Išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos dukros nenori, kad į jas smigtų visų žvilgsniai

Išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos (55 m.) šeima po priesaikos penktadienį, liepos 12-ąją, pradės naują savo gyvenimo etapą. Juk tapus prezidentu suvaržomas ir jo artimųjų gyvenimas. Ar tai patirs ir pirmosios poros dukros – Gedailė (26 m.) ir Ugnė (23 m.)?

  Gitanas ir Diana Nausėdos su dukromis Gedaile (apačioje dešinėje) ir Ugne (kairėje).<br> LR archyvo ir asmeninio albumo nuotr.
  Gitanas ir Diana Nausėdos su dukromis Gedaile (apačioje dešinėje) ir Ugne (kairėje).<br> LR archyvo ir asmeninio albumo nuotr.
Šeima – išrinkotojo prezidento ramstis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Šeima – išrinkotojo prezidento ramstis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ugnė Nausėdaitė.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Ugnė Nausėdaitė.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Gedailė Nausėdaitė.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Gedailė Nausėdaitė.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Pirmoji šalies pora didžiuojasi abiem savo dukromis ir jų auklėjimu.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Pirmoji šalies pora didžiuojasi abiem savo dukromis ir jų auklėjimu.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
 Nausėdų šeima.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
 Nausėdų šeima.<br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 12, 2019, 6:19 AM, atnaujinta Jul 12, 2019, 10:06 AM

Antrojo prezidento rinkimų turo naktį, gegužės 26-ąją, Gedailė ir Ugnė buvo sykiu su tėvu. Laukdamos rinkimų rezultatų jos labai jaudinosi, o dar gerokai prieš vidurnaktį, paaiškėjus, kad G.Nausėda jau laimėjo, abi merginos neslėpė džiaugsmingų emocijų. Ir prisipažino suprantančios, kad šeimos gyvenimas netrukus tikrai gali pasikeisti, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Mes turime tą tikrą šeimos ryšį – susitinkame, kalbamės ir pirmiausia esame šeima – ne prezidentas ir ne studentės.

Mes liksime tokie patys, tik gal aplinkui atsiras daugiau veiksmo ir žmonių“, – prieš pusantro mėnesio kalbėjo Ugnė.

Jai antrindama sesuo Gedailė svarstė, kad jų abiejų gyvenimas iš esmės neturėtų keistis – jos sieks užsibrėžtų tikslų, bet, kiek tik galės, palaikys tėtį.

„Suprantu, kad ne tik tėvai, bet ir mes su sese galime atsidurti po didinamuoju stiklu, tačiau to labai nesinorėtų.

Abi turime savo gyvenimą, savo mokslus, užsibrėžtus tikslus ir norime viską pasiekti pačios. Kiek mes atkreipsime į save dėmesio, tiek jo galėtų ir būti. Bet ne daugiau.

Neturėtume būti įdomios vien dėl to, kad esame prezidento dukros“, – įsitikinusi Gedailė.

Abi G.Nausėdos dukros jau senokai palikusios šeimos namus Vilniuje – Gedailė savarankiškai pradėjo gyventi prieš šešerius metus, o Ugnė – maždaug prieš trejus.

Gedailė birželio pabaigoje jau baigė architektūros magistrantūros studijas Gente (Belgija).

Ugnė 2018 m. baigė Rytų Azijos šalių kultūros studijas Kauno Vytauto Didžiojo universitete.

Šiuo metu stažuojasi tarptautinių santykių srityje Paryžiaus Sen Deni universitete, o nuo rudens pradės mokytis magistrantūroje Pietų Korėjoje.

„Dukros neturi nė mažiausios ambicijos dalyvauti politiniame gyvenime. Jos yra merginos, kurios ketina savo jėgomis įsitvirtinti gyvenime. Stengėsi visomis išgalėmis slėpti, kad jų tėtis dalyvauja prezidento rinkimuose.

Taip yra dėl to, kad jos nenorėtų, jog tai, ko jos nori pasiekti, būtų tapatinama su mano vardu. (...) Tokį jų apsisprendimą gerbiu ir tai reiškia, kad dukros nedalyvaus mūsų su žmona viešajame gyvenime“, – tvirtino G.Nausėda po pirmojo rinkimų turo.

Gindama dukras nuo bandymų jas susieti su vyro politine karjera panašiai kalbėjo ir D.Nausėdienė dar vykstant rinkimų kampanijai, gegužės 12 d., kai viešumoje pirmą kartą pasirodė dukra Gedailė.

„Jos – jaunos merginos, joms gyvenimas prieš akis, turi savo studijas ir darbus, todėl neketiname jų velti į rinkimų kampaniją. Bet jos, subrendusios merginos, atsidūrė situacijoje, kai gali būti vertinamos pagal tėčio pasiekimus.

Tačiau dukros to nenori, nes abi augo žinodamos, kad žmogus turi mąstyti savarankiškai, susikurti gyvenimą pats. Abi dabar studijuoja, dirba, atkakliai siekia savo tikslų ir labai mus palaiko.“

Ir per rinkimų kampaniją, ir po rinkimų D.Nausėdienė ne kartą dėkojo žurnalistams už jos ir vyro supratimą, tolerantišką elgesį neviešinant informacijos apie dukras ir nebandant jų specialiai ieškoti.

Pasakodama, kaip auklėjo dukras, beveik prieš dešimt metų interviu „Lietuvos rytui“ ji prisipažino už išmintingas motiniškas pamokas esanti dėkinga atsitiktinai sutiktai moteriai: „Dukrų norų klausimas labai paprastai buvo išspręstas, kai jos dar buvo darželinukės. Viena moteris man tada patarė: „Jei kartą vaikui pasakei „ne“, privalai to laikytis. Jis turi suprasti, kad mamos „ne“ iš tikrųjų reiškia „ne“.

Tai pats geriausias patarimas, kokį kada nors esu gavusi. Tiesa, dabar jau atėjo periodas, kai jos bando aiškintis „ne“ priežastis. Užmezga dialogą, prie jo grįžta. Tai sveikintina. Mano tikslas – ne nurodyti, o išmokyti rinktis.“

„Pradėjusi gyventi savarankiškai puikiai supratau, kodėl mus tėvai nuo pat mažens gana griežtai vertė gerai mokytis, galvoti, ką darome, ko ir kodėl siekiame.

Dabar mes esame labai geri draugai. Jei reikia kokio nors patarimo profesiniu ar asmeninio gyvenimo klausimu, tėvai yra tie žmonės, kuriais galime visada pasikliauti.

Tokie santykiai susiformavo todėl, kad tėvai – išmintingi žmonės. Nesistengė mūsų su sese nuo pat vaikystės laikyti už trumpo pavadėlio, bet ir nedavė laisvės daryti, ko tik panorėtume. Tiesiog savo pavyzdžiu rodė kelią į gyvenimą“, – atviravo Gedailė.

Svarstydama, kokiu prezidentu bus tėtis, ji pirmiausia pabrėžė žinanti, kad Lietuva šalies vadovu išsirinko žmogų, „kuris ves į priekį ir geba įgyvendinti savo idėjas“.

„Žinau, kad galiu pasirodyti šališka, bet, kai manęs klausia, koks mano tėtis, visada drąsiai atsakau, kad jis – geras, nuoširdus ir jautrus. Tikintis ir pasitikintis kitais žmonėmis.

Todėl ir aš tvirtai tikiu, kad tai jį ves į priekį. Tikiu, kad jis dėl svarbiausių idėjų sugebės sutelkti, suvienyti visus Lietuvos žmones“, – jautriai apie tėvą kalbėjo Gedailė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.