Aro Vėberio gyvenimą sūnus pakeitė iš esmės: „Jis skatina mane pasitempti, nepasenti pirma laiko“

Muzikantas, prodiuseris, buvęs grupės „Naktinės personos“ narys Aras Vėberis (51 m.) su sužadėtine Martyna Kerbedyte (34 m.) ir keturmečiu sūnumi Nojumi įsikūrę Panevėžyje. Jis neslėpė – šeima buvo paskutinė rasta dėlionės detalė, kad jaustų gyvenimo pilnatvę ir gyventų būtent taip, kaip nori.

Aras Vėberis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aras Vėberis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aras Vėberis ir Martyna Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis ir Martyna Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aras Vėberis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>T.Bauro nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>T.Bauro nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>T.Bauro nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>T.Bauro nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>T.Bauro nuotr.
Aras Vėberis ir Kerbedytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 6:32 PM, atnaujinta Jun 2, 2021, 8:39 AM

Savo gyvenimą ir veiklą dabar Aras vadina būtent tuo, ko šiuo metu jam reikia ir kas daro jį laimingą.

Nors nepamiršo audringų laikų su „Naktinėmis personomis“, scenos spindesio ir galingų aplodismentų, vyras sako visai nepasiilgstantis to, rašoma „Lietuvos ryto“ žurnale „Stilius“.

Jam kur kas svarbiau ne gręžiotis į praeitį, praėjusį etapą, o būti laimingam šiandien. O tos laimės prideda galimybė kas vakarą ir savaitgaliais būti su šeima ir matyti sparčiai augantį jaunėlį sūnų, jį migdyti, skaityti pasakas ar tiesiog dūkti visiems kartu.

Anksčiau Aras nebūtų galėjęs sau to leisti, net jei ir būtų norėjęs.

Tad ir Tėvo dieną garsus muzikantas, prodiuseris ir dainų kūrėjas pasitinka itin skaidriomis nuotaikomis.

Tris vaikus turintis vyras jaučiasi be galo dėkingas pirmųjų dviejų – jau suaugusių Pijaus ir Marijos – motinoms, kurios juos užaugino puikiais žmonėmis. Juk jo tuomet nebuvo nei namuose, nei auklėjant vaikus.

„Vyresnieji užaugo puikūs ir geri žmonės – be galo didžiuojuosi jais abiem ir būsiu visada dėkingas jų mamoms. Su Marija pabendraujame kiekvieną mėnesį, šiandien tam turime puikių nuotolinių priemonių. Pijus neseniai susiremontavo savo namus – kai važiuosiu į Vilnių antrojo skiepo nuo koronaviruso, būtinai jį aplankysiu ir įvertinsiu jo triūsą.

Ar kritikuosiu? Tikrai ne – vaikai yra laisvi ką nors rinktis, spręsti ar įgyvendinti. Mano pareiga ir noras – visada ir visur juos palaikyti, jei klaus – patarti, bet tikrai nesikišu į jų gyvenimą. Norėčiau apie save manyti, kad esu protingai liberalus tėvas“, – pasakojo Aras.

Vyras patikino, kad jaunėlis Nojus iš esmės pakeitė jo gyvenimą. Su mažyliu jis ir pats išgyvena vaikystę, juk retas kuris be vaikų kieme statytų sniego senį, mėtytųsi gniūžtėmis ar siaubtų namus, tuo kartais visai nedžiugindamas antrosios pusės.

Aras mėgaujasi kiekviena akimirka ir visus darbus stengiasi padaryti tol, kol sūnus darželyje, kad vakaras būtų skirtas tik šeimai.

„Nojus – be galo didžiulis džiaugsmas, žinoma, ir atsakomybė, kurią priimu aukštai iškelta galva. Tas laikas su vaiku, jo šypsena, apkabinimai – taip, suminkštėjau stipriai. Sunku net žodžiais nupasakoti tą jausmą, kurį dovanoja vaikas, bet tikiu, kad visi tėvai mane supras be žodžių. Mėgaujuosi brandžia tėvyste, o griežtesnė, reiklesnė, racionalioji mūsų pusė yra Martyna. Ji – tarsi mano vaikystės idealas Merė Popins“, – sakė jis.

Keturmetis Nojus puikiai piešia. Anksčiau tapęs akvarele, dabar berniukas pamėgo guašą. Aras juokėsi, kad nespėja jam pirkti piešimo priemonių.

Kaip ir daugeliui vaikų, keturmečiui patinka šokti ir dainuoti. Tėvas juokaudamas pabrėžė, kad nelinki sūnui muzikanto kelio, bet nedraus, jei sugalvos pasirinkti būtent muziką.

Aras sūnui – draugas, žaidimų kompanionas ir siutimo partneris, Martyna namuose – jų abiejų tramdytoja ir šeimos generolas.

„Nojus yra mano jaunatviškumo eliksyras. Jis skatina mane pasitempti, nepasenti pirma laiko, būti žaismingam, džiaugtis gyvenimu“, – atviravo muzikantas.

Nors ir nebelipa į sceną, Aras nesijaučia labai nuo jos nutolęs, todėl negali sakyti, kad visai atsiribojo nuo muzikinės veiklos. Dainininko Kastyčio Kerbedžio – sužadėtinės Martynos dėdės ir sūnaus Nojaus krikšto tėvo – vadybininku ir prodiuseriu tapęs A.Vėberis nuolat yra šalia scenos ir muzikos.

„Tikrai neturiu kada liūdėti ar gailėtis prarasto laiko. Juolab kad jis nebuvo prarastas: esu dėkingas savo praeičiai, kad per ją atėjau iki šios dienos, kai esu laimingas ir savo veikloje, ir namuose. Ničnieko praeityje nevadinu klaidomis, nenoriu atsukti laiko atgal.

Žinoma, gal kai kur su šiandienos branda elgčiausi kitaip, bet nemėgstu net fantazuoti, kas būtų, jei būtų. Žmonės nepamirš „Personų“ – tai tikrai žinau. Ir dabar sulaukiu laiškų, žinučių, klausimų, ar neketiname perleisti kokio albumo viniline plokštele ir pan., – pasakojo muzikantas, o paklaustas, ar bendrauja su ilgamečiu bendražygiu Alanu Chošnau, nedaugžodžiavo: – Ne.“

Muzika iš Aro gyvenimo niekur nedingo, tačiau į sceną lipti jis nebenorėtų. Kodėl?

Vyras atviras – niekada nėra uždavęs sau šio klausimo, gal persisotino? Tačiau pabrėžė – niekada nesakyk „niekada“.

„Vis dėlto šiandien jaučiu būtent taip. Gal metas užleisti kelią jaunesniems? Yra nuostabių jaunų atlikėjų, tegul jie dabar užvaldo širdis. Man patinka dabartinis darbas, tas buvimas šalia scenos įkvepia ne mažiau nei buvimas ant jos.

Dirbti su K.Kerbedžiu – nuostabi patirtis. Jo balsas ne veltui vadinamas auksine gerkle, jis – aukščiausio lygio profesionalas. Sukūriau Kastyčiui dainą „Vandenynai“, dabar dirbame prie naujų. Kuriu dainas, rengiu koncertus. Kaip tik neseniai aptarėme galimybę parašyti Kastyčiui tautinę, patriotišką dainą, skirtą Lietuvai, – juk tokios savo repertuare, nors scenoje jau 40 metų, jis dar neturi. Nuostabu būtų kokį nors kūrinį atlikti ir su „Ąžuoliuko“ choru. Turime planų, tikslų – einame į priekį.

Be to, dainų vis paprašo ir kiti atlikėjai, bet man kūryba – ne kiaušinienės kepimas, negaliu dainų kepti kasdien“, – pasakojo Aras.

Karantiną Aras su šeima išgyveno gana ramiai, nesiskųsdami. Praėjusią vasarą kiek atlaisvinus ribojimus jis su K.Kerbedžiu turėjo nemažai koncertų, tad net ir neįvykus turui po arenas šiandien nejaučia ir finansinio stygiaus.

„Nesame maži vaikai, o tiek metų būdamas scenoje pakankamai uždirbau, kad galėčiau gyventi iš santaupų. Tad karantinas ir apribojimai, neįvykę koncertai manęs neišmušė iš vėžių, esame ramūs ir ramiai leidžiame laiką apriboti. Vienur apriboti, o kitur atradę, negalime skųstis“, – sakė Aras.

Tačiau vyras puikiai supranta, kad jo kolegoms dainininkams ir muzikantams šie pandemijos metai buvo itin sunkūs ir pareikalavo nemenkų jėgų ir dvasinės stiprybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.