EUROLYGA 2023

Olimpinėje dienoje – filmas apie A. Sorokino išgyvenimus pasaulio čempionate

Kai Aleksandras Sorokinas pradėjo bėgioti, jis net negalėjo įsivaizduoti, kad ateityje vieną po kito gerins pasaulio rekordus, o apie jį bus kuriamas filmas.

Aleksandras Sorokinas.<br>V.
Aleksandras Sorokinas.<br>V.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-31 18:49

Jeigu kelyje link pasaulio rekordų jis pats nuolat sunkiai ir kryptingai dirbo, tai gegužės mėnesį pasirodęs kūrėjo Mariaus Antanaičio filmas „Gyvenimas per 24 valandas“ A.Sorokinui buvo netikėta, bet labai maloni staigmena.

„Net svajonėse neturėjau minties apie filmą. Dabar taip viskas įsisuko, kad galiu tik pasidžiaugti. Iš tikro visas filmo kūrimas buvo slepiamas nuo manęs. Pirmą kartą filmą pamačiau kaip ir kiti žmonės, dalyvavę premjeroje kino salėje. Dėl to išgyvenau tokias pačias emocijas kaip ir kiti žiūrovai“, – pasakojo A.Sorokinas.

Šį filmą visi norintys galės išvysti jau birželio 3 dieną Panevėžyje vyksiančioje sporto šventėje „Olimpinė diena 2023“.

21 val. Panevėžio Senvagėje vyksiantis nemokamas naktinis kino seansas „Gyvenimas per 24 valandas“ bus finalinis visą dieną truksiančios sporto fiestos akordas.

Filmas ne tik papuoš įvairiomis sporto varžybomis, rungtimis, pokalbiais su olimpiečiais bei muzikine programa pažymėtą šventę visai šeimai, bet ir kiekvienam suteiks didelę motyvacijos dozę.

M.Antanaičio sukurtas filmas pasakoja apie A.Sorokino išgyvenimus 2022-aisiais Veronoje (Italija) vykusiame 24 valandų bėgimo Europos čempionate.

„Kadangi 80–90 proc. filmo yra būtent apie šias varžybas, tai žiūrėdamas jį, vėl prisiminiau tas emocijas, kurias patyriau Veronoje. Iš tiesų labai patiko“, – teigė bėgikas.

M.Antanaitis į Veroną vyko kartu su A.Sorokinu. Pastarajam nebuvo netikėta, kai operatorius momentais bėgdavo kartu, kad užfiksuotų jo emocijas.

„Žinojau, kad kažkoks filmas bus, bet maniau, jog tai tebus keleto minučių apžvalga apie varžybas, o ne rimta dokumentika. O kai dar filmo pristatymas vyko su premjera kino salėje, tai tokio „holivudinio“ lygio net negalėjau įsivaizduoti. Labai smagu, kad daug žmonių susirinko – teko net surengti papildomą seansą dėl didelio susidomėjusiųjų skaičiaus. Esu labai dėkingas visiems, kurie atėjo ir palaikė“, – šypsojosi A.Sorokinas.

Jis neslepia – filme buvo ne vienas momentas, kuomet stipriai suspausdavo širdį, bet labiausia jį sujaudino filmą stebėjusių žmonių reakcija.

„Mano žmonai labiausiai įstrigo paskutiniai žodžiai, kuriais visiems dėkojau už pripažinimą. Tuomet ir pats emociškai jaučiausi labai gerai. Kai po filmo visi plojo, taip pat pajutau pakilusias emocijas“, – pabrėžė A.Sorokinas.

Įdomu tai, kad filmo „Gyvenimas per 24 valandas“ premjera vyko likus mažiau nei dviem savaitėms iki Vilniuje suorganizuoto „The World’s Fastest Run powered by Nord Security“ bėgimo, kuriame jis pagerino 100 km bėgimo planetos rekordą.

„Tuo metu jau mano visos mintys apie šias 100 km varžybas. Iš pradžių pagalvojau, kad filmo premjera atims energiją ir psichologiškai bus sunkiau, bet viskas gavosi atvirkščiai – iš žiūrovų pasisėmiau dar daugiau energijos“, – teigė pasaulio rekordininkas.

Pats A.Sorokinas ketina dalyvauti ir Olimpinėje dienoje vyksiančioje šio filmo peržiūroje, todėl jį galės pamatyti, o galbūt ir kartu nusifotografuoti, visi renginio dalyviai ir svečiai.

„Ne pro šalį būtų ir man pačiam apsilankyti Olimpinėje dienoje bei išbandyti keletą sporto šakų. Yra tokių, kurias stebiu ir domiuosi, todėl išbandyti šaudymą, laipiojimą, irklavimą ar kažką kitą būtų tikrai įdomu“, – sakė A.Sorokinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.