Alos Pugačiovos anūkas stengiasi išsivaduoti iš garsios giminės gniaužtų

Rusijos muzikanto, aktoriaus, klipų kūrėjo ir lietuviško kraujo turinčio Nikitos Presniakovo (27 m.) karjera įsibėgėja. Rusvaplaukio jaunuolio populiarumui įtakos turėjo jo genealoginis medis.

Po trejus metus trukusios draugystės vyru ir žmona pora tapo septynetais apipintą dieną – 2017 metų liepos 27-ąją.
Po trejus metus trukusios draugystės vyru ir žmona pora tapo septynetais apipintą dieną – 2017 metų liepos 27-ąją.
 Nikita – roko grupės „Multiverse“ lyderis.
 Nikita – roko grupės „Multiverse“ lyderis.
 Nikita – roko grupės „Multiverse“ lyderis.
 Nikita – roko grupės „Multiverse“ lyderis.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 17, 2018, 7:16 PM

Jauno vyro senelė – Rusijos scenos primadona Ala Pugačiova, mama – ne mažiau garsi atlikėja Kristina Orbakaitė. Nikitos tėvas – kompozitorius ir muzikantas Vladimiras Presniakovas jaunesnysis, senelis – žinomas muzikantas Vladimiras Presniakovas.

N.Presniakovas stengiasi išsivaduoti iš garsios giminės gniaužtų ir nori, kad jį vertintų kaip savarankišką muzikantą. Jis – roko grupės „Multiverse“ lyderis, kūrybiška asmenybė. Jis net pravalė savo socialinių tinklų paskyrą – paprašė ją palikti visus jo garsiųjų giminaičių kūrybos, popso, mėgėjus. Prašymas pasirodė šiurkštokas, bet veiksmingas.

Įsižeidę A.Pugačiovos ir K.Orbakaitės gerbėjai nusisuko nuo N.Presniakovo.

Per virtualią erdvę – internetą N.Presniakovas su savo „Multiverse“ pradėjo brautis į Vakarus. Dabar, anot jo, tai nėra taip jau sudėtinga.

Kai muzikos grupė patraukė „YouTube“ paskyros dėmesį, jos auditorija tapo ne tik Europa, bet ir Amerika.

Iš Senojo žemyno ir Jungtinių Valstijų Nikita ir jo roko muzikos grupė sulaukė daugiau teigiamų komentarų nei iš Rusijos.

„Pasipylė daug nepagrįstos kritikos. Daugelis spjaudosi pykčiu vien dėl to, kad pasijustų geriau. Liūdna, bet šis bruožas būdingas rusų mentalitetui. Net gatvėje matyti, kad praeiviai vienas kito kažkodėl nemėgsta.

Vakaruose žmonės atviresni, visada pasirengę užmegzti „small talk“ – pakalbėti apie bet ką. Kai supa geranoriška aplinka, ir savijauta būna visiškai kitokia“, – sako Nikita.

Pirmagimio Nikitos K.Orbakaitė susilaukė 1991 metų gegužę vienoje Londono ligoninėje. Jaunoji mamytė buvo užversta artimųjų ir draugų atsiųstomis gėlių puokštėmis.

Iš laimės švytėjusi ir nuo tos akimirkos senele tapusi Rusijos scenos žvaigždė A.Pugačiova vaizdo kamera įamžino savo pirmąjį anūką.

Nikitos tėvai išsiskyrė, kai jam buvo viso labo 5-eri. Jį auklėjo daugiausia mama ir, kaip jis sako, gana griežtai.

Žinoma, prisidėjo ir kiti jo „žvaigždiški“ giminaičiai.

Jau vaikystėje Nikitą traukė kinas, ypač veiksmo filmai. Pradžią šiai aistrai padarė kultinė „Matrica“ su Holivudo žvaigžde Keanu Reevesu.

Pamėgdžiodamas savo mylimą herojų Nikita pradėjo lankyti japonų kovos meno ir kovinio sporto treniruotes. Po to atsistojo ant riedlentės.

Nuo šio ekstremalaus sporto neseniai ir patyrė traumą. „Nieko baisaus, tiesiog nepakankamai minkšta buvo porolono duobė“, – sako Nikita.

Pastebėjusi anūko domėjimąsi kinu močiutė A.Pugačiova jo aštuntojo gimtadienio proga padovanojo jam vaizdo kamerą. Nuo to laiko Nikita su ja nesiskiria.

2004-aisiais Nikita įstojo į Niujorko kino meno akademiją. Jis buvo laikomas vienu geriausių savo kurso studentų.

Amerikoje N.Presniakovas mokėsi ne tik režisieriaus meistriškumo, bet ir operatoriaus, montažo ir garso režisieriaus darbo.

Studijų metais vaikino gyvenimas bėgo tarp dviejų šalių – JAV ir Rusijos – ir dviejų miestų – Maskvos ir Niujorko. Jam tai buvo įdomiausias ir įspūdingiausias metas.

Ketverius metus gyveno bendrabutyje, jo kambario kaimynai nuolat keitėsi. Ir per tą laiką Nikita spėjo susipažinti su įvairiomis kultūromis – Meksikos, Amerikos, Peru, Airijos.

Pradžioje šeima savaitei pragyventi siuntė po 150 dolerių, kad pusryčiams galėtų ką nors nusipirkti – bandelę ar dar ko nors, – jokių „pribambasų“, kaip sako Nikita.

Po paskaitų Nikita ir jo moksladraugiai mėgo užsukti į studentų barą, kur rinkdavosi jo kino akademija ir Pace’ų univer-siteto studentai.

Čia nelegaliai įleisdavo visus, kurie dar neturėjo 21 metų.

Susidraugavęs su barmenu Nikita pa-prašė darbo. Po paskaitų Niujorko kino meno akademijoje jis skubėjo į barą, kur kaip vijurkas sukosi iki keturių valandų ryto.

Vaikinas miegodavo tik po penkias valandas per parą, o dirbo vien už arbatpinigius.

„Reikėjo greitai suktis ir baro klientams pateikti save kaip galima kietesnį. Bet pagrindiniai baro lankytojai – studentai, tai iš jų arbatpinigių ne tiek išpeši.

Rinkau po 35 centus, kad rytą galėčiau užšokti į „McDonald’s“. Už dolerį galėjau sukimšti sumuštinį, bulvinį blynelį, panašų į ukrainietišką, ir dar įsimesti kokio nors gėrimėlio.

Smagumėlis! Bet gyvenimą Amerikoje laikiau išbandymu. Ir iki šiol visi pažįstami iš Niujorko nudžiunga mane pamatę“, – prisimena Nikita.

Po penkerių metų A.Pugačiovos anū-kas sėkmingai išlaikė egzaminus ir gavo Niujorko kino meno akademijos diplomą.

Dar studijų metais Nikita debiutavo su nedideliu vaidmeniu fantastikos filme „Indigo“. Bet aktoriaus profesija taip ir netapo jam pagrindinė.

A.Pugačiovos anūkas – dažnas Rusijos televizijos laidų svečias. Prieš aštuonerius metus dalyvavo realybės šou „Žiaurūs žaidimai“.

Projekto svečiams – 70 žmonių, tarp kurių buvo įžymūs rusų aktoriai, prodiuseriai ir net dailiojo čiuožimo meistras, – teko atlaikyti rimtus išbandymus.

Ilgą laiką jaunasis talentas bendravo su gražuole iš Uralsko (Kazachija) Aida Kalijeva. Jie susipažino 2011-ųjų žiemą Niujorko Centriniame parke. Pamatęs Aidą Nikita negalėjo nuo jos atitraukti akių. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio.

Romanas buvo audringas: jau po dviejų mėnesių įsimylėjėliai pradėjo gyventi kartu. Nikita ir Aida savo santykius laikė paslaptyje. Tik po kurio laiko N.Presniakovas ryžosi parodyti savo tėvui mylimąją – per „Skype“.

Vėliau supažindino ir su kitais savo įžymiosios šeimos nariais. Šį kartą bendravimas vyko jau gyvai – prie stalo.

Aida paliko gerą įspūdį Nikitos tėvams, artimiesiems. Tad nieko stebėtino, kad neilgai trukus po rusų žiniasklaidą pradėjo sklisti gandai apie pasiruošimą būsimoms vestuvėms.

Bet savo ranką ir širdį Nikita pasiūlė Aidai gerokai vėliau, tik 2013-aisiais, poilsiaujant Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai). Brangūs žodžiai buvo ne ištarti, o užrašyti.

A.Pugačiovos anūkas pasipiršo abiem panirus po vandeniu. Nikita parodė mylimajai lentelę su žodžiais „Ar tekėsi už manęs?“ Aida atsakė: „Taip“.

Bet vestuvių ceremonija taip ir neįvyko – pora išsiskyrė.

„Esame laimingi su kitais partneriais“, – tik tiek po trejų metų draugystės pasakė A.Kalijeva.

A.Pugačiovos anūko išrinktąja tapo socialinio tinklo „Instagram“ žvaigždė, šešeriais metais už jį jaunesnė turtingo verslininko duktė Aliona Krasnova. Jie susipažino gyvenvietėje, kur įsikūrusi Presniakovų vila.

Kaimynystėje gyvenanti Aliona kartu su bičiule atėjo pavakaroti prie laužo. Tarp jų iškart įsižiebė meilės kibirkštis, bent taip tikina Nikita.

Odine striuke vilkinti ir „Converse“ sportbačiais apsiavusi įspūdingo grožio mergina akimirksniu pavogė A.Pugačiovos anūko širdį.

Baigėsi vasara, ir Nikita su Aliona išsi-skyrė. Tiesa, tik pusei metų. Pasak Nikitos, tie pusė metų buvo labai sunkūs: jie suprato, kad negali vienas be kito.

Tuo metu jis parašė keletą dainų, susijusių su asmeniniais išgyvenimais. Viena jų vis dar guli ant lentynėlės ir laukia savo valandos.

„Ji traukė mane, ilgėjausi jos. Aliona jautė tą patį, bet mergaitiškas išdidumas neleido jai žengti pirmo žingsnio. Sukaupiau visą savo drąsą, pakviečiau pasivaikščioti ir po to pradėjome bendrauti“, – pasakoja Nikita.

Pusantrų metų Alionos ir Nikitos bendravimas neperžengė draugystės ir lengvo flirto ribų.

Apie A.Pugačiovos anūko romaną tapo žinoma, kai į socialinius tinklus Nikita įkėlė nuotrauką su Aliona.

Po trejus metus trukusios draugystės vyru ir žmona jie tapo septynetais apipintą dieną – 2017 metų liepos 27-ąją.

Iš pradžių jie tik dviese susituokė Maskvos santuokų rūmuose. Po kelių valandų įvyko pagrindinė ceremonija: Aliona ir Nikita santuokos įžadais ir amžinos meilės priesaikomis dar kartą apsikeitė po atviru dangumi, stebint gausiam būriui svečių.

Jaunas vaikinas pirmą kartą viešai pasirodė vilkintis griežtą kostiumą, o nuotaka sužavėjo elegantiška nėrinių suknele. Net kandžioji žiniasklaida negailėjo pagyrų jaunajai porai.

Vakarinėje vestuvių dalyje laukė vienas svarbiausių vakaro akcentų – jaunavedžių šokis. Jam Nikita ir Aliona ruošėsi net du mėnesius ir kaip reikiant nustebino visko mačiusius vestuvių svečius. Jie atliko įspūdingą akrobatinį šokio numerį ore.

Aliona lankosi visuose savo vyro, roko grupės „Multiverse“ lyderio, koncertuose, renginiuose, bet klausosi kitokios muzikos.

Žinoma, dėl to pora neretai ginčijasi. Nikita stengiasi praplėsti muzikinį žmonos akiratį, bet Aliona atšauna, kad jis jau „senukas“ ir „neįsikerta“ į jaunimo temas.

Nikita žavisi savo Aliona: sąžininga, sąmojinga, visada išsakančia savo nuomonę, net jei ji nesutampa su jo, ir turinčia gerą humoro jausmą. O pastarasis padeda nuslopinti bet kokius ginčus.

Aliona sako, jog pažinties pradžioje ją glumino jų amžiaus skirtumas.

„Nikita man atrodė labai suaugęs. Man, 17-metei, norėjosi vaikščioti į klubus, linksmintis, o jam buvo jau neįdomu. Dabar daug laiko praleidžiame namuose ar kviečiamės draugų karaokei. Atsirado visiška harmonija“, – sako A.Krasnova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.