Šokių čempionų Donato ir Linos Vėželių meilės simbolis – šuo

Jis jai vietoj sužadėtuvių žiedo įteikė šunį. Pataikė į dešimtuką – keturkojis tapo poros meilės simboliu. Be to, Lietuvos ir pasaulio klasikinių šokių čempionai Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė (33 m.) ir Donatas Vėželis (33 m.) augintinį Donį vežasi net ir į varžybas.

Šuo dalyvavo ir poros vestuvėse.
Šuo dalyvavo ir poros vestuvėse.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 28, 2015, 6:09 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:32 PM

Šiurkščiaplaukių triušinių taksų veislės šuo su šeimininkais buvo ir jų vestuvių dieną – praėjusių metų rugpjūčio 4-ąją, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) 2014 metų pasaulio sportinių šokių reitingo lentelės pirmoje vietoje atsidūrusi pora keturkojį kartu vežasi ir į šokių repeticijas, ir į varžybas.

Rusvaplaukis linksmuolis Donis šokius stebi su džiaugsmu.

Po 18 draugystės metų pagaliau mylimajai pasipiršti nutaręs D.Vėželis pamanė, kad sužadėtuvių žiedas – pernelyg banalu. Todėl pasiryžo įgyvendinti seną šokio partnerės ir gyvenimo palydovės svajonę – padovanoti jai šunį.

„Lina šuns norėjo seniai, bet vis neturėjome tam laiko. Kai pastebėjau, kad mylimoji vis dažniau naršo veislynų interneto tinklalapius, pasiūliau jai išsirinkti keturkojį. Pirkti Donio važiavome į Estiją. Įteikdamas šuniuką Linai kartu pasiūliau ir savo ranką bei širdį“, – pasakojo Donatas.

O Lina net ir netroško sužadėtuvių žiedo – piršlybų proga įteiktas augintinis jai kur kas vertingesnė dovana.

„Nuo pat pirmos dienos Donis tapo labai geru mūsų bičiuliu. Jį vadiname drausmingiausiu šokių klubo „Sūkurys“, kuriame šokame ir treniruojame vaikus, nariu, nes šuo nepraleidžia treniruočių. Į klubą jis eina tarsi į šventę, nes sulaukia daug dėmesio“, – smagiai pasakojo L.Chatkevičiūtė-Vėželienė.

Mažieji šokėjai dažnai net nepradeda repetuoti, kol nepadūksta ar kamuoliuku nepažaidžia su trenerių šunimi. Taksas leidžiasi vaikų glostomas ir niurkomas.

Šuo puikiai sutaria ir su „Sūkurio“ vadovais Jūrate bei Česlovu Norvaišomis. Jie, vos išvydę Donį, skuba jį imti ant rankų, kartais jam atneša gardėsių.

Kol kas Donis šeimininkus palaiko tik varžybose Lietuvoje. Kai pora pergalių siekia užsienyje, keturkojį prižiūri L.Chatkevičiūtės-Vėželienės mama.

„Į netoli užsienyje vykstančias varžybas jau planuojame ne skristi, o važiuoti automobiliu – kad kartu galėtų vykti ir Donis“, – kalbėjo D.Vėželis.

Ne mažiau nei šokių sales Donis mėgsta pasivaikščioti Laisvės alėja ir Kauno senamiesčiu. Išvydęs šeimininkų mėgstamas kavines, kuriose galima lankytis su augintiniais, taksas ima vizginti uodegą ir šokinėti.

„Kavinėse Doniui labai patinka. Ypač jam smagu ten, kur jį lankytojai ir šeimininkai pažįsta, pasiūlo vandens“, – sakė šeimininkai.

Erdviuose šokėjų namuose pakaunėje keturkojis privalo laikytis tam tikrų taisyklių – jam negalima ropštis į šeimininkų lovą, čiupti maisto nuo stalo ar spintelių, draskyti baldų ir daiktų.

„Donis kaip tikras patinas su manimi bando pasivaržyti dėl gaujos vado titulo, tačiau šioje kovoje kol kas nugaliu aš. Nevaržomas jis gali vaikyti kaimynų kates“, – juokavo šokėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.