Olimpinį čempioną B. Jennerį gniuždė visą gyvenimą slėpta tiesa

„Visa savo esybe esu moteris“, – televizijos ABC laidoje pareiškė viena ryškiausių septintojo dešimtmečio JAV sporto žvaigždžių ir garsiojo Kardashianų klano patriarchas Bruce’as Jenneris (65 m.). 1967-aisiais olimpinį medalį iškovojęs atletas šiandien tvirtai įsitikinęs – visas jo gyvenimas buvo vienas didelis melas ir dabar pats metas nusimesti šią naštą sau nuo pečių.

Kardashianų klano patriarchas tikina, jog vaikai vis dar galės jį vadinti tėvu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kardashianų klano patriarchas tikina, jog vaikai vis dar galės jį vadinti tėvu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 10:38 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:07 PM

Sportininkas prisipažino, kad visada jautėsi sumišęs dėl savo lytinės tapatybės. „Nesu įkalintas niekieno kūne. Mano smegenys labiau moters nei vyro. Žmonės į mane žiūri kaip į mačo – kaip į tikrą vyrą, tačiau mano širdis, siela ir viskas, ką darau gyvenime, yra labai moteriška“, – atvirame beveik dviejų valandų interviu pasakojo buvęs olimpietis.

Šeštojo dešimtmečio, anuomet vadinto Eisenhowerio laikais, pabaigoje B.Jenneriui tebuvo aštuoneri ar devyneri. Jau tuomet jis, mažas ir vienišas berniukas, slapčia persirenginėjo savo motinos ir sesers apdarais.

„Buvau preciziškas – pasirūpindavau kiekviena smulkmena. Padėdavau suknelę į tą pačią vietą, kurioje ji buvo pakabinta. Kad, šiukštu, niekas neįtartų, ką veikiu likęs vienas namuose. Anuomet nesuvokiau, kodėl taip elgiuosi, – tai tiesiog versdavo mane jaustis gerai.“

Per daugelį metų persirenginėjimas moteriškais drabužiais tapo Bruce’o gyvenimo dalimi. Būta dienų, kai jis, gerbiamas ir visame pasaulyje pripažintas atletas, užsirakindavo pakelės viešbutyje ir persirengęs moteriškais apdarais vaikštinėdavo kambaryje vaizduodamas tikrą damą.

Dešimtmečius skrupulingai slėptą tiesą atletas leido suprasti tik buvusioms žmonoms ir seseriai. Šis ratas padidėjo visai neseniai, kai apie norą tapti moterimi B.Jenneris atvirai papasakojo savo motinai ir net dešimčiai vaikų.

Su pirmąja žmona Chrystie jis susilaukė dukters Cassandros ir sūnaus Burto. Su antrąja mylimąja Linda – Brandono ir Brody. Santykiai su Kris Jenner padovanojo jam šiuo metu šlovės spinduliais besimėgaujančias jaunėles Kendall ir Kylie. Be to, jis tapo patėviu ir keturiems Kris vaikams iš pirmosios santuokos: Kim, Kourtney, Khloe ir Robui Kardashianams.

Kone lengviausiai su šeimą užgriuvusia žinia susitaikė visuomenėje karščiausiai aptarinėjama ir žiniasklaidos dėmesį nuolat patraukianti Kim. Ir visa tai tik jos vyro Kanye Westo dėka.

„Aš galiu būti vedęs gražiausią pasaulio moterį ir turėti gražiausią dukrelę pasaulyje, tačiau esu niekas, jei negaliu būti savimi. Jei negaliu būti atviras ir nuoširdus sau ir aplinkiniams, visa kita netenka reikšmės“, – po šių įtaigių K.Westo žodžių K.Kardashian tapo didžiausia tėvo atrama.

Anot B.Jennerio, vaikai vis dar gali jį vadinti tėčiu – juk savo naujojo moteriško vardo jis dar nėra atskleidęs. Bruce’as juokauja, kad šiuo metu jis apsisprendęs tik dėl vieno – jo vardas tikrai neprasidės raide K.

„Na, ji (kalbėdamas apie save, kaip moterį, B.Jenneris interviu dažnai vartojo įvardžius) tikrai bus Jenner klano narė“, – šmaikštavo olimpietis.

Tiesa, buvusio sportininko draugai ir artimieji sako, kad Bruce’as pageidauja būti vadinamas Brigitte, kiti šaltiniai tikina, jog buvęs atletas išsirinko Belindos vardą.

Per daugelį metų Kardashianų klano patriarchui buvo atlikta daugybė veido tobulinimo operacijų. Žvaigždė prisipažino devintojo dešimtmečio pabaigoje net penkerius metus vartojusi moterišką hormoną estrogeną – deja, pokyčių būta minimalių. Tačiau prieš pusantrų metų jis ir vėl ryžosi hormonų terapijai.

Prieš metus sensacija tapo žinia, kad vienoje klinikų buvusiam sportininkui buvo pašalintas Adomo obuolys. Tokios operacijos paprastai atliekamos per pirmąjį lyties keitimo etapą.

Kalbėdamas apie tolesnius pokyčius Bruce’as nedaugžodžiavo: „Kaip jau veikiausiai žinote, visos mano kūno dalys yra vyriškos. Tačiau aš vis vien save matau kaip moterį. Ir Bruce’ui Jenneriui tai sakyti labai sunku... Nenoriu nuvilti žmonių.“

Interviu garsiosios K.Kardashian patėvis prabilo ir apie savo orientaciją. B.Jenneris patikino, kad, priešingai nei daugelis mano, jis nėra gėjus ir nejaučia jokio potraukio prie vyriškosios giminės. Tris kartus vedęs Bruce’as puikiai suvokia mylįs moteris. Olimpietis atskleidė ir tai, kad kiekviena iš jo buvusių žmonų vienokiu ar kitokiu gyvenimo momentu įtarė jo lytinės tapatybės problemas.

„Žmogus, 65 metus praleidęs svetimame kūne, turi teisę paskutinę savo gyvenimo kelionės dalį nugyventi būdamas atviras ne tik sau, bet ir kitiems. Palaikau jį ir viliuosi, kad pasaulis padarys tą patį. Meldžiuosi, kad naujasis jo gyvenimo etapas būtų kupinas laimės ir džiugesio“, – televizijai ABC sakė pirmoji B.Jennerio žmona Chrystie Scott.

Savo palaikymą olimpiniam čempionui pareiškė ir antroji jo gyvenimo moteris Linda Thompson. Moteris patikino, kad tą dieną, kai Bruce’as nusivedė ją prie altoriaus, jis amžiams pelnė jos nuolankumą ir ištikimybę.

„Palaikau jo drąsą ir ryžtą pasukti savo gyvenimą taip trokštama linkme. Tikiuosi, kad jo persikūnijimas į moterį palies tokio pat likimo žmonių širdį, įkvėps juos ar paskatins keistis. Viliuosi, jog žmonija evoliucionavo tiek, kad pagaliau išdrįstų suteikti paramos krislelį tiems, kurie visuomenėje ilgus metus buvo laikomi atstumtaisiais“, – sakė Linda.

Teigiama, kad labiausiai visuomenę dominusi, beveik 25 metus trukusi Kris ir Bruce’o Jennerių santuoka iširo būtent dėl vyro troškimo puoselėti savo moteriškąją pusę. Būta kalbų ir apie tai, kad Kris niekino B.Jennerio sprendimą viešai prabilti apie savo ateities planus, – neva tai žemino tvirtąją Kardashianų klano motiną.

Ir vis dėlto lemtingąją dieną garsenybė stojo į vyro pusę. „25 metus vadinau jį savo vyru ir mudviejų vaikų tėvu, dabar galiu išdidžiai vadinti jį ir savo didvyriu“, – socialinio tinklo paskyroje rašė Kris, amžiams išsklaidydama gandus apie jųdviejų nesutarimus.

Šiandieną B.Jenneris ne tik jaučia artimųjų palaikymą, bet ir trykšta noru keisti pasaulį.

„Pradėjau galvoti apie save. Suvokiau, kad tikroji mano istorija buvo ta, kurią slėpiau ir apie kurią niekas nežinojo. Vienintelis dalykas, kuris iš tiesų gali pakeisti gyvenimą, buvo mano sieloje ir aš negalėjau pasakoti šios istorijos, – teigė B.Jenneris. – Mes įpūsime naujų vėjų ir formuosime naują požiūrį. Realybės šou suteikė man galimybę pasiekti milijonų žmonių širdį ir aš šia proga pasinaudosiu kilniems tikslams.“

Transseksualai viršeliuose

Mados pasaulį jau kurį laiką stebina transseksualus supermodelis Andrejus Pejičius. Ėmęs pristatinėti moteriškų drabužių kolekcijas jis nušluostė nosį visoms manekenėms. Iš minios išsiskiriantį Andrejų pamilo viso pasaulio dizaineriai. Jis puikavosi ant žinomų žurnalų viršelių.

Garsiausi A.Pejičiaus laimėjimai – nuotrauka ant 2013 metų sausio mėnesio Serbijos „Elle“ žurnalo viršelio, modelis papuošė ir gegužės mėnesio amerikietiškojo „Vogue“ viršelį. Jis tapo pirmuoju transseksualiu vyru, papuošusiu prestižinių žurnalų viršelius.

Lietuvoje garsiai nuskambėjo panašus faktas: žurnalo „Stilius“ viršelyje neseniai puikavosi transseksualė Agness Landau. Egzotiškos gražuolės pase įrašyta, kad ji – Raulis Mammadlis.

Azerbaidžanietės Agness būdo savybės žavi daugelį. Socialiniuose tinkluose kiekvieną naujieną apie garsiausią šalies transseksualę gaudo dešimtys tūkstančių gerbėjų. Komplimentai, dovanos – Agness Landau kasdienybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.