Kosmetologė Gabrielė Peleckienė pasakė tiesą: kokioms priemonėms neverta švaistyti savo pinigų?

Anokia paslaptis, kad rasti puikiai tinkančią kosmetikos priemonę – sudėtinga. Tam pritaria ir kosmetologė Gabrielė Peleckienė (28 m.). Jau keletą metų socialiniuose tinkluose nuoširdžiomis įžvalgomis apie grožio produktus besidalijanti moteris įsitikinusi: tai, kas brangu, nebūtinai yra kokybiška.

Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Gabrielė Peleckienė papasakojo apie kosmetiką. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-10-14 16:10, atnaujinta 2022-11-23 11:50

Instagrame „glow_beautylab“ slapyvardžiu žinoma G.Peleckienė kosmetologijos srityje sukasi jau beveik dešimtmetį, tačiau tinklaraščio idėja jai kilo neseniai – 2020-aisiais, per koronaviruso pandemiją, namuose uždariusią begalę paslaugų sektoriuje dirbančių specialistų.

„Nebegalėjau dirbti su klientais. Nerimastingumas smogė visa jėga, reikėjo kažkur nukreipti mintis. Socialinių tinklų paskyroje nutariau sau leisti rašyti viską, ką tik noriu. Niekas manęs nežinojo, tad viską perteikdavau juoko forma.

Pradėjau konspektuoti darbe įgytą patirtį. Švietėjiško turinio apie kosmetiką, veido odos priežiūrą, matyt, tikrai trūko, nes per kelerius metus atsirado 54 tūkstančiai susidomėjusių sekėjų, su kuriais iki šiol kiekvieną dieną diskutuojame tiek grožio, tiek gyvenimiškais klausimais“, – pasakojo Gabrielė.

Tiesa, žinių bagažą G.Peleckienė ėmė kaupti dar ankstyvame amžiuje. Ne lėlių, o grožio rinkinių ji artimųjų prašydavo Kalėdoms.

Būdama vyresnė makiažą būsimoji kosmetologė ėmė daryti ir kitiems, o už gautus pinigus pildydavo savo kosmetinę. Dar labiau pasigilinti į odos priežiūros paslaptis ją paskatino... perskaitytas interviu su dizaineriu Juozu Statkevičiumi.

„Sužinojau, kad J.Statkevičius nuo 18 metų pradėjo naudoti kremus nuo raukšlių, ir taip įsitraukiau į visą odos grožio pasaulį. Nuo tada negalėjau nustoti domėtis kosmetika, mėginti produktus“, – apie tai, kas atvėrė Pandoros skrynią, prisipažino ji.

– Amžinas klausimas: kokią su odos priežiūra susijusią klaidą dažniausiai daro moterys?

– Kai nežinodamos savo odos tipo priemones renkasi savarankiškai. Taip pasirinktos priemonės odai gali pridaryti dar daugiau žalos. Būtent todėl dažnai dalijuosi patarimais, kaip atpažinti savąjį odos tipą, jam būdingas problemas. Patariu, kada naudoti kosmetiką, o kada kreiptis į specialistus.

Pradėjusi vesti paskyrą, sąmoningai nutariau atsisakyti mokamų reklamų. Iki šiol visas aprašomas priemones perku savo lėšomis. Noriu, kad mano paskyroje žmonės jaustųsi lyg bendraujantys su drauge, o ne kaip „Baltojo katino svetainėje“(anksčiau rodyta populiari reklaminė TV laida. – Red. past.).

– Ar tiek pat dėmesio odos priežiūrai turėtų skirti ir vyrai?

– Jei nori atrodyti sveikai bei jaunatviškai, prižiūrėti ir saugoti savo odą būtina tiek vyrams, tiek moterims. Žinoma, vyrų oda storesnė, geriau atlaiko aplinkos poveikį. Vis dėlto veido odos priežiūros rutina, kad ir visiškai bazinė, vyrams yra būtina.

– Kokių odos priežiūros taisyklių turėtų laikytis kiekvienas?

– Pirmiausia reikia rūpintis higiena, periodiškai skalbti patalynę – juk lovoje praleidžiame trečdalį paros. Patalynėje esančios bakterijos, nešvarios patalynės erkutės neigiamai veikia mūsų odą.

Taip pat svarbi veido odos priežiūros rutina. Ryte ir vakare reikia nusivalyti veidą, jį tonizuoti, naudoti dieninį ir naktinį kremus. Man svarbiausias yra SPF kremas. Joks kremas nuo raukšlių taip gerai neapsaugo odos, kaip tiesioginė apsauga nuo saulės. Taip pat – nakčiai skirta priemonė, kuri odą „įdarbina“ir leidžia maksimaliai atsinaujinti. Tai gali būti kremai, kurių sudėtyje yra augalinio retinolio, niacinamido kaukė.

– Ar būtina lankytis pas kosmetologą?

– Jeigu neturite rimtų problemų, patarčiau apsilankyti bent kartą per pusmetį. Apsilankymo metu siūlau peržvelgti odos būklę, pasitarti dėl veido priežiūros. Turint odos problemų vizitų intervalai tampa labai individualūs. Paprastai jie kartojasi kas 2–4 savaites, kol pasiekiamas norimas rezultatas.

– Grožio produktus dažnai išmėginate pati. Ar nebaisu? Nesulaukiate nepageidautinų reakcijų, alergijų?

– Toks yra mano darbas, viską išbandau pati. Testuoju norėdama pati sužinoti, ar produktas veiksmingas: kokia jo konsistencija, kaip padengia, ar naudojant neišberia, nealergizuoja.

Testuojant būna visko, kartais reklamose išgirtas produktas mano odai pasirodo visiškai netinkamas, yra buvę ir keletas tikrai stiprių alerginių reakcijų. Suprantu, kad viskas yra labai subjektyvu ir individualu, todėl kartais tą patį produktą duodu išmėginti dar kam nors. Nesu rašiusi apie netestuotus produktus. Aprašymas ir pojūtis gali skirtis kaip diena ir naktis.

– Kokias kosmetikos priemones visada galima rasti jūsų pačios kosmetinėje?

– Prausiklį, serumus, SPF kremą, toniką. Pastarasis atkuria odos pH ir gali iki 70 procentų pagerinti priemonių pasisavinimą. Šiuo metu naudoju korėjiečių kosmetiką, nes ji yra pigesnė bei veiksmingesnė.

Taip pat mano kosmetinėje galima rasti veido įdegio lašelių (niekada nedeginu veido ir kaklo), kolageno hidrogelio pagalvėlių paakiams, lakštinių kaukių. Žiemą atsiranda glikolio ampulių.

– Sakoma, kad plaukų, kaip ir odos, grožis dažnai nulemtas genetikos. Ar visiems įmanoma užsiauginti ilgus ir gražius plaukus?

– Kiekvienas esame individualiai gražus. Vienas turi silpnesnius plaukus, kitas – jautrią veido odą. Savo grožį visada galime puoselėti pasitelkę tinkamas priemones.

Kalbant apie plaukus, reikia pasirinkti tinkamą šampūną, kondicionierių, kaukę, naudoti apsaugą nuo karščio, nealinti plaukų eksperimentais namuose. Jei plaukai jautriai reaguoja į stresą, ligas ir pradeda retėti, būtina kuo skubiau kreiptis į specialistą. Rekomenduoju pasidaryti kraujo tyrimus, stebėti, kokių elementų trūksta. Galbūt jūsų organizme nėra pakankamai geležies, galbūt blogai veikia skydliaukė, trūksta vitamino B12 ar vitamino D? Na, o gal organizme yra daug androgeninių hormonų? Veiksnių, turinčių įtakos plaukams, daug.

Pavyzdžiui, man smarkiai slinkti plaukai ėmė persirgus koronavirusu. Nepadėjo nei šampūnai, nei kaukės. Klinikoje gydytoja kelis kartus atliko plaukų mezoterapijos procedūrą, kurios metu į odą buvo leidžiami vitaminai, nukleotidai, peptidai, aminorūgštys, reikalingi sveikai galvos odai ir plaukams augti. Tai buvo mano išsigelbėjimas.

Taip pat labai naudingi skalpo masažai, prieš plovimą ant plaukų šiltai laikoma rozmarino aliejaus kaukė.

– Grožis ir mitai: kokie mitai apie grožį paplitę labiausiai?

– Daug mitų susiję su SPF kiekiu. Žmonės labai dažnai naudoja per mažai SPF turinčius kremus, todėl neapsaugo savo odos nuo pigmentacijos, fotosenėjimo. Dar dažnai tarp priemonių kainos ir kokybės dedamas lygybės ženklas. Manoma, kad soliariumas neva yra vitamino D šaltinis. Taip, žinoma, ir vėžio!

Netiesa, kad veido oda pripranta prie priemonių. Jei tam tikros priemonės padėjo išspręsti problemą ir, jos nelikus, nebematote efekto, vadinasi, atėjo laikas išsikelti naujus tikslus ir įsigyti naujų priemonių. Galiu patikinti: odai prisitaikius prie priemonių, šios veikti nenustoja. Žmonėms tiesiog pabosta tos pačios priemonės, tai normalu.

– Minėjote, kad gera kosmetika ne visuomet yra brangi.

– Taip, brangi kosmetika ne visada yra gera. Tačiau nereikia pamiršti, kad už kelis eurus gero kremo ar prausiklio tikrai nerasite. Gerų priemonių galima įsigyti už 10–40 eurų. Savo paskyroje kartais išbandau ir brangesnes.

Iš viso, prieš švaistant pinigus kosmetikos testavimui, visada siūlau pasitarti su kosmetologu. Taip galite ne tik sutaupyti, bet ir užkirsti kelią galimai žalai. Kaip minėjau, savarankiškai pasirinkti produktai gali būti žalingi. Su tokiais atvejais susiduriu kone kasdien.

– Į kokias kosmetikos priemones verta ir į kurias neverta investuoti pinigų?

– Kalbant apie kosmetikos naujienas, šiuo metu mano atradimas yra kietieji šampūnai. Jie atrodo kaip muilas, bet atlieka šampūno paskirtį. Tokie šampūnai ne tik taupesni, bet ir pigesni už tradicinius, padeda prisidėti prie tvaraus grožio idėjos.

Nemanau, kad verta investuoti į lakštines kaukes, prabangius vardinius, kvepalų pripildytus kremus. Šiuo metu naudoju rankų darbo priemones, ir mano oda yra dėkinga.

Visuomet verta investuoti į prausiklį, toniką ir naktinę priemonę. Kitiems produktams galite rasti pigesnių alternatyvų.

– Atsiranda vis daugiau lietuviškų prekės ženklų. Ar jų kokybė nusileidžia užsienietiškiems?

– Visada džiaugiuosi, kai prekyvietėse pasirodo naujas lietuvių kosmetikos produktas. Skubu iškart jo įsigyti ir pasidalyti savo patirtimi.

Žinoma, lietuviškų produktų yra visokių. Yra ir labai gerų – tokius kasdien naudoju namuose. Taip pat esti tik gražiai išreklamuotų, tačiau nepasižyminčių pakankamu kiekiu sudedamųjų medžiagų.

Neseniai atradau lietuvių produktą, sukurtą pagal korėjiečių kosmetikos gaminimo tradicijas.

Tikrai maloniai nustebino. Tai – daug žadantis prekės ženklas, kuriam, labai viliuosi, pasiseks Lietuvos rinkoje.

– Kokią šalį įvardytumėte kaip kosmetikos srities lyderę?

– Vienareikšmiai – Pietų Korėją. Ši šalis turi ilgametę natūralios kosmetikos tradiciją. Kiekvienas jos produktas yra turtingos sudėties.

Korėjiečių gaminius atradau prieš keletą metų. Anksčiau atstovaudami žinomų Europos kosmetikos gamintojų produktams ir siūlydami juos klientams darbe susidurdavome su problema – ne visos mūsų klientės odos priežiūrai galėdavo išleisti 100–150 eurų. Rinkoje trūko kosmetikos produktų, pasižyminčių kokybe ir prieinama kaina. Žinodami, kad mūsų klienčių krepšelis neretai yra 50-60 eurų, pradėjome ieškoti išeities. Ir tai buvo korėjiečių kosmetika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.