Garsių vyrų linkėjimai Lietuvai: mažiau priešpriešos, daugiau meilės

Portale lrytas.lt pradėtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „Aš myliu Lietuvą“ matomas ir Lietuvos senamiesčių gatvėse. Šimtas išskirtinių lietuvių, šimtas interviu apie Lietuvą – gražiausias pokalbių ištraukas galite pamatyti tiesiog eidami gatve. Keli interviu herojai spėjo aptikti save ir įsiamžinti šalia savo citatų.

 Keli interviu herojai spėjo aptikti save ir įsiamžinti šalia savo citatų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Keli interviu herojai spėjo aptikti save ir įsiamžinti šalia savo citatų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Ž.Savickas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Ž.Savickas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 R.Širvinskas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 R.Širvinskas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Morkūnas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Morkūnas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-02-16 11:04

Žydrūnas Savickas (42 m.) tapo vienu iš tų retų lietuvių, kuris privertė viso pasaulio galiūnus laužant liežuvį mokytis tarti jo pavardę ir ieškoti, kur ta Lietuva.

Prieš du dešimtmečius iš Biržų kilęs mažai kam žinomas vaikinas įžengė į kompromisų nepripažįstantį galiūnų sportą, kad perrašytų visus įmanomus rekordus ir verstų pasaulį manyti, jog visi lietuviai gimsta ne krepšininkais, o stipruoliais. Kaip to įrodymas – aštuoni stipriausio planetos žmogaus trofėjai „Arnold’s Strongest Man“, daugybė titulų ir daugiau kaip 50 planetos rekordų, iš kurių net 20 išlieka nepajudinami.

Sporto pedagogo diplomą turintis galiūnas daugelį moko savo pavyzdžiu: varžovus – įspūdingomis pergalėmis, jaunimą – užsibrėžto tikslo siekimu. „Nesu antžmogis – dirbu, stengiuosi, stojuosi po nesėkmių ir myliu gyvenimą bei šalį, kurioje gyvenu. Juk būtent Lietuvoje gyvendamas tapau stipriausiu pasaulio žmogumi“, – tikina dukart pasaulio čempionas biržietis Ž.Savickas.

Linkėjimas Lietuvai ir jos žmonėms: „Linkiu, kad dar mažiausiai tūkstantį metų mūsų esamoje teritorijoje būtų Lietuvos valstybė ir joje būtų kalbama lietuviškai.“

„Tai deimantas Europoje“, – apie Lietuvą kalba garsus kelionių agentūros savininkas Rimvydas Širvinskas-Makalius (27 m.), išmaišęs daugybę pasaulio šalių.

Rimvydas yra matęs užburiantį pasaulio grožį, tačiau Vilniuje gimęs ir augęs vyras drąsiai sako, kad jo širdis priklauso gimtinei. R.Širvinskas įsitikinęs, kad Lietuva – nuostabus kraštas, turintis palankias sąlygas plėtoti verslą, be to, kitaip nei daugelis šalių, galime puikuotis keturiais nuostabiais metų laikais, o per Kalėdas džiaugtis sniegu.

„Daugelis teigia, jog mūsų šalies dydis yra trūkumas, tačiau aš manau, kad tai pranašumas. Per daugelį metų mes sugebėjome išlaikyti savo tradicijas, kalbą ir todėl tik dar labiau turime mylėti savo šalį“, – teigia jis.

Linkėjimas Lietuvai ir jos žmonėms: „Jeigu Lietuvoje matome problemų, pabandykime jas paversti privalumais. Atraskime dalykus, kuriais galime džiaugtis. Kaimyno žolė visuomet atrodo žalesnė, tačiau nė velnio taip nėra. Lietuva yra nuostabi šalis, tuo esu įsitikinęs ir tuo tikėti palinkėčiau visiems. Paragavęs verslo duonos imu suprasti, kad gyvenant ir dirbant mažoje šalyje yra nesunku išgarsinti savo verslą, idėjas. Kuo didesnė šalis – tuo didesnė konkurencija. Lietuvoje turime palankias sąlygas plėtoti verslą, o samdomam darbuotojui nėra sudėtinga kopti karjeros laiptais. Rekomenduočiau emigrantams sugrįžti ir pabandyti kurti ateitį tėvynėje. Vieną kartą išgirdus „ne“ nereikia nuleisti rankų, reikia pakelti nosį ir pabandyti dar sykį.“

Renginių organizatorius ir vedėjas Jogaila Morkūnas (44 m.) save vadina užkietėjusiu miestiečiu. Labiausiai vyras didžiuojasi savo gimtuoju Vilniumi, tačiau meilę Lietuvai išreiškia ir pačiomis keisčiausiomis formomis: važinėja mėgstamiausio savo lietuviško patiekalo – šaltibarščių – spalvos automobiliu.

„Myliu Lietuvą, nes čia gimiau, čia mano šaknys. Nes čia aš dirbu, čia gyvena mano draugai. Nes čia yra mano miestas, čia – mano valstybė“, – teigia J.Morkūnas.

Linkėjimas Lietuvai ir jos žmonėms: „Noriu, kad visi Lietuvoje būtų geranoriškesni, kad būtų mažiau priešpriešos. Noriu, kad dirbtume savo darbus kaip galima geriau ir nuo to mums visiems bus geriau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.