Stilistės ir šokėjos Godos Dagilytės įkvėpėja – jos močiutė

Televizijos projekte „Aš – stilistas“ dalyvaujanti Goda Dagilytė (23 m.) į save dėmesį atkreipė iškart – stilinga mergina nuo pirmos akimirkos išsiskyrė savo apranga ir įdomiais sprendimais. Laiką minutėmis skaičiuojanti prekės ženklo „Unknown Design“ įkūrėja ir profesionali šokėja neslepia, jog visur spėti labai sunku, bet gyvenimas yra toks, kokį patys susikuriame.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

2015-03-20 13:46, atnaujinta 2018-01-08 16:27

Save išbandyti mėgstanti mergina, sužinojusi apie atranką į TV3 projektą „Aš stilistas“, sudvejojo: o kas, jei nespės rūpintis savo prekės ženklu „Unknown Design“, lankyti siuvimo kursų, ką jau kalbėti apie laiką artimiesiems? Apsispręsti užpildyti dalyvio anketą jai padėjo gyvenimo draugas. Atrankai Goda pasiruošė per vieną dieną, mat tereikėjo būti savimi ir pristatyti savo darbus, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Būti šio projekto dalyve man reiškia labai daug – „life is what you make it“ („gyvenimas yra toks, kokį jį susikuriame“). Tai puiki proga išmokti, pamatyti. Noriu laimėti, noriu šio darbo. Tai būtų svari priežastis pagaliau atsikraustyti į Vilnių, kuriame, mano nuomone, daug daugiau perspektyvų ir galimybių“, – kalbėjo šiuo metu Kaune gyvenanti kūrėja.

Stilius, mada Godai – ne naujiena. Su tuo mergina susiduria kone kasdien – arba skaito knygą, arba atsiverčia mados žurnalą, domisi internete, apie stilių kalbasi su draugais. Jai rūpi ne tik garsių dizainerių kolekcijų pristatymai, bet ir gatvės stilius.

„Mane labai įkvepia vyresnio amžiaus stilingos moterys, o mano dievaitė ir pati didžiausia įkvėpėja – močiutė. Stiliaus pojūtį, mados suvokimą perėmiau iš jos. Drabužius renkuosi paprastai: labai nemėgstu to, ką turi daugelis. Neretai lankausi „ponių laimėse“ – ten randu išskirtinių drabužių“, – pasakojo G.Dagilytė.

Ji neatsisako ir gerą vardą turinčių, kokybiškų ir žinomų prekės ženklų. Godos asmeninis stilius – lyg orų prognozės Lietuvoje – nenuspėjamas. Vieną dieną ji gali būti subtili, elegantiška, kitą – laisva, skubanti mergiotė. G.Dagilytei svarbiausia – patogumas.

„Žinoma, yra ir išimčių. Mano manymu, vilkėti drabužius, o jaustis kaip be jų – tobula“, – šypsojosi ji.

Neseniai projekto „Aš – stilistas“ pristatymo renginyje Goda spindėjo ne tik dėl įspūdingos suknelės, bet ir dėl neįprastų akinių. Tai jos pačios kūrinys, kurtas laidos pristatymui.

Mergina tik apgailestauja, kad būtent dekoravimas ir drabužių bei aksesuarų gamyba suryja daugiausia laiko. Todėl dažnai ji rengiasi paprasčiau, bet niekada nepamiršta išskirtinės detalės.

„Dažniausiai įvaizdis, kuris gyvena mano galvoje, sunkiai randamas parduotuvių lentynose. Tuomet prasideda sudėtingoji dalis – trūks plyš turiu įgyvendinti viziją, aukoju viską – miegą, maistą, brangų artimųjų laiką. Pasiuvu, papuošiu ir pasidarau taip, kaip noriu.

Taip nutiko ir su „Unknown Design“ – dekoruotų akinių idėja kilo iš noro atrodyti išskirtinai, poreikis augo ir dabar šiais gaminiais puošiuosi ne tik pati, juos pamėgusios ir mano klientės“, – džiaugėsi mergina.

Stiliaus klaidos Godai – tik blogai suderinti nuostabūs drabužiai. Ji įsitikinusi, kad tinkamą sprendimą galima rasti visada, tik tam reikia žinių ir įgūdžių. Pagrindinis merginos patarimas norinčioms atrodyti stilingai – rinktis tik savo figūrai tinkančius drabužius.

„Kiekviena moteris turi suvokti savo sudėjimą, pastudijuoti, kas jai tinka. Tuomet ir apsipirkti, ir gyventi bus lengviau. Juk visi puikiai žinome, kad tai, ką matome žurnaluose ar ant podiumų, nebūtinai pritaikoma kiekvienai dienai ir subalansuota ne kiekvienos figūrai.

Tendencijos, mada, dizaineriai keičiasi, o su savo kūnu esame visą gyvenimą, tad verta skirti laiko pažinti save ir gyventi stilingai!“ – sakė Goda.

Mergina – ne tik įvaizdžio kūrėja, savo prekės ženklo įkūrėja, bet ir profesionali šokėja. Šokio scenoje jos nuopelnai kol kas didžiausi, nors Goda pabrėžia besiruošianti tapti profesionalia stiliste. Mergina gali pasigirti šokusi net garsiojo diskžokėjaus Armino van Buureno komandoje, su jo turu apkeliavusi nemažai pasaulio. Tai ji vadina neįkainojama patirtimi.

„Nepamirštu ir Lietuvos, esu šokusi su mūsų šalies žvaigždėmis, iki šiol esu grupės „Sel“ šokėja. Stilistės kelias dar tik prasideda, bet dėl šokio, kuriam esu ir liksiu neabejinga, įgijau skonį, pamėgau įvairius drabužių ansamblius, savitą charakterį ir supratimą apie madą“, – šypsojosi televizijos projekto dalyvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.