Savaitės blykstėse – Ryčio Cicino iššūkiai ir Rasos Kaušiūtės liūdesio grožis

Žurnalas „Stilius“ siūlo prisiminti įsimintiniausius praėjusios savaitės Lietuvos garsenybių nuotykius.

 Agnė Kuzmickaitė.
 Agnė Kuzmickaitė.
 Edmundas Seilius su žmona Kristina.
 Edmundas Seilius su žmona Kristina.
 Rasa Kaušiūtė.
 Rasa Kaušiūtė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 11, 2017, 12:11 PM

Džiaugiasi meno daktaro laipsniu

Vilniaus dailės akademijos parodų erdvėje „Titanikas“ bemaž dvi valandas tvyrojusi įtampa akimirksniu išsisklaidė, kai komisijos pirmininkė paskelbė: dizainerei Agnei Kuzmickaitei (36 m.) suteikiamas meno daktaro laipsnis. Vienbalsiai. Nuo šiol ji – pirmoji ir vienintelė Lietuvoje aktyviai kurianti drabužių dizainerė, pelniusi daktaro laipsnį.

Įkvėpta skausmingų išgyvenimų

Dainininkė Rasa Kaušiūtė (40 m.) šią vasarą patyrė tėvo netektį. Negana to, dainininkė išgyveno asmeninio gyvenimo siųstus išbandymus – atliekant sveikatos patikrinimą Rasa išgirdo, kad jai būtina skubi operacija. Ši žinia supurtė dinamišką, spalvingą atlikėjos pasaulį ir paskatino įsiklausyti į save.

Netikėta pažintis ir pokalbis apie grožį su talentingu fotomenininku Vilmantu Dambrausku virto kvapą gniaužiančia fotosesija.

„Grožis yra didelė jėga, bet kai kamuoja liūdesys ir skausmas, mažai kam esi reikalingas“, – įsitikinusi atlikėja. Po fotomenininko ištartų žodžių „Liūdesys yra gražus“ moteris susimąstė ir panoro įamžinti liūdesio grožį fotografijose.

Ši fotosesija perteikė visus R.Kaušiūtės vidinius išgyvenimus ir nuotaiką. „Nieko nuostabaus, kad gerbėjai įpratę mane matyti ryškią, išsiskiriančią, spalvingą, o dabar jie mane išvys visai kitu amplua. Manau, kad mūsų siela gyja tuomet, kai apsinuoginame prieš pačius save, kai nebijome atsiskleisti ir parodyti save tokius, kokie esame“, – dėstė Rasa.

Paklausta, kaip ji pavadintų šią fotosesiją, virpančiu balsu atsakė: „In memoriam...“

Malonus laukimas

Komedijoje teko suvaidinti save

Naujoje režisieriaus Tado Vidmanto komedijoje „Trys milijonai eurų“ atlikėjui Ryčiui Cicinui (44 m.) teko nedidelis, bet kritiškai svarbus vaidmuo. Estrados princu vadinamas R.Cicinas paslaptingoje scenoje suvaidino save. Kartu pasirodė niekur jo nepaliekančios profesionalios šokėjos.

Vyras pasidalijo įspūdžiais, kaip sekėsi filmuotis. „Tas vaidmuo yra labai minimalus, bet buvo labai smagu su kolektyvu nusifilmuoti kino juostoje. Komanda draugiška, darbinė aplinka labai faina – tikrai labai smagu“, – džiaugėsi atlikėjas. Paklaustas, kas buvo sunkiausia, R.Cicinas nustebino šmaikščiu atsakymu. „Man sunkiau buvo Rytį Ciciną vaidinti. Aš daug žiūrėjau „YouTube“, kaip jis atrodo scenoje. Tikiuosi, jo nenuvyliau“, – rimtu veidu pasakojo atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų