Gytė Babajan įvardino, kokios grožio procedūros šiais metais populiariausios

Kai norint išlaikyti jaunatvišką išvaizdą kremai tampa bejėgiai, akys nukrypsta į estetinės medicinos specialistus. Kokios kryptys vyrauja šiais metais šioje srityje? Svarbiausias tendencijas įvardino plastinės chirurgijos gydytoja Gytė Grigonytė-Babajan (50 m.).

 Gytė Babajan įvardino populiariausias grožio procedūras šiais metais.
 Gytė Babajan įvardino populiariausias grožio procedūras šiais metais.
 „GK klinikos“ plastinės chirurgijos gydytoja išskyrė 10 aktualiausių tendencijų, kurios gali padėti susidaryti savo grožio planą 2021-iems metams.  <br> 123RF nuotr.
 „GK klinikos“ plastinės chirurgijos gydytoja išskyrė 10 aktualiausių tendencijų, kurios gali padėti susidaryti savo grožio planą 2021-iems metams.  <br> 123RF nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 3:48 PM

Anot jos, estetinės medicinos tendencijoms šiemet daugiausiai įtakos darys trys veiksniai. Visų pirma – apsauginės kaukės, dėl kurių daugeliui paūmėjo ar prasidėjo įvairų odos problemų, jau neminint, kad kaukės tiesiog uždengia didžiąją dalį veido – tai lems didesnį susirūpinimą akių sritimi. Antra – stresas, kurį sukėlė pandemija, karantinas ir visos su tuo susijusios aplinkybės, ir kuris ilgainiui veide pasireiškia nuovargio arba susenusia išvaizda. Trečia – „iškritimas“ iš reguliaraus sporto bei saikingo valgymo rėžimo, kas lėmė riebalų nepageidaujamose vietose kaupimąsi, organizmo išsekimą.

Visa tai leidžia numanyti, kurios procedūros šiemet bus labiausiai „ant bangos“, ir, beje, didžiąją dalį jų moterys (bei vis dažniau ir vyrai) skubės atlikti dar iki vasaros atostogų.

„GK klinikos“ plastinės chirurgijos gydytoja išskyrė 10 aktualiausių tendencijų, kurios gali padėti susidaryti savo grožio planą 2021-iems metams.

1. Hialurono ir gintaro rūgšties duetas – injekcijos nuovargiui pašalinti ir gerai odą sudrėkinti.

Jau pernai, po pirmojo karantino, šių, dar pakankamai naujų Lietuvoje injekcijų poreikis šoko į viršų. Populiarumą lėmė tai, kad gauname „du-viename“ sprendimą – ir drėkinimą, ir odos stimuliavimą atsinaujinti. Tai reiškia, kad oda efektyviai skaistinama, raukšlelės sumažėja, galima šviesinti nuo kompiuterio, nemigos ar streso patamsėjusius paakius, paburkimus, rekomenduojama į rožinę (rosacea) linkusiai odai.

Po žiemos ir šiaip jau visos sau atrodome „kažkokios pavargę“, bet po šios žiemos tas bus matoma dar stipriau, ir tikėtis pagerinti išvaizdą tik kosmetikos priemonėmis jau bus sudėtinga.

Redermalizacijos kursas – odos būklės gerinimas su hialuronu ir gintaro rūgštimi – neabejotinai bus dažniausiai pasirenkamų atstatomojo poveikio procedūrų sąraše.

2. Vampyriškąja praminta PRP terapija.

Ši procedūra jau beveik 10 metų atliekama Lietuvoje, bet šiemet prognozuočiau daugelio apsisprendimą ją pagaliau pabandyti. Juolab, kad audinių atsinaujinimo stimuliavimas pačio žmogaus kraujo trombocitais vertingas ne tik jauninimui – daugeliui bus aktualu pašviesinti po kaukių ir vadinamosios „masknės“ atsiradusias dėmeles, randelius, įvairius netolygumus, be to, PRP terapija nuramina sudirgimą, mažina uždegimus.

Galiausiai, šiemet jai ryžtis bus dar viena priežastis – neliko iki šiol buvusios alerginių reakcijų tikimybės, o ir diskomforto žymiai mažiau dėl Lietuvoje pristatytos dvigubo švirkšto „Arthrex“ sistemos.

3. Holivudinė grožio procedūra su „Secret RF“ – sutrauktos poros ir elastingumo atstatymas mikroadatiniu radijo dažniu.

Žiūrint į veidrodį galvojame, kad „kažkas atsitiko su oda“: papilkėjusi, išsiplėtusiomis poromis, suglebusi, praradusi švytėjimą. Juk dažnas apsauginių kaukių dėvėjimas ir stresas tam neabejotinai turėjo įtakos. Pernai ši procedūra smarkiai populiarėjo ir esu tikra, kad šiemet jos paklausa dar augs, nes norėsis sugrąžinti odos elastingumą, lengvai patempti, panaikinti nuovargio požymius ir aišku, efektyviai palyginti.

Ji tikrai neatsitiktinai itin populiari tarp garsenybių, be to, dažnai derinama su PRP terapija arba gintaro rūgštimi. Daugeliui imponuoja ir tai, kad paraudimas pranyksta jau po 4 valandų, tad nereikia ilgam pasislėpti namuose.

4. Protokolai akių sričiai – labiausiai matomai veido daliai: stimuliuojame, atjauniname, operuojame!

Kai didžiąją dalį veido uždengė kaukės, akys tapo veido epicentru. Ir visgi delikati akių sritis pirmiausia išduoda nuovargį, stresą, nemigą, nepilnavertę mitybą, imuninius pokyčius ir daug kitų aplinkybių, kurios itin būdingos šiuo periodu, todėl šiemet estetinės medicinos specialistai dažnai išgirs klausimą „Ką įmanoma padaryti su akių zona?“.

Galimybių nemažai, naujovių šia tema – irgi: nuo naujų mezoterapijos protokolų su NCTF kompleksu iki frakcinio odos atnaujinimo „FRAXEL: restore“ lazeriu.

Aktualu bus mažinti raukšleles, šviesinti paakius, patempti suglebusius vokus, mažinti paburkimus, naikinti akių srities pigmentaciją. Aišku, jei vokai užkritę, nes odos jau yra per daug, operuojame! Ne veltui viršutinių vokų plastika ir riebalų tirpinimas tapo populiariausia karantino operacija.

5. Riebalinių sankaupų mažinimas – kai ne(be)padeda sportas.

Ilgas buvimas namuose daugeliui išbalansavo saikingą mitybą, kai kam pasireiškė nervinis valgymas, o uždaryti sporto klubai išmušė iš treniruočių ritmo. Riebalų sankaupų mažinimas bus aktualus ne tik pilvo, juosmens ar šlaunų srityje, bet ir pasmakrėje bei ant kaklo.

Populiarioji lazerinė lipolizė ir dar naujesni sprendimai. Aš išskirčiau naujovę, kuri leis pasiekti dar geresnį efektą: šalčio ir karščio kontrastu veikiančią lipolizę „LipoContrast®“ – matomo rezultato galima tikėtis jau po 20 dienų, tad šios procedūros bus aktualios pavasarį, kai norėsis suspėti pasiruošti maudymosi kostiumėlių sezonui.

6. REVIV terapija – individualiai gerinama bendra organizmo būklė.

Gali atrodyti – kuo tai susiję su estetine medicina? Labai susiję, nes bet kurios procedūros efektas priklauso ir nuo bendro organizmo paruošimo. Mūsų klinika jau sulaukė daugybės užklausų dėl asmeniškai pagal poreikius sudaromos „Reviv“ programos, iš kurių aktualiausios tokios, kurios stiprina imunitetą, padeda atsikratyti svorio ir, žinoma, jaunina, atstato odos būklę.

Į kraują sulašinami individualiai sudaryti vitaminų, antioksidantų ir kitų medžiagų kompleksai „užkuria“ organizmą iš vidaus priklausomai nuo poreikio: suteikia energijos atsinaujinti, padeda tirpdyti riebalus ar gerina ne tik veido, bet ir viso kūno odos būklę.

7. „French touch“ filosofija arba minimalus skulptūravimas injekcijomis.

Nuovargio ir senatviniai požymiai bus koreguojami ir injekcijų pagalba, kurioms pasiryš vis daugiau moterų. Tiesa, daugeliui lietuvių hialurono ir botulino injekcijos vis dar yra tabu – bent jau kalbėti ir papasakoti.

Visgi daugėja pageidaujančių atrodyti gaiviau, jauniau, bet kad „nesimatytų, jog kažkas padaryta“. Dėl to toliau populiarės „Highlighting“ technika – tarsi lengvas makiažas hialurono užpildų pagalba, keičiantis šviesos lūžio kampus ant veido, arba „Baby Botox“, kur su minimaliomis botulino injekcijomis atpalaiduojamos raukšlės, neleidžiama ryškėti senatviniams požymiams.

Siekiamas rezultatas yra itin natūralus, taigi aplinkiniams tikrai nekils įtarimų dėl korekcijų injekcijomis – tai vadinama „prancūziškojo prisilietimo“ tendencija, o aš dar pavadinčiau lengvo „fotošopo“ injekcijomis.

8. Aukštoji kosmetika išstumia įprastas odos priežiūros priemones.

Efekto iš kosmetikos norisi vis stipresnio, poveikio vis greitesnio, ir ypač – po pernelyg ilgo periodo, kuomet pakliūti pas savo kosmetologą ar dermatologą nebuvo galimybės.

Kai manęs klausia, kokią kosmetiką renkuosi sau, dažniausiai atsakau, kad negaištu laiko tam, kas turi per mažą poveikį. Aukštos veikliųjų medžiagų koncentracijos kosmetika – aukštoji kosmetika, tarsi estetinės medicinos aukštoji mada. Efektyvumas toks, kad sustiprina bei prailgina estetinės medicinos procedūrų poveikį ir, kas svarbu, leidžia susikurti individualią intensyvią odos terapiją namuose.

Pavyzdžiui, nestebina, kad pernai visame pasaulyje įspūdingai augo „Fillmed“ laboratorijoje kuriamos hibridinės kosmetikos „Skin Perfusion“ pardavimai. Galima numanyti, kad estetinės medicinos profesionalų kuriamos priemonės ir toliau bus vis labiau geidžiamos arba taps tiesiog nepakeičiamomis.

9. Lūpų korekcijos toliau bus populiari procedūra.

Čia išskirčiau dviejų tipų poreikį: vienos gražinsis, nes norės labiau išreikštų lūpų, kitos – anaiptol, sieks natūraliai sugrąžinti su amžiumi prarastą lūpų putlumą, rausvumą, paryškinti kontūrą. Nenustumčiau į šoną ir tokios priežasties kaip ypatingai stiprus ir sunkiai valdomas lūpų sausėjimas, kuris paūmėjo ar pasireiškė dėl nešiojamų apsauginių kaukių. Tiesa ta, kad po kauke dažnai teptis lūpų balzamu nėra patogu.

Taigi numanau, kad populiarės pernai pristatyta naujiena – „Fillmed LIPS SOFT“ itin minkštos tekstūros hialurono užpildai. Tokių pagalba sukuriamas itin natūralių lūpų rezultatas ir suteikiamas itin efektyvus ilgalaikis drėkinimas, užpildomos lūpų paviršiaus raukšlelės.

10. Grožio planų sudarymas – individualios jauninimo programos.

Mes jau įpratome planuoti savo dietas, planuojame, kaip, kiek ir kada sportuosime, tad dabar laikas planuoti, kaip palaikysime jaunatvišką išvaizdą! „Veidrodėli pasakyk man, ką toliau daryti?“. Aišku, veidrodėlis nepasakys, bet specialistas asmeniškai sudarys programą metams ar keliems į priekį, patars, kaip sustabdyti senėjimo pokyčius, kaip palaikyti odos jaunatviškumą pačiomis moderniausiomis mokslinėmis technologijomis.

„Anti-Ageing“ individualių programų sudarymą rekomenduoju ne tik dėl to, kad tai yra ir pasaulinė tendencija: savarankiškas ekserimentavimas, blaškymasis per specialistus ir procedūrų kurso nesilaikymas ne tik daugiau kainuoja, bet ir neduoda optimaliai didžiausio galimo rezultato.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.