EUROLYGA 2023

„Roland Garros“ nugalėtojos taurės dangtelį numetusi lenkė savo komandos atsiprašė už rakšties charakterį

Geriausia pasaulio tenisininkė lenkė Iga Swiatek (WTA-1) sugebėjo apginti Prancūzijos atvirojo teniso turnyro „Roland Garros“ turnyro čempionės titulą. 22-ejų lenkė po į sunkios 2 valandas 49 minutes vykusios kovos 6:2, 5:7, 6:4 nugalėjo netikėtai į finalą prasimušusią 26-erių čekę Karoliną Muchovą (WTA-43).

Geriausia pasaulio tenisininkė lenkė Iga Swiatek (WTA-1) sugebėjo apginti Prancūzijos atvirojo teniso turnyro „Roland Garros“ turnyro čempionės titulą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Geriausia pasaulio tenisininkė lenkė Iga Swiatek (WTA-1) sugebėjo apginti Prancūzijos atvirojo teniso turnyro „Roland Garros“ turnyro čempionės titulą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 8:26 PM

I. Swiatek šį Didžiojo kirčio serijos turnyrą iš viso laimėjo trečią kartą, ir antrąjį iš eilės – sportininkė triumfavo 2020-siais, 2022 ir 2023 metais. I.Swiatek yra triumfavusi jau keturis kartus Didžiojo kirčio turnyruose.

„Roland Garros“ turnyre titulą lenkė apgynė pirmą kartą nuo 2016 metų, kai tai padarė Serena Williams.

Tuo tarpu K. Muchova pirmą kartą žaidė „Roland Garros“ finale – anksčiau ji nepasiekdavo ir trečiojo varžybų rato. Per apdovanojimo ceremoniją laimėtoja lenkė taip kratė iš džiaugsmo taurę, kad nukrito jos dangtelis.

Įdomu, kad prieš tai vykusiose dvejose tarpusavio akistatose trumfavo čekė – 2019 metais. Čekijoje K.Muchova laimėjo rezultatu 4:6, 6:1, 6:4, o kitais metais ten pat Čekijoje tenisininkė įveikė lėnkę 6:4, 2:6, 7:6(10:8).

„Pirmiausia, sveikinu Karoliną. Mano komanda patvirtins, kad po pirmųjų mūsų tarpusavio rungtynių sakiau, kad ateityje kausimės su tavimi finaluose. Mane nustebino tavo įvairovė aikštėje. Tikiuosi, kad turėsime dar daug finalų.

Sveikinu savo komandą. Žinau, kokio svarbumo mūsų sporte yra komanda – be jos manęs čia nebūtų.

Labai ačiū. Atsiprašau, kad esu tokia dygliuota charakterį, kad esu jums rakštis. Stengsiuosi būti geresne“, – po pergalės kalbėjo lenkė.

I. Swiatek už pergalę turnyre turnyre atiteko 2,3 mln. eurų ir 2 000 WTA vienetų reitingo taškų.

K.Muchova pelnė 1300 WTA vienetų reitingo taškų ir 1,15 mln. eurų premiją. I.Swiatek išliks WTA reitingo lydere, o K.Muchova pakils pirmadienį į 16-ą vietą.

Bendrą „Roland Garros“ prizų fondą šiemet sudaro 49,6 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.