Tinklaraštininkė Ieva Swan – atvirai apie gyvenimą pakeitusį vyrą ir lietuviams neįprastą madą

Vos pažvelgus į tinklaraštininkę ir papuošalų kūrėją Ievą Swan (27 m.) vogčiomis kyla klausimas: ar ši moteris – lietuvė? Rodos, kad iš jos veido nedingsta šypsena, ką ir bekalbėti apie išskirtinę pavardę nešiojančios vilnietės kuriamus vlogus, kuriuose ji propaguoja grožį, sportą ir sveiką mitybą.

Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Ieva Swan.<br> J. Žukovos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 7:24 PM, atnaujinta Mar 19, 2019, 7:26 PM

Maža to, moteris kas kartą nustebina savo stiliumi – ji renkasi itin ryškius, tautietėms neįprastus drabužius bei niekada nepalieka TOS suknelės ypatingai dienai, nes, anot Ievos, toji diena yra šiandien.

Ieva savo gyvenimo neįsivaizduoja be spalvų. Originalūs ir kontrastingi atspalviai puošia visą moters garderobą pradedant sportiniais bateliais ir baigiant klasikiniais apdarais. Garsi tinklaraštininkė neslepia, kad kiekvieną sezoną jos spintoje dominuoja vis kita spalva. Taip jau sutapo, kad šį pavasarį ir vasarą ji puošis madingąja geltona.

– Ieva, jus galima vadinti viena spalvingiausių Lietuvos tinklaraštininkių. Sakykite, kada gimė jūsų meilė madai?

– Man atrodo, kad didelę įtaką padarė drabužių parduotuvė „Zara“, kurioje dirbau prieš penkerius-šešerius metus. Prieš tai dirbdavau kitose rūbų parduotuvėse, tačiau jose nebuvo tinkamai reprezentuojama mada. Na, o šis parduotuvių tinklas akcentuoja greitąją madą.

Pastarajai būdingas karščiausių mados tendencijų perteikimas nebrangių prekės ženklų gaminiuose žaibo greičiu. Kai dar dirbau toje darbo vietoje, vadybininkė man pasakojo, kad yra tam tikri dizaineriai, kurie keliauja po pasaulį ir stebi jaunimo madas, jų mėgiamus derinius – šie greitojoje madoje svarbūs tiek pat, kiek ir garsiųjų mados savaičių diktuojamos tendencijos. Žinoma, ir čia nepavyksta išvengti kopijavimo. Pavyzdžiui, „Chanel“ mados namams pristačius vieną ar kitą rūbą jo atitikmenis nesunku pamatyti ir ne tokių prabangių prekės ženklų vitrinose.

Pamenu, jog po metų išėjusi iš darbo vis atvykdavau į parduotuvę stebėti prekių papildymo. Man patikdavo ne gaminių įsigijimas, o smalsumas. Kaip ir kitose greitosios mados parduotuvėse, kolekcijos čia keitėsi beprotiškai greitai, dažnai rūbų nelikdavo jau po kelių savaičių, tad buvo be galo įdomu stebėti, kokie apdarai parduotuvę pasiekdavo vienu ar kitu metu.

– Kokie dar prekės ženklai, įžymybių stilius jums imponuoja?

– Man labai patinka „Gucci“, nors šio prekės ženklo apdarų neperku dažnai. Man patinka šių mados namų kūryba, jų spalvingumas, rūbų kokybė. Kitų prekės ženklų negalėčiau išskirti, nes juos renkuosi labai įvairius. Net nesakyčiau, kad prekės ženklus – kartais drabužiai būna be žinomo prekinio ženklo, pasiūti nežinomų dizainerių.

O garsenybės... man patinka „Victoria‘s Secret“ manekenė Romee Strijd. Nepasakyčiau, kad ji rengiasi labai spalvingai. Tačiau mane žavi tai, kaip ji suderina drabužius. Manekenė renkasi ne tik prabangius prekės ženklus. Pavyzdžiui, jai puikiai pavyksta suderinti ištaigingus sportinius batelius su paprastomis klasikinio stiliaus kelnėmis. Daugelis instagramo žvaigždžių perkasi brangius drabužius, kuriuos, savaime aišku, sau gali leisti ne kiekvienas. Manau, kad iš jos visi gali pasisemti idėjų.

– Kur perkate drabužius?

– Iš tiesų, drabužius perku tik internetu. Būna, kai būtinai reikia pasimatuoti rūbą, bet, visgi, save vadinčiau tikra interneto pirkėja. Ten randu daugiau spalvų, įdomesnio kirpimo rūbų, sutaupau laiko.

Perkant drabužius man labai svarbus ne tik jo originalumas, bet ir medžiaga, kokybė. Pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose yra begalė išparduotuvių, kuriose galima rasti ir labai garsių prekinių ženklų ir daug kam nežinomų dizainerių darbų. Dažnai jie parduodami su didžiulėmis nuolaidomis. Tačiau kokie drabužiai bebūtų, svarbiausia man lieka kokybė.

– Kada pradėjote kurti papuošalus?

– Paskutinė mano darbo vieta buvo biure, dirbau prie kompiuterio. Iš tiesų, visą savo gyvenimą – tiek mokyklos laikais, tiek ir studijuodama – kurdavau rankdarbius, kurie tuo metu buvo madingi: auskarai su kutais, sagės. Panašiai pradėjau kurti ir apyrankes. Po darbo grįždavau namo antrajam darbui: apyrankes parduodavau, mane rekomenduodavo kitiems ir taip po truputį atsirado klientų ratas.

Galiausiai, apyrankes pradėjau verti net ir darbo metu, per pietus. Galų gale, mano vyras paragino mane išeiti iš darbo ir papuošalų kūrybą paversti pagrindine savo veikla. Manau, kad tai buvo geras sprendimas. Kurdama apyrankes uždirbdavau daugiau nei sėdėdama biure. Taip pat man tai buvo arčiau širdies.

– Ar niekuomet nekilo idėjų pačiai kurti ne tik papuošalus, bet ir rūbus, kitų stilių?

– Kilo. Vienu metu jau buvau viską apgalvojusi, ieškojau siuvėjų ir aš jų tiesiog neradau. Tiesa, buvo siuvėjų, kurios galėjo man padėti, bet jų kaina buvo pernelyg didelė. Gal, susidūrus su pirmaisiais minusais, nebeliko tokio noro. Pagalvojau: „Gal nelemta?“.

Kalbant apie stilistės darbą, manau, kad man tiesiog trūksta kompetencijos. Būna stilisčių, kurios neturi išsilavinimo, tačiau joms puikiai sekasi, jos dirba savo darbą, tačiau vadovaujasi savo stiliumi. Turbūt, lygiai taip pat vadovaučiausi ir aš – rengčiau žmogų pagal savo stilių. Dėl to, tokio darbo bijočiau. Vadovaujuosi įsitikinimu, kad nereikia dirbti darbo, kurio nežinai. Daugiau esu dirbusi rinkodaros srityje, kūrusi reklamas, ten jaučiuosi stipresnė negu stilistės apmlua.

– Šiuo metu, instagrame turite apie 70 tūkst. sekėjų, jūsų kanalą „Youtube“ prenumeruoja apie 20 tūkst. žmonių. Kaip nutiko, kad internetas tapo dar vienu jūsų pragyvenimo šaltiniu?

– Kada pradėjau populiarėti pasakyti negaliu. Mano vyras pirmasis pradėjo filmuoti vlogus, kurie susilaukė didelio populiarumo. Pati filmuotis pradėjau maždaug prieš dvejus metus. Tuomet, atsirado dar viena niša, kurioje galėjau save išreikšti. Įvairūs prekės ženklai bei įmonės pastebėjo, kad aš dirbu daugelyje platformų, kuriose galima išpopuliarėti. Sakyčiau, lūžio tašką pasiekiau jau po pirmųjų trijų vaizdo įrašų.

Kad internetas gali tapti pragyvenimo šaltiniu negalvojau net tada, kai susilaukiau pirmųjų pasiūlymų. Vistiek iki šiol kūriau apyrankes bei buvau užsiėmusi kitais darbais. Žinoma, dabar yra kiek paprasčiau – susilaukiu daugiau pasiūlymų, dėl kurių socialinius tinklus galėčiau paversti pagrindiniu savo darbu.

Esu baigusi organizacijų vadybą, prisipažinsiu – kartais, kai atsiranda nemažai laisvo laiko, pradedu norėti disciplinos: aštuntą ryto eiti į darbą ir jį pabaigti penktą vakare. Kai dabar papildomai dirbu ir su socialiniais tinklais, darbo valandų nebelieka. Darbą gali pradėti dvyliktą dienos ir baigti dvyliktą nakties. Tačiau, kai susigalvoju papildomos veiklos, minčių apie discipliną nebekyla.

Jūsų diena – nenuspėjama. Nuolat važinėjate į įvairius renginius, susitikimus, montuojate vaizdo klipus, prižiūrite įmonių socialinius tinklus. Vis tik, ryte atrandate laiko sportui.

– Sportuoju visą gyvenimą. Kai susipažinau su savo vyru, pradėjau aktyviai lankyti sporto salę. Mano gyvenime visuomet didelę dalį užėmė bėgimas, buvau lengvaatletė. Kai turėjau nutraukti sportininkės karjerą, teko pereiti prie kitų sporto šakų: lankiau karate, šokius.

– Kokia sporto šaka jūsų mėgstamiausia?

– Tai bėgimas... Buvau sprinterė, po to bėgiojau 600-800 metrų ilgio distancijas. Kai viskas baigėsi, pradėjau bėgioti laisvalaikiu – bėgdavau po 5-10 kilometrų. Dabar sportuoju keturis kartus per savaitę. Lankau ne tik sporto salę, bet ir boksą.

– Socialiniuose tinkluose nesunku pastebėti, kad atsisakote kai kurių maisto produktų. Ar laikotės dietų?

– Niekada gyvenime nesilaikiau dietų. Kai kurie mitybos specialistai sako, kad tie, kurie niekuomet nesilaikė dietų gerai atrodo. Tikėtina, kad tam tikros dietos sutrikdo medžiagų apykaitą. Dabar esu atsisakiusi tik gliuteno. Na, o prieš maždaug dvejus metus nevalgiau produktų, kurie sudėtyje turi ne tik gliuteno, bet ir laktozės, riešutų. Valgiau mėsą, žuvį, ryžius, kruopas. Esu įsitikinusi, kad šiais laikais yra daugybė alternatyvų: galima valgyti net tortus, pagamintus iš tam tikros rūšies miltų.

Tą pati galiu pasakyti ir apie laisvalaikį. Po kiek laiko pamatai, kad pasibaigus savaitei gali apsilankyti ne naktiniame klube, o pačiuožinėti ant ledo ar su tėvais nuvykti į pirtį.

– Šio pokalbio metu net keliskart paminėjote savo vyrą, padėjusį jums atrasti visai kitokį požiūrį į darbą, sportą bei mitybą. Sakykite, kaip prasidėjo jūsų ir žinomo tinklaraštininko Artūro Swano (34 m.) santykių istorija?

– Prieš susipažindama su Artūru išgyvenau keistokus santykius. Kai juos nutraukiau, išėjau iš darbo ir tą pačią akimirką viena pati nusipirkau bilietus į Turkiją. Mes turėjome bendrą draugą, kuris Artūrui užsiminė, kad jo draugė į šią šalį vyksta viena. Tuo metu, Artūras taip pat neturėjo kelionės kompaniono. Jis man parašė per internetą ir pasiūlė vykti kartu. Aš, žinoma, nesutikau, nes keliauti man siūlė nepažįstamas žmogus (juokiasi).

Kai grįžau, jis pasiteiravo, kaip praleidau atostogas. Tada kaip tik buvau įsidarbinusi naujoje darbo vietoje. Jis dirbo netoliese ir per pietų pertrauką pakvietė mane išgerti kavos. Susituokėme prieš beveik dvejus metus. Tada nuo draugystės pradžios buvo praėję daugiau nei dveji metai.

– Esate šeimos ar karjeros žmogus?

– Sakyčiau, kad tai lemia tam tikri gyvenimo etapai. Kaip jau minėjau, dirbau drabužių parduotuvėje. Tuomet, mane buvo paaukštinę, norėjosi nuversti kalnus. Apskritai, mėgstu kai būna daug veiklos, ypatingai – pelningos. Nesu tikra, ar esu visiškas karjeros žmogus, nes pastarieji, dažniausiai, neturi šeimos. Man šeima yra svarbi, tačiau man taip pat yra svarbu save realizuoti.

Mados tendencijų žurnalas „Stilius plius“ – jau prekyboje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.