Mitai ir visa tiesa apie jaunystės eliksyrą kolageną

Jei ilgai stovėsi po dušu ar mirksi vandenyje – odą sudrėkinsi daugiau nei pakankamai ir tikrai nereikės nei brangių kremų, nei maisto papildų, – sako mums močiutės ir čia pat priduria, kad senovėje nebuvo jokių kosmetikos ar maisto papildų naujovių ir visi buvo jaunatviški bei sveiki.

Kolagenas – ne panacėja, vyresnėms moterims jis nesugrąžins jaunos merginos odos. Tačiau organizmo būklę gerinti galime visada.<br>123rf nuotr.
Kolagenas – ne panacėja, vyresnėms moterims jis nesugrąžins jaunos merginos odos. Tačiau organizmo būklę gerinti galime visada.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Sep 3, 2019, 4:28 PM

O tos ponios, kurios norėjo būti jaunos, virdavo kiaulės odos drebučius, kuriuos valgydamos gaudavo nepamainomo kolageno ir jų oda kur kas ilgiau atrodė jauna ir gaivi.

Tačiau gamtos turtais galime pasinaudoti ne visada – vasarą ne visi valgome daug tamsių uogų – natūralių antioksidantų. Be to, nesame valstybė, kurios krantus skalauja vandenynas – neturime nei jūros gėrybių, nei riebios jūrinės žuvies, kurių galėtume valgyti tiek, kad jose esančių naudingų mūsų organizmui medžiagų – pirmiausia kolageno – pakaktų.

„Jeigu tam, kad sudrėkintume savo odą, mums užtektų keletą minučių kasdien pastovėti po dušu ar pašėlti lietuje, tuomet tikrai nereikėtų jokių papildomų priemonių. Tačiau taip nėra, odai reikalinga drėgmė taip nepasisavinama, ir nuo vandens ji tik sausėja. Kokybiškai ir giliai sudrėkinti odą nepakanka ir išorinio drėkinimo – kosmetikos.

Todėl geriamas kolagenas – pagalba ne tik grožiui, bet ir sveikatai“, – pavyzdį, kodėl turime rūpintis savo kūnu ir netikėti mitais, pateikė japonų kompanijos „BioBank Co. Ltd.“ atstovė Baltijos ir Skandinavijos šalyse Margarita Perveneckienė.

Apie tai, kad valgant daug šaltienos ar kiaulės karkos gausime užtektinai kolageno, savo nuomonę jau yra pasakę ne tik odos gydytojai, bet ir mokslininkai – gyvulinės kilmės kolageno mūsų organizmas nepasisavina, jis yra biologiškai neaktyvus.

Jei norite gauti kolageno naminėmis priemonėmis – virkite drebučius iš jūrinės žuvies odos, žvynų, pelekų ir kaulų, o šio „skanėsto“ turėtumėte suvalgyti bent keletą kilogramų per savaitę.

Na, o tiems, kurių nevilioja toks „delikatesas“, M.Perveneckienė pataria išmėginti „Dr.Ohhira geriamą kolageną“ iš Japonijos, kurį yra pamėgusios garsiausios puikiai atrodančios užsienio žvaigždės.

„Kas pusmetį arba kartą į ketvirtį – priklausomai nuo amžiaus, gyvenimo būdo, organizmo būklės – geriamas kolagenas yra pirmoji pagalba jūsų odos stangrumui, drėgnumui, elastingumui ir jaunystei“, – pasakojo Margarita.

Organizme senėjimo procesas prasideda maždaug nuo 40-ies metų. Ar pakanka tuomet pradėti gerti kolageną? Ar, kaip ir kremą nuo raukšlių, jį reikėtų pradėti vartoti dar tuomet, kai procesas tik prasideda, apie 25-uosius metus?

„Žmogus auga iki 21-erių – kolagenas ir elastinas mūsų organizme gaminimosi piką pasiekia apie 20–25 metus. Tuomet pradedame senti natūraliai ir su metais tai vyksta vis greičiau. Šių komponentų, atsakingų už mūsų odos jaunystę, atsargas reikėtų pradėti pildyti apie 30-uosius ar 35-uosius metus.

Kolagenas – ne panacėja, vyresnėms moterims jis nesugrąžins jaunos merginos odos. Tačiau organizmo būklę gerinti galime visada – geriau kolageną pradėti gerti 50-ies, nei jo visai nevartoti. Juolab kad šiame papilde yra daug ingredientų, kurie nepamainomi bet kuriame amžiuje“, – šypsojosi M.Perveneckienė.

Į „Dr. Ohhira geriamą kolageną“ įeina ir kitų mūsų organizmui naudingų medžiagų – elastinas ir hialurono rūgštis, atsakantys už odos jaunystę, kofermentas Q10 – energijos šaltinis, vitaminas C ir mėlynių ekstraktas – vieni stipriausių natūralių antioksidantų, fermentuotas probiotikų kompleksas ir lietuvių jau pripažintas jaunystės bei sveikatos eliksyras bičių pienelis.

Japonų kompanijos atstovė pabrėžė, kad išoriškai (kremai, eliksyrai, serumai ar kitokia kosmetika) vartojamas kolagenas neprilygsta geriamojo mūsų organizmui teikiamai naudai. Mat išoriškai vartojamas – t. y. ant kūno tepamas kolagenas, pasiekia tik viršutinį odos sluoksnį ir neprasiskverbia giliau, kur vyksta medžiagų apykaita, ląstelių formavimasis ir regeneracija.

Tuo tarpu iš vidaus vartojamas kolagenas per kraujotaką yra išnešiojamas po visą organizmą – pasiekia sąnarius, odą, jungiamuosius audinius. Kolagenas, be to, kad drėkina odą, sutepa sąnarius, atstato jungiamąjį audinį, yra puiki periodonto ligų profilaktikos priemonė. Tai vienas svarbiausių mūsų organizmo baltymų, kurio yra visame judėjimo aparate, ragenoje, dantenose ir net apie 70 proc. – odoje.

Daugiau informacijos apie probiotikus galite rasti Ohhira.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.