Įkąsk saulei: ką reikia žinoti apie žalingus spindulius

Nesvarbu, kad dar nesikaitinate paplūdimyje ar basa nebraidote po laukus, – apsaugos reikia ir į darbą žygiuojančiai karjeristei. Raidžių junginiu SPF turėtų būti pažymėtas ne tik apsauginis, bet ir jūsų dieninis kremas ar kreminė pudra.

„Garnier“ sukūrė apsaugos produktų suaugusiems ir vaikams.
„Garnier“ sukūrė apsaugos produktų suaugusiems ir vaikams.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2015, 12:44 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:28 AM

SPF skaičius nurodo, kaip ilgai galima būti saulėje. Pavyzdžiui, jei SPF 15, skaičių 15 reikėtų padauginti iš 10 (per tiek minučių oda pradeda raudonuoti), vadinasi, gana saugiai saulėje galima būti apie 150 minučių, nors rekomenduojama produktą pakartotinai tepti kas pusvalandį.

Kuo didesnis faktorius, tuo didesnė filtrų koncentracija apsaugos preparate, taip pat ir koncentracija tų filtrų, kurie vienu metu saugo nuo UVA ir UVB. Paprastai kremai, kurių SPF faktorius aukštas, sėkmingiau saugo taip pat nuo UVA.

Ultravioletinių spindulių žalą oda įsimena, „taupo“. Tad kuo mažiau ji sukaups blogos patirties, kuo mažiau patirsite piktų saulės vonių, tuo gražesnės ir sveikesnės būsite ateityje.

GARNIER AMBRE SOLAIRE „Sensitive Advanced“ losjonas nuo saulės, SPF 50 – pirmasis ypač stiprios apsaugos losjonas nuo saulės, sukurtas labai jautriai, šviesiai odai. Hipoalerginis, be parabenų ar kvapiklių.

GARNIER AMBRE SOLAIRE „Sensitive Advanced“ losjonas po deginimosi atgaivina odą ir drėkina ją 24 val. 8,69 Eur

Lancaster apsauginė dulksna vaikams, SPF 50, skirta purkšti ant šlapios vaiko odos. Stiprūs apsaugos filtrai intensyviai atspindi saulės spindulius ir leidžia įdegti pamažu, apsaugo nuo paraudimo, sudirgimo, lupimosi „Kristiana“ 43 Eur

Clarins aliejus po saulės vonių „After Sun Shimmer Oil“. Aliejus kūnui ir plaukams su aukso spalvos spindinčiomis dalelėmis maitina ir ramina odą, išryškina įdegį. „Kristiana“ 45 Eur

Declare priemonės „Sun Sensitive“ skirtos naudoti prieš deginimąsi ir po saulės vonių. Saugo nuo nudegimo, intensyviai drėkina ir suteikia švelnumo pojūtį. „Kristiana“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.