta pačia „Akuma UK“ komanda. Nors rungtynių pradžioje britai išsiveržė į priekį 7:0, vėliau lietuviai išlygino rezultatą, o antrajame kėlinyje neleido suabejoti savo pranašumu ir šventė pergalę 24:7.

„Costa Blanca Rugby 7‘s“ turnyro pusfinalyje Lietuvos rinktinės laukė akistata su kita tituluota Europos komanda – Portugalija.

Kaip ir pridera, pusfinalis buvo atkaklus ir įtemptas. Galiausiai pagrindinis laikas baigėsi esant lygiam rezultatui 7:7, bet žaidimas dar tęsėsi. Paskutinės atakos metu K. Karbauskas pralaužė varžovų gynybą ir pelnė pergalingą žeminimą – 14:7.

Finale laukė dar viena akistata su stipriausia Europos komanda – Ispanija. Antrą kartą per dvi dienas Europos čempionų lietuviams įveikti nepavyko. Ispanija laimėjo finalines rungtynes 20:10, o lietuviai džiaugiasi puikia antrąja vieta.

Geriausiu turnyro žaidėju pripažintas K. Karbauskas.

„Manau, kad didžiausias vaidmuo čia atitenka komandiniam darbui. Komanda sukuria progas, kuriomis stengiuosi pasinaudoti. Kai kuriose situacijose buvo rizikos ir sėkmės“, – prisipažino K. Karbauskas.

Regbininko teigimu, gerą Lietuvos rinktinės formą lėmė kryptingas pasiruošimas svarbiausioms kovoms. Didžioji dalis žaidėjų šiemet jau turėjo nemažai žaidybinės praktikos.

„Praėjusiai metais pamatėme, kad po Europos čempionato bei pasaulio pirmenybių atrankos Čilėje jau jautėmės patogiai ir susižaidę. Šiemet turėjome stovyklas Vokietijoje, Sakartvele ir Ispanijoje, o tai leidžia įgauti geresnę sportinę formą bei bendrą komandos susižaidimą“, – aiškino K. Karbauskas.

Pirmasis Europos regbio-7 čempionato etapas bus surengtas birželio 9–11 dienomis Algarvėje (Portugalija), antrasis – liepos 7–9 dienomis – Hamburge (Vokietija). Tarpe tarp šių etapų – birželio 25–27 dienomis – Lietuvos regbio-7 rinktinė debiutuos Europos žaidynėse, kuriose bus kovojama ir dėl olimpinio kelialapio.

„Turnyras Ispanijoje suteikia daug pozityvumo artėjančiam Europos čempionatui. Džiugu, jog Alikantėje visos 6 sužaistos rungtynės buvo įtemptos, nes būtent to ir važiavimo. Pavyko sužaisti su Ispanijos ir Portugalijos rinktinėmis, su kuriomis žaisime ir Europos čempionate. Pamatėme, kur dar reikia pasitempti, ką dar reikia pataisyti. Grįžome geros nuotaikos, ruošimės toliau ir laukiame pagrindinių kovų“, – teigė K. Karbauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.