Šiltojo sezono kosmetinė: dermo specialistė patarė apie ką pagalvoti jau dabar

Vis dažniau šviečianti saulė ne tik teigiamai veikia daugelio savijautą, bet ir koreguoja kosmetinės turinį. „Eurovaistinė internete“ dermo specialistė Orinta Ramanauskaitė pataria, kad besikeičiant sezonams visada naudinga peržvelgti turimas priemones ir susikurti naujų grožio ritualų . Pasak specialistės, šiltuoju metų laiku svarbu pasirūpinti apsauga nuo saulės, tinkamu veido ir kūno odos maitinimu ir drėkinimu, skirti išskirtinio dėmesio plaukams.

„Eurovaistinė internete“ dermo specialistė Orinta Ramanauskaitė.
„Eurovaistinė internete“ dermo specialistė Orinta Ramanauskaitė.
Nors apsauga nuo saulės rekomenduojama rūpintis ištisus metus, būtent šiltuoju sezonu į šį grožio rutinos etapą rekomenduojama žvelgti ypač atsakingai.
Nors apsauga nuo saulės rekomenduojama rūpintis ištisus metus, būtent šiltuoju sezonu į šį grožio rutinos etapą rekomenduojama žvelgti ypač atsakingai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 8:00 AM, atnaujinta May 10, 2021, 11:03 AM

Nors apsauga nuo saulės rekomenduojama rūpintis ištisus metus, būtent šiltuoju sezonu į šį grožio rutinos etapą rekomenduojama žvelgti ypač atsakingai. Dermo specialistė O.Ramanauskaitė primena, kad svarbu apsaugoti odą nuo UVA ir UVB spindulių. Anot jos, visada naudinga, kai priemonės ne tik saugo nuo žalingo saulės poveikio, bet ir kartu veikia raminančiai, skatina odos regeneracinius procesus, ją minkština ir ramina sudirgimus, neleidžia prarasti stangrumo.

Specialistė atkreipia dėmesį, kad nuo žalingo saulės poveikio saugančios kosmetikos sudėtyje esantys vitaminai C ir E apsaugo odą nuo oksidacinio streso, o sviestmedžių aliejus gerina odos būklę ir apsaugo ją nuo drėgmės netekimo.

Svarbu ne tik pasirūpinti apsauga nuo žalingo saulės poveikio, bet ir priemonėmis po saulės vonių. „Jei nuolat susiduriate su kūno odos tempimo ir diskomforto pojūčiu, kurį sukelia saulės vonios, išbandykite drėkinamuosius kūno losjonus. Šių priemonių sudėtyje naudinga ieškoti šlapalo ir glicerino, kurie intensyviai drėkina odą, atstatydami optimalų drėgmės lygį, taip pat sumažina odos šerpetojimą, tad pagerėja ir odos išvaizda“, – pataria dermo specialistė ir priduria, kad šiltuoju sezonu geriausia rinktis neriebios konsistencijos ir „nelipnias“ priemones, kurios įsigertų akimirksniu ir būtų malonios naudoti karštomis dienomis.

Vis dėlto net ir pasirūpinus tinkama odos priežiūra, kartais prireikia maskuojančių priemonių. O. Ramanauskaitė šiltuoju metu, kai norisi sulyginti odos spalvą, rekomenduoja rinktis ne sunkias pudras, o atspalvį suteikiančius kremus. Tokios priemonės ne tik maskuoja ir lygina atspalvį, bet kartu ir drėkina veido odą. Specialistė taip pat pataria naudoti priemones, turinčias SPF filtrą. Jos kartu saugos odą ir nuo UVA ir UVB spindulių, galinčių papildomai žaloti, dirginti ir didinti odos jautrumą.

Kasdienę kosmetinę naudinga papildyti ir priemonėmis rankų dezinfekcijai, kuri jau tapusi būtinu kasdieniu ritualu. Nors dezinfekantai dažnai sausina rankų odą, dermo specialistė, pataria pasižvalgyti ir tokių priemonių, kurios būtų praturtintos sviestmedžio aliejumi, laikomu natūraliu drėkinimo faktoriumi. Sviestmedžio aliejus apsaugo odą nuo išsausėjimo ir stiprina jos barjerą.

Išskirtinis namų SPA

Po šaltojo metų laiko, norint pasirūpinti gera odos būkle, dažnai prireikia ir stipriau veikiančių priemonių, pavyzdžiui, veido kaukių, kurios turėtų tapti reguliariu grožio ritualu. Dermo specialistė rekomenduoja rinktis veido kaukes atsižvelgiant į odos būklę, tačiau po saulės vonių norint nuraminti ir pamaitinti odą, sudėtyje naudinga ieškoti sojų aliejaus. Veido kaukių sudėtyje esantis glicerinas drėkina, atkuria ir sustiprina apsauginį odos barjerą, todėl ji tampa elastingesnė, sugrąžinamas natūralus spindesys ir skaistumas.

Šiltuoju metų laiku mūsų įprastai laukia šventės ir ypatingos progos, kelionės ir atostogos, kurių metu norisi atrodyti tobulai, tačiau ne visada turime galimybę apsilankyti pas kosmetologą. Tokiomis progoms galima įsigyti veido raukšlių užpildo rinkinį, kuris leidžia profesionalias grožio procedūras atlikti namuose ir be adatų. Pasak dermo specialistės, tokio užpildo sudėtyje esantis hialuronas ir peptidai giliai drėkina bei stangrina odą, suteikia jai skaistumo ir elastingumo, o kartu – skatina kolageno ir elastino gamybą, padeda sumažinti tiek smulkias, tiek gilesnes raukšles ir pakelia veido kontūrą.

Jeigu norite padidinti naudojamų priemonių efektyvumą, o kartu sumažinti odos paburkimą ir pagerinti limfinę sistemą, į savo grožio ritualus įtraukite rožinio kvarco veido masažuoklį, kuris jau tapo tikru sezono hitu. „Masažuoklis turėtų atsirasti kiekvienos moters kosmetinėje, naudoti jį rekomenduoju kasdien po kelias minutes, o teigiamų poveikių sąrašas ypač gausus: reguliarus jo naudojimas gali sumažinti raukšleles, padėti detoksikuoti bei tonizuoti odą, pagerinti jos elastingumą“, – sako dermo specialistė.

Pasak „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojančios dermo specialistės, veido masažuoklį visada reikėtų braukti tik viena kryptimi, ne pirmyn-atgal. Rekomenduojama pradėti nuo kaklo ir žandikaulio linijos po truputį kylant aukštyn link plaukų augimo linijos. Masažuoti reiktų horizontaliai į išorę, limfos tekėjimo kryptimi, tik ties lūpomis, nosimi ir kaktos viduriu – vertikaliai. Vienai zonai reikėtų skirti apie penkis judesius. Dar labiau gaivinantį efektą pasiekti pavyks, jeigu masažuoklį prieš naudojimą palaikykite šaldytuve.

Šiltuoju metų laiku nereikėtų pamiršti ir pasirūpinti plaukų būkle. Šio sezono ryškiausia tendencija – priemonės su placentos ekstraktu. Pasak specialistės, jas rekomenduoja naudoti, jei jaučiate, kad jūsų plaukai susilpnėjo, ėmė skilinėti ar gausiai slinkti. Tokios priemonės gali padėti atstatyti plaukų struktūrą bei natūralią pusiausvyrą, plaukai tampa minkštesni, elastingesni ir lengviau šukuojami. Plaukų priežiūros priemonės naudinga ieškoti ir vitamino B, kuris padeda atstatyti pažeistų plaukų struktūrą, juos drėkina.

Grožio ritualai šiltuoju metų laiku turėtų būti ne tik malonūs, bet ir tinkamai atlikti savo funkciją: pamaitinti, sudrėkinti, atgaivinti ir apsaugoti nuo žalingo saulės poveikio, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamas priemones. Jei turite klausimų dėl priemonių pasirinkimo arba abejojate, konsultuokitės su „Eurovaistinė internete“ dermo specialistais nemokamai internetu. Į rūpimus klausimus specialistai atsakys darbo dienomis nuo 9 iki 18 valandos.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su eurovaistine.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu