EUROLYGA 2023

Neblaivus vairavęs M. Phelpsas atsiprašinėja

JAV olimpinis

M.Phelpsas vairavo išgėręs.<br>AP archyvo nuotr.
M.Phelpsas vairavo išgėręs.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-30 22:59, atnaujinta 2018-01-29 02:04

Į policijos akiratį jis pateko, kai buvo sulaikytas dėl greičio viršijimo ir dvigubos eismo linijos kirtimo Fort Makhenrio tunelyje Baltimorėje.

Per incidentą, įvykusį apie 1 val. 40 min. vietos (8 val. 40 min. Lietuvos) laiku, radaras užfiksavo, kad 29 metų M.Phelpso vairuojamas automobilis lėkė 135 km/h greičiu zonoje, kur didžiausias leistinas greitis – 72 km/h, nurodė policija. Aštuoniolika olimpinių aukso medalių iškovojęs atletas buvo užregistruotas ir paleistas.

M.Phelpsas, kuris yra visų laikų daugiausiai olimpinių apdovanojimų iškovojęs sportininkas, susižėręs iš visos 22 medalius, „negalėjo patenkinamai atlikti standartinių blaivumo testų“, pažymėjo policija.

Policija pridūrė, kad vienas pareigūnas važiavo paskui M.Phelpso 2014-ųjų laidos automobilį „Land Rover“ plento „Interstate 95“ tunelyje šiaurės kryptimi ir sustabdė jį prie aikštelės, kurioje mokamas tunelio mokestis.

Baltimorėje gyvenantis sportininkas buvo linkęs bendradarbiauti „per visą procesą“, sakoma policijos pranešime.

M.Phelpsas netrukus paskelbė atsiprašymą, kuris atrodė labai panašus į ankstesnius, kai jis buvo sulaikytas vairuojantis neblaivus prieš dešimt metų, taip pat kai vienas Didžiosios Britanijos bulvarinis laikraštis 2009 metais paskelbė nuotrauką, kurioje amerikietis sportininkas matomas rūkantis marihuanos pypkę.

„Suprantu savo veiksmų rimtumą ir prisiimu visą atsakomybę, – M.Phelpsas, kuris yra visų laikų daugiausiai medalių pelnęs olimpietis, rašo pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“. – Žinau, kad šie žodžiai dabar galbūt nedaug reiškia, tačiau iš tikrųjų nuoširdžiai atsiprašau visų, kuriuos nuvyliau.“

Merilando susisiekimo valdybos policija pateikė kaltinimus M.Phelpsui po to, kai pareigūnai pranešė, jog jis buvo sustabdytas dėl viršyto greičio Baltimorėje ir nesugebėjo įveikti standartinio blaivumo patikrinimo.

Jis buvo suimtas praėjus apie mėnesiui po to, kai 29 metų plaukikas iškovojo tris aukso ir du sidabro medalius Ramiojo vandenyno čempionate Australijoje, planuodamas varžytis ateinančiais metais vyksiančiuose pasaulio čempionatuose ir Rio de Žaneiro olimpiadoje 2016 metais.

Dar per anksti prognozuoti, ar M.Phelpsas gali sulaukti JAV plaukimo asociacijos sankcijų. Pastaroji nesiėmė jokių veiksmų, kai jis buvo sulaikytas 2004 metais, tačiau dėl nuotraukos su marihuanos pypke tris mėnesius uždraudė dalyvauti varžybose.

„Naujienos apie Michaelą Phelpsą ir jo veiksmus yra nuviliančios ir neabejotinai rimtos, – sakoma šios sporto šakos nacionalinės asociacijos pranešime. – Tikimės, kad mūsų atletai elgsis atsakingai baseine ir už jo ribų.“

JAV olimpinio komiteto reakcija buvo panaši. Jo direktorius Scottas Blackmunas sakė, kad organizacija buvo „nustebinta“ M.Phelpso arešto ir „nuvilta keliuose frontuose“.

Jeigu M.Phelpsas būtų pripažintas kaltu, atletui gali būti skirtas iki vienerių metų laisvės atėmimas, 1 000 dolerių (2,72 tūkst. litų) bauda ir teisės vairuoti atėmimas šešiems mėnesiams.

Pagal Merilando įstatymus šis pažeidimas nelaikomas pakartotiniu, nes ankstesnį kartą sportininkas buvo sulaikytas vairuojantis neblaivus prieš daugiau nei penkerius metus.

M.Phelpsas gali sulaukti savo rėmėjų sankcijų, nors kol kas nei viena bendrovė nepaskelbė planuojanti nutraukti su juo bendradarbiavimą.

„Dar per anksti ką nors sakyti“, – pareiškė naujais plaukimo kostiumus M.Phelpsą aprūpinančios Kalifornijoje įsikūrusios bendrovės „Aqua Sphere“ generalinis direktorius M.Donas Rockwellas.

„Mes esame linkę (jį) palaikyti. Tiesiog turime palaukti ir pažiūrėti, kas nutiks. Mums tai nėra priežastis nutraukti sutartį, nebent išsiaiškintume, kad įvyko kažkas daugiau“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.