Į laisvę išėjęs Sandros Grafininos vyras Nigelas nesidomi dukrelės likimu

Prieš dešimt dienų – rugsėjo 3 d. į laisvę išleistas sutuoktinės Sandros Grafininos nužudymu įtartas britas Nigelas West-Macaulay su žiniasklaida bendrauti nepanoro. Dar šią savaitę LNK laidos „Nuo...iki...“ parodytas reportažas buvo nufilmuotas likus vos parai iki brito suėmimo.

 Sandra Grafinina ir Nigelas West-Macaulay.<br> Feisbuko ir LR archyvo nuotr.
 Sandra Grafinina ir Nigelas West-Macaulay.<br> Feisbuko ir LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 6:39 PM, atnaujinta Sep 13, 2018, 6:59 PM

Daugiau nei keturias savaites laisvės oru nekvėpavęs Nigelas prieš televizijos kameras tuomet nuoširdžiai pasakojo, kaip rūpinasi savo dar nei metukų neturinčia dukrele ir tik pati Sandra kalta, kad laiku nesutvarkius dokumentų, lig šios dienos nėra pripažinta jo tėvystė.

Ketvirtadienį naujienų portalas lrytas.lt susisiekė su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstove spaudai Vaiva Arnaše, kuri dar kartą priminė, kad net ir labai norėdamas, Nigelas taip lengvai negalėtų pasimatyti su mažyle, kadangi jos dokumentuose jis kaip tėvas – nefigūruoja.

Tačiau ir išėjęs į laisvę jis dar neparodė jokio noro.

„Mergaitė šiuo metu vis dar yra su laikinais globėjais. Po to, kai jis išėjo į laisvę, Nigelas tikrai niekur nesikreipė, kad galėtų pasimatyti su mergaite. Ir nuo tada, kai vaikelis pateko pas laikinuosius globėjus, irgi nesikreipė.

Pačioje pradžioje, kai mergaitė buvo paimta, jis kreipėsi į vaiko teisių apsaugos skyrių, klausė, kaip jam reikėtų susitvarkyti dokumentus, nes norėjo aplankyti vaiką. Jam buvo paaiškintos visos sąlygos, visi keliai, kaip reikia tai padaryti. Jis tuomet sakė, kad kreipėsi į advokatą ir advokatas viską sutvarkys. Bet jokių žinių ir iš teismo apie tai nesamę gavę“, – tvirtino pašnekovė.

„Pagal dokumentus aš jai niekas. Kad ją pamatyčiau, pirmiausia turiu įrodyti, kad aš jos tėvas. Esu dėkingas pareigūnams, kurie leido su ja pasimatyti. Tačiau socialinė tarnyba man neleido matytis tol, kol neatliksiu DNR testo ar neužregistruosiu mūsų santuokos“, – laidoje „Nuo...iki...“ kalbėjo britas.

Primename, kad liepos 17-ąją į Šiaulių apskrities VPK kreipėsi moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d. negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S.Grafinina. Iki šiol nėra aptikti jokie S.Grafininos pėdsakai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.