Liveta ir Petras Kazlauskai praeivius stebina riedėdami paspirtukais

Aktyvų gyvenimo būdą puoselėjantys žinomi kauniečiai laisvalaikį sugeba paversti malonia ir judria pramoga. Po atviru dangumi ir net biuruose juos galima išvysti važinėjančius vasarą populiariomis tapusiomis ratuotomis priemonėmis.

 Liveta ir Petras Kazlauskai vasarą rieda paspirtukais, Gediminas Juodeika – riedžiu.
 Liveta ir Petras Kazlauskai vasarą rieda paspirtukais, Gediminas Juodeika – riedžiu.
V.Narkūnaitės mintys sukasi apie galimybę išmėginti naują pirkinį – motociklą.
V.Narkūnaitės mintys sukasi apie galimybę išmėginti naują pirkinį – motociklą.
L. ir P.Kazlauskai, kaip ir G.Gustas, šią vasarą įprastus pasivaikščiojimus ar trumpas keliones automobiliu iškeitė į pasivažinėjimą elektriniais paspirtukais.
L. ir P.Kazlauskai, kaip ir G.Gustas, šią vasarą įprastus pasivaikščiojimus ar trumpas keliones automobiliu iškeitė į pasivažinėjimą elektriniais paspirtukais.
 G.Gustas.
 G.Gustas.
B.Rumšienę dažną dieną galima pamatyti važinėjančią dviračiu, riedžiu ar paspirtuku.
B.Rumšienę dažną dieną galima pamatyti važinėjančią dviračiu, riedžiu ar paspirtuku.
G.Juodeika į darbą važinėja elektriniu riedžiu.
G.Juodeika į darbą važinėja elektriniu riedžiu.
Nors K.Murauskas važiuodamas riedlente gali atlikti keletą nesudėtingų triukų, jis nėra ekstremalių potyrių mėgėjas.
Nors K.Murauskas važiuodamas riedlente gali atlikti keletą nesudėtingų triukų, jis nėra ekstremalių potyrių mėgėjas.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 12:10 PM

Verslininkę ir tituluotą ponią Betą Rumšienę vasarą galima išvysti važiuojančią įprastu ar elektriniu dviračiu, paspirtuku ar riedžiu.

Pramogų pasaulio asu vadinamą kino ir televizijos prodiuserį bei aktorių Gediminą Juodeiką dažnai išvysi besimėgaujantį kelione į darbą ar į namus elektriniu riedžiu.

Dainininkai Liveta ir Petras Kazlauskai, kaip ir renginių organizatorius Giedrius Gustas, šią vasarą įprastus pasivaikščiojimus ar trumpas keliones automobiliu iškeitė į pasivažinėjimą elektriniais paspirtukais.

Plaukų stilistas Karolis Murauskas kuprinėje nešiojasi riedlentę, o radęs laisvą akimirką skuba ja pasivažinėti. Grožio pasaulyje besisukanti verslininkė Vaida Narkūnaitė vis dažniau sėda prie keturračio vairo. Jos mintys sukasi ir apie galimybę išmėginti naują pirkinį – motociklą.

Laisvalaikį leidžia su šeima

Konkurso „Lietuvos ponia“ nugalėtoja verslininkė B.Rumšienė su vaikais propaguoja aktyvų gyvenimo būdą. Todėl dažną dieną juos galima pamatyti važinėjančius dviračiais, riedžiais ar paspirtukais.

„Dažną rytą pradedame pasivažinėjimu įprastais dviračiais, o vakare stojame ant riedžių ar paspirtukų. Jais riedėdami išmėginame vis naujas trasas. Tai kartu ir smagus laisvalaikio praleidimo būdas gryname ore, ir galimybė pažinti Kauną, jo apylinkes“, – pasakojo B.Rumšienė.

Šią vasarą kaunietės šeima įsigijo dar daugiau ratuotų priemonių – elektrinius dviračius nedideliais ratais. Jais kone kasdien nuvažiuoja 10–15 kilometrų.

Rumšai juos dažnai vežasi ir vykdami atostogų.

„Šie dviračiai sulankstomi, todėl juos patogu vežtis tiesiog automobilio bagažinėje“, – kalbėjo B.Rumšienė. Elektriniais dviračiais kaunietė su vaikais išraižė Nidos pušynų takus.

Riedžiu – ir po biurą

Pramogų pasaulyje žinomas G.Juodeika šią vasarą važinėja elektriniu riedžiu. Dažniausiai jį galima išvysti važiuojantį iš namų Šančiuose į darbą Savanorių prospekte.

„Riedis stebina savo galimybėmis. Jis prisitaiko prie žmogaus, kuris juo važiuoja, svorio, o nuo judesių važiuoja pirmyn, atgal, apsisuka vietoje, daro posūkius. Kol išmokau juo važiuoti, teko keletą kartų nukristi, tačiau dabar mėgaujuosi kiekviena išvyka“, – sakė G.Juodeika.

Prodiuseris tikino, kad riedžiu jam smagu važinėti ir po biurą – iš vieno kabineto į kitą. „Tuomet greičiau vyksta darbas“, – sakė kaunietis.

Pabėgti nuo šurmulio, pasisemti gerų emocijų, išvėdinti visas blogas mintis V.Narkūnaitei šią vasarą padeda išvykos dviračiu ir keturračiu. Neseniai moteris įgyvendino dar vieną ilgus metus puoselėtą svajonę – įsigijo sportinį 135 kW galios motociklą.

„Kol kas motociklu važiuoti negaliu, nes neturiu motociklininko pažymėjimo, tačiau netruks jį turėsiu. Mokytis vairuoti motociklą – vienas maloniausių laiko praleidimo būdų.

Riedlente vyksta į darbą

Plaukų stilistas K.Murauskas – riedlenčių mėgėjas. Nuo vaikystės šios priemonės teikiamais malonumais besidžiaugiantis vyras turi ne vieną įvairaus dydžio ir formos riedlentę.

„Riedlentė, kuria šią vasarą pamėgau važinėtis parkų takais arba mažai judriomis gatvėmis, yra trumpesnė ir mažesniais ratukais nei įprastos. Tokią ratuotą priemonę įsimetu į kuprinę.

Radęs laisvą minutę nuo darbų nuriedu iki Santakos parko. Kartais ant riedlentės iš darbo grįžtu į namus“, – sakė K.Murauskas.

Nors kaunietis važiuodamas riedlente gali atlikti keletą nesudėtingų triukų, jis nėra ekstremalių potyrių mėgėjas.

„Man kur kas maloniau važiuoti riedlente, nei mokytis ja šokinėti, vartytis ar atlikinėti ypatingo meistriškumo ir treniruočių reikalaujančius judesius, kurie bet kurią akimirką gali baigtis trauma“, – atvirai sakė K.Murauskas.

Ant paspirtuko įsitaiso ir šuo

Stebint elektriniais paspirtukais važiuojančią dainininkų L. ir P.Kazlauskų porą galima pamanyti, kad ant dviračių priemonių – du laimingi ir įsimylėję jaunuoliai. Ant paspirtukų juodu nuolat šypsosi.

„Paspirtukai mus tiesiog užkrėtė judėjimu. Jais važinėjame ne pirmus metus.

Pernai savo paspirtukus padovanojome vaikams, kuriems, mūsų manymu, jų reikėjo labiau nei mums. Šįmet pirkome naujus. Jais važinėjame po Karmėlavą, kurioje gyvename, ir po parkus Kaune“, – pasakojo L.Kazlauskienė.

Kartu su šeimininkais paspirtukais mėgsta važinėti ir jųdviejų kalytė Bella. Ji dažniausiai pati įšoka į L.Kazlauskienės rankinę ir laukia kelionės.

Atlikėjų teigimu, važiuoti elektriniu paspirtuku nesudėtinga, kai išmoksti išlaikyti pusiausvyrą.

„Važiuojant paspirtuku dirba daugybė raumenų grupių, ypač nugaros ir kojų.

Be to, tai puiki priemonė taisyklingai laikysenai išlaikyti“, – kalbėjo P.Kazlauskas.

Antrus metus paspirtuku važinėjantis renginių organizatorius G.Gustas dažną vakarą elektriniu paspirtuku nuvažiuoja apie 15–20 kilometrų. Visiškai įkrovęs bateriją kaunietis rieda du tris vakarus.

„Tai puikus būdas ne tik pajudėti, bet ir pailsėti, atsipalaiduoti, pakvėpuoti grynu oru. Kaune daugėja parkų, kurių takai naujai išasfaltuoti, todėl lygūs, tinkami maloniai pasivažinėti ir apsidairyti“, – kalbėjo G.Gustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.