Vyrai ypač dažnai pamiršta naudoti vieną priemonę: pasekmės būna skausmingos

Ar skiriasi vyrų ir moterų odos priežiūra? Taip, nes vyrų oda, lyginant su moterų, yra storesnė, turi daugiau riebalinių liaukų, didesnes poras. Vyrus dažniau vargina riebios odos problemos. Tačiau nepaisant to, kad vyrų oda storesnė, ji tokia pat pažeidžiama saulės, kaip ir moterų.

123rf.com asociatyvi nuotr.
123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 9:22 AM

Tipinė lietuviška vasara kai kurioms šeimoms net asocijuojasi su vyro nuo saulės išraudusiais pečiais. Tačiau kenčia ne tik pečiai: nudega nosis, galva, kakta. Todėl šias vietas ypač aktualu saugoti nuo neigiamo saulės poveikio.

Bet kokiu atveju vyrai turėtų prisiminti, kad saulės paveikta oda to nedovanos.

Neasaugota oda greičiau sensta, raukšlėjasi. Ypač tam jautrus veidas. Tad jei norite ilgai išlaikyti lygią, be raukšlių odą, kuo mažiau deginkite veidą saulėje ir nepamirškite kremo nuo saulės!

Kosmetinės priemonės su gerais šviesos filtrais padeda išvengti blogiausių pasekmių. Tą patį galima pasakyti ir apie trumpabangius ultravioletinius spindulius (UVB), kurie — priklausomai nuo dozės — gali nurusvinti arba nudeginti odą ir apie ilgabangį ultravioletinį spinduliavimą (UVA) normalioje dienos šviesoje.

Šie spinduliai taip pat didina bendrą gautųjų spindulių kiekį ir gerokai spartina senėjimą. Veidas apskritai gauna kur kas daugiau spindulių negu visas kūnas ir dėl to jį reikia ypač saugoti ir ne tik per atostogas.

Be to, tarp vyrų – odos vėžys yra trečias pagal paplitimą. Pastebima, kad nors vyrai savimi, savo išvaizda, odos sveikata rūpinasi vis labiau, retas kuris tinkamai naudoja kremą nuo saulės, kuris, drauge su saikingu buvimu saulėje, iš esmės padėtų užkirsti kelią vėžiniams susirgimams daugeliu atvejų.

Patikima apsauga nuo saulės

Kokią apsaugą nuo saulės rinktis? „Eucerin“ apsaugos nuo saulės priemonių linijoje gausu individualiems odos poreikiams pritaikytų priemonių, kurių sudėtyje yra veikliųjų medžiagų, pagerinančių specifinę odos būklę.

Inovatyvi „Advanced Spectral Technology“ apima plataus spektro ir fotostabilius UVA/UVB filtrus1 patikimai apsaugai nuo UV spindulių ir antioksidantą likochalkoną A, kuris apsaugo nuo didelės energijos regimosios (HEVIS) šviesos poveikio. Gliciretininė rūgštis suteikia papildomą DNR apsaugą.

Riebiai ir (arba) į aknę linkusiai odai skirtos priemonės, kurių sudėtis yra praturtinta riebalų išsiskyrimą reguliuojančia „Oil Control“ technologija ir lipidus sugeriančiais pigmentais, akimirksniu suteikia odai sausumo pojūtį ir ilgalaikę apsaugą nuo blizgėjimo.

Susidūrus su priešlaikiniu odos senėjimu, „Eucerin Photoaging Control“ priemonės su didelės ir mažos molekulinės masės hialurono rūgštimi padės sumažinti odos senėjimo požymius.

Į hiperpigmentaciją linkusiai odai skirtas „Eucerin Pigment Control“ fluidas SPF 50+ padės apsisaugoti nuo saulės sukeliamos hiperpigmentacijos, sumažinti tamsias dėmes ir išvengti pakartotinio jų atsiradimo.

Į alergiją saulei linkusiai odai skirtos priemonės, kurių sudėtyje yra alfaglikozilo rutino, padeda apsisaugoti nuo saulės sukeltos alergijos, pavyzdžiui polimorfinės šviesos dermatozės.

„Eucerin“ apsaugos nuo saulės priemonės gaminamos su vidutiniu, aukštu ir labai aukštu SPF. Visų jų efektyvumas ir tinkamumas jautriai odai yra patvirtintas klinikiniais tyrimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.