Paplūdimyje įsisupo praeitimi dvelkiančių bikinių mada

Paplūdimio atributas, į kurį krypsta aplinkinių akys, – maudymosi kostiumėlis. Tai žinodama Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionė, modelis ir aktorė Rūta Gajauskaitė-Krūmienė nutarė kurti bikinius, kuriuos dėvi ir ji pati, ir tituluotos pasaulio gražuolės.

Rūta džiaugėsi, kad jos kūryba paklausi ne tik mūsų šalyje, bet ir svetur.<br>D.Dubauskaitės nuotr.
Rūta džiaugėsi, kad jos kūryba paklausi ne tik mūsų šalyje, bet ir svetur.<br>D.Dubauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-23 11:39

Prieš kelerius metus bikinius kurti nutarusi kaunietė jau pristatė keletą šiuolaikiškų įmantrių maudymosi kostiumėlių kolekcijų.

Šįmet moteris nutarė atsigręžti į praeitį ir sukūrė XX a. dešimtojo dešimtmečio mados tendencijų įkvėptų bikinių kolekciją, kurią pavadino „Back to 90s!“. Ir neprašovė pro šalį. Mat merginos ir moterys netruko susidomėti jos darbais.

„Vos tik pasirodė pirmosios fotosesijos nuotraukos internete, kelias dienas nieko kito neveikiau, tik atsakinėjau į elektroninius laiškus“, – neslėpė R.Gajauskaitė-Krūmienė.

Ji tikino, kad ši kolekcija iš tų, kurias kūrė anksčiau, išsiskiria itin patogia ir šiek tiek uždaresne apatine bikinio dalimi. Merginos ir moterys vertina tai, kad vilkint šiuos bikinius patogu užsiimti aktyviomis vandens pramogomis – plaukioti irklentėmis, banglentėmis, minti vandens dviratį, žaisti paplūdimio tinklinį.

Gražūs ir patogūs maudymosi kostiumėliai kaunietę viliojo daugybę metų.

„Daugelis žmonių, su kuriais keliavau, iš svečių šalių atminimui dairydavosi puodelių, magnetukų ar kitokių suvenyrų, o mano akį traukė bikiniai.

Vis norėjau, kad jie būtų kuo įdomesnio dizaino, raštų, puošti išskirtinėmis detalėmis“, – pasakojo R.Gajauskaitė-Krūmienė.

Moteris tikino, kad ji buvo parsivežusi ne mažiau nei dvi dešimtis bikinių. Šiuo metu daugelį jų kaunietė yra padovanojusi arba pardavusi. Iš krūvos pirkinių ji pasiliko vienintelį – tą, kurį prieš kelerius metus parsivežė iš atostogų Ibisoje. Kai Lietuvoje Rūta pasigedo originalių bikinių, ji nutarė maudymosi kostiumėlį pasisiūti pati.

„Pasisiuvau tokį bikinį, kokio norėjau, o mano mama jį dekoravo autentiškais nėriniais. Po atostogų į socialinį tinklą įkėliau nuotraukas iš paplūdimio ir sulaukiau klausimų, kur įsigijau bikinį, kurį vilkėjau.

Atsakiau, kad tai mano pačios kūrinys. O tada atsirado ne viena bičiulė, kuri paprašė sukurti ką nors panašaus“, – pasakojo kaunietė.

Juos moteris žymi prekės ženklu VAYU. Išvertus iš sanskrito kalbos šis žodis reiškia vėją.

Bikinius Rūta daugiausia siuva iš laikros ir puošia rankų darbo nėriniais. Iš šios medžiagos mama jai yra pasiuvusi ne vieną suknelę dailiojo čiuožimo varžyboms. Todėl medžiagos tekstūrą ir tai, kaip ji dėvima, Rūta žino nuo tada, kai sportavo.

R.Gajauskaitės-Krūmienės kurti maudymosi kostiumėliai sudomino ne vieną garsią Lietuvos moterį. Kaunietės kolekcijose galima išvysti ir vis dar madingo veliūro.

„Neseniai sulaukiau moters, kuriai netrukus sukaks septyniasdešimt metų, skambučio. Ilsėdamasi prie vandens ji nori atrodyti išskirtinė, todėl prašė sukurti jai patinkančio modelio bikinį“, – sakė Rūta.

Jos teigimu, amžius nėra riba, svarbiausia, kad moteris jaustųsi gerai ir pasitikėtų savimi. Kūrėja džiaugėsi, kad jos kūryba paklausi ne tik mūsų šalyje. VAYU bikiniai susidomėjimo sulaukia ir svetur.

Širdžiai maloniu įvertinimu Rūta vadina pasaulio grožio konkurso dalyvės, „Mis Jamaika 2015“ išrinktos Sharlene Radlein norą vilkėti jos kurtą maudymosi kostiumėlį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.