Aromatų specialistė Jorūnė Gaučaitė pataria, kaip pritraukti sėkmę

Gruodį jaučiamės laimingesni ne tik dėl šventinių renginių ar dovanų pirkimo maratono, rašo žurnalas „Stilius“. Aromaterapijos specialistė Jorūnė Gaučaitė (25 m.) turi kitą paaiškinimą: „Šventiniu laikotarpiu mus supa daugybė nuostabių aromatų, kurie sukuria atpalaiduojančią ir šiltų prisiminimų kupiną atmosferą.“ Pasak specialistės, kvapais galima sukurti ne tik ypatingą nuotaiką, bet ir padovanoti artimiesiems linkimą energiją.

Aromaterapijos specialistė Jorūnė tiki, kad sėkmės galima palinkėti ir per kvapus.<br>S.Baturos nuotr.
Aromaterapijos specialistė Jorūnė tiki, kad sėkmės galima palinkėti ir per kvapus.<br>S.Baturos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Adomaitė

Dec 25, 2016, 3:19 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:51 PM

Aromaterapijos mokslus Londone baigusi ir Rytų medicina besidominti J.Gaučaitė teigia, jog kiekviename augale slypi magiška energija, turinti didžiulę terapinę naudą mūsų mintims, jausmams bei fizinei būklei.

„Kalėdiniai kvapai – tai laimės ir teigiamų emocijų užtaisas, – sako aromaterapijos specialistė Jorūnė. – Subtiliai saldūs aromatai, kaip apelsinai ar mandarinai, primena vaikystę ir kuria teigiamas asociacijas su šiltomis šventėmis. Cinamonas pasižymi antidepresinėmis savybėmis, gerina nuotaiką, o pušų ar eglių kvapas namams suteikia gaivų miško kvapą ir padeda išsivaduoti nuo įtampos. Žinoma, siekiant sukurti šventinę Kalėdų laukimo nuotaiką namuose, pirmiausia reikia klausyti savo širdies, prisiminti vaikystę, kokie kvapai vyraudavo namuose: galbūt tai buvo tikros eglutės kvapas, o galbūt visi namai kvepėdavo mandarinais. Naudokite tuos eterinius aliejus, kurie kelia jums tik geras asociacijas.“

Aromaterapijos specialistė pati renkasi kiek neįprastus kalėdinius kvapus. Vienas tokių – tai kadagių uogų eterinis aliejus. „Gaivus ir tyras miško augalas ne tik maloniai kvepia, bet ir suteikia šiek tiek magijos, – pasakojo J.Gaučaitė. – Mano mėgstamiausias Kalėdų kvapas yra bosvelijų derva – labai sakralus, taurus aromatas, kuris ramina ir padeda susikaupti. Dar vienas ypatingas kvapas – santalmedžių eterinis aliejus. Ajurvedoje manoma, kad jis atveria trečiąją akį“, – apie ypatingus kvapus pasakojo aromaterapijos specialistė.

Ji pati eterinių aliejų energiją užfiksuoja savo kuriamose „Freshdeli“ žvakėse. Jorūnė teigia, jog kiekvienas kvapas turi gyvybinių galių, kurias galima padovanoti artimiausiems žmonėms. Kvapas gali padėti atsipalaiduoti, pakelti energiją ar net prijaukinti meilę. „Dovanoti aromatą reikia galvojant apie žmogų šiuo gyvenimo momentu. Malonus jausmas kvepinti namus ir tikėti šių eterinių aliejų galiomis, o kvepinti galite panaudoti aromaterapijai skirtas lempas ar žvakes.“

Aromaterapijos specialistė tiki, kad sėkmės galima palinkėti ir per kvapus. Pagal Rytų filosofiją či yra mūsų kūno proto bei dvasios energija. Kai ši gyvybinė jėga necirkuliuoja tolygiai, jaučiame nusivylimą, suirzimą, dirglumą, didelę nervinę įtampą. „Tokiu atveju žmogui dovanočiau žvakę, kurioje dominuoja bergamočių eterinis aliejus sėkmei pritraukti – jis itin ramina ir turi švelniai tonizuojamąjį poveikį“, – teigė ji.

Žmonėms, trokštantiems romantiškų jausmų, arba tiems, kuriems sunku surasti mylimą žmogų, Jorūnė siūlo rinktis afrodiziakinių augalų eterinius aliejus. Vienas tokių kvapų – saldus, gilus ir egzotiškas kvapiųjų kanangų žiedų aromatas. Pagal tradicinę kinų mediciną, šis eterinis aliejus nuramina, kai jaučiama pusiausvyros stoka ir širdies permušimai, ir sykiu sužadina emocijas bei jausmus.

Jei trūksta pasitikėjimo savimi, Jorūnė rekomenduoja rinktis eterinių aliejų mišinius, kuriuose dominuoja pačiuliai, dar vadinami atpalaiduojamaisiais afrodiziakais. Rytų medicina šį augalą priskiria prie žemės elementų, kurio poveikis susijęs su siela (Yi) ir intelektu. Aromaterapijos specialistė pačiulių aromatą siūlo tada, kai trūksta pasitikėjimo savo jėgomis, dažnai nerimaujama, perdėtai daug galvojama. Eteriniai aliejai, kuriuose dominuoja pačiuliai, padeda sutelkti mintis ir pajusti vidinę ramybę.

Galite būti visiški skeptikai, bet linkint žmogui pinigų, reikia padovanoti kuo vešlesnį baziliką ar jų eterinį aliejų. Rytų medicinoje bazilikai yra vienos švenčiausių žolių. Tikima, kad puoselėjami šie prieskoniniai augalai į namus pritraukia turtus.

Žmogui, kuris jaučia nuolatinę energijos stoką, Jorūnė rekomenduoja rinktis rozmarinų ar imbierų aromatus, kurie sušildo, suaktyvina či energijos tėkmę, gerina atmintį. Taip pat tinka pipirmėčių ar mėtų eteriniai aliejai, kurie suteikia naujų jėgų, praskaidrina mintis. „Tai puikiai veikia, ir užtenka vos 15 minučių, kad darbo diena taptų produktyvi ir kupina pozityvumo“, – tikina aromaterapijos specialistė.

J.Gaučaitė teigia, kas eterinius aliejus reikėtų naudoti atsakingai: nepilti gryno eterinio aliejaus ant odos, nes tai gali sukelti alergiją ar rimtesnių odos problemų. Kuriant eterinių aliejų kosmetines priemones, kurias naudosite ant odos, rekomenduojama maišyti su baziniais aliejais, tokiais kaip saldžiųjų migdolų aliejus, arba bekvapiais kremais, geliais.

„Turėtumėte atkreipti dėmesį, kokius kvapus naudojate, nes sintetiniai kvapai neturi terapinio poveikio. Tik natūralūs eteriniai aliejai ar iš jų gaminamos žvakės teigiamai veikia mūsų vidų, išvalo blogas mintis ir leidžia atrasti save nesibaigiančiame chaose“, – tvirtino aromaterapijos specialistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.