Žinomi žmonės prisipažino, prieš kokius kaloringus skanėstus negali atsilaikyti

Kad ir kaip mitybos specialistai stengtųsi įrodyti, kokią žalą sveikatai, o kartu ir išvaizdai, daro greitai paruošiamas maistas, jam atsispirti sunku. Prieskonių, skonio stipriklių galia dažnai tvirtesnė už mūsų valią. Net pramogų pasaulio atstovai, kuriems išvaizda – tarsi prekės ženklas, dažnai negali susivaldyti.

Justinas Jarutis, Austėja Jablonskytė, Mantas Katleris. <br>LR archyvo nuotr. 
Justinas Jarutis, Austėja Jablonskytė, Mantas Katleris. <br>LR archyvo nuotr. 
Sigitas Praspaliauskas. <br>LR archyvo nuotr. 
Sigitas Praspaliauskas. <br>LR archyvo nuotr. 
Silvija Daiker su tėčiu Artūru. <br>LR archyvo nuotr. 
Silvija Daiker su tėčiu Artūru. <br>LR archyvo nuotr. 
Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė su vyru Pauliumi. <br>LR archyvo nuotr. 
Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė su vyru Pauliumi. <br>LR archyvo nuotr. 
Paulius Ambrazevičius. <br>LR archyvo nuotr. 
Paulius Ambrazevičius. <br>LR archyvo nuotr. 
Austėja Jablonskytė. <br>LR archyvo nuotr. 
Austėja Jablonskytė. <br>LR archyvo nuotr. 
Justinas Jarutis. 
Justinas Jarutis. 
Mantas Katleris. <br>LR archyvo nuotr. 
Mantas Katleris. <br>LR archyvo nuotr. 
Justinas Jarutis. <br>LR archyvo nuotr. 
Justinas Jarutis. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 8:42 AM, atnaujinta Sep 18, 2018, 8:55 AM

Papuošalų kūrėjas Sigitas Praspaliauskas būtų nieko prieš, jeigu vaistinėse būtų parduodami kebabai.

„Puikus vaistas nuo pagirių. Tokiu momentu norisi sunkaus maisto, o apie kalorijas tikrai negalvoji“, – nusijuokė žinomas vyras.

Ekstravagantiška išvaizda garsėjantis kūrėjas neslepia, jog greitai paruošiamais patiekalais maitinasi ir dėl to, kad pats prie viryklės stoja retai.

„Dažniau valgau mieste. Pirmoje vietoje – lietuviška virtuvė: bulviniai blynai, cepelinai. Vasarą dažnai renkuosi šaltibarščius. Be to, nemanau, kad tai nesveika. Jei nekepta gruzdintuvėje, valgyti galima“, – įsitikinęs S.Praspaliauskas.

Plaukų stilistė Silvija Daikerytė greitojo maisto restoranų taip pat nesistengia apeiti. „Mano darbo laikas diktuoja, kada galėsiu pavalgyti. Dažnai pavalgyti tenka tik kartą per dieną, todėl tą vieną kartą leidžiu sau pasmaguriauti ir kebabais, ir mėsainiais“, – atviravo vyresnioji verslininko Artūro Daikerio dukra.

Namų virtuvėje maisto ruoša moteris užsiima tik tuomet, kai būtina.

„Gaminu, jeigu turiu kam gaminti. Tai būna labai retai. Jeigu tenka, ruošiu ką nors lengvai pagaminamo, pavyzdžiui, salotas“, – paaiškino plaukų stilistė.

Vis dėlto dėl nereguliarios mitybos, anot Silvijos, kartais tenka sunerimti.

„Vasarą dažnai vykstame prie ežerų, kur tenka apnuoginti kūną. O kur dar mano pagrindinis vasaros drabužis – suknelė. Na, o žiemą manęs sąžinė tikrai negraužia, juk niekas nemato“, – atvirai rėžė žinoma moteris.

Drabužių kūrėja Vidmantė Martikonytė figūra rūpinasi kur kas labiau. Darbo dienomis reguliariai sportuoja, sveikai maitinasi, bet savaitgalį atsipučia.

„Savaitei baigiantis leidžiu sau suvalgyti ir ką nors nesveiko: kebabą, mėsainį, bulvyčių, picos. Darbo dienomis labai prisižiūriu. Keturis kartus per savaitę sportuoju, stengiuosi valgyti sveiką maistą. Net esu užsisakiusi sveikuoliško maisto paketus į namus visai savaitei“, – pasakojo V.Martikonytė.

Sūnų auginanti moteris per dieną sau leidžia suvartoti tik 1300 kalorijų.

„Tikrai labai atidžiai žiūriu, ką dedu į skrandį. Tiesą sakant, sveiko maisto visai nemėgstu. Galiu valgyti avinžirnius, pupeles, o grikiai, virtos ir garintos daržovės – nelabai skanu. Valgau tik dėl to, kad reikia“, – prisipažino drabužių kūrėja.

Humoristas Paulius Ambrazevičius nuoširdžiai prisipažino negalintis pakęsti sveikuolių pamėgto patiekalo – grikių.

„Valgyti gal ir galėčiau, bet nėra šlykštesnio kvapo virtuvėje nei tuomet, kai verdami grikiai. Mama sakė, kad vaikystėje jų daug valgydavau, matyt, todėl dabar taip reaguoju“, – prisipažino P.Ambrazevičius.

Žinomam vyrui grikių neverda ir žmona informacinių technologinių specialistė Kristina Žalnieriūnaitė, kuriai jis kas rytą džentelmeniškai paruošia pusryčius.

„Ji gali paliudyti, kad aš visiškai nemoku gaminti. Kartą viriau koldūnus ir vos nepadegiau namų“, – atviravo humoristas.

Vyro racione neišvengiamos picos ir mėsainiai. Kartais – ir kebabai.

„Dažniausiai jų norisi per pagirias“, – nusijuokė žinomas vyras ir atskleidė, kad dažniau renkasi ne mažiau kalorijų turintį maistą, o aktyvesnę veiklą.

Stilistė Austėja Jablonskytė nustebino pareiškusi, kad dievina greitai paruošiamą maistą.

„Galėčiau valgyti nuo ryto iki vakaro, – sudomino lieknos figūros gražuolė ir tuoj sudėliojo viską į savo vietas. – Deja, negaliu vartoti miltinių patiekalų, esu priversta vengti glitimo.“

Neturėdama kitos išeities Austėja turi kruopščiai rūpintis savo mityba, tačiau negali atsispirti plokštainiui ir kitiems bulviniams skanėstams. „Norėčiau, kad kebabuose nebūtų glitimo“, – pajuokavo stilistė.

Grupės „Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis taip pat neišvengia kebabų ir mėsainių. „Labai vertinu kokybišką greitąjį maistą. Ir taip labai daug ko sau neleidžiu, tad bent jau skaniai pavalgyti nusipelnau“, – tvirtai išrėžė J.Jarutis.

Nors virtuvėje atlikėjas – retas svečias, gali pasigirti vienu tradiciniu patiekalu.

„Kartą per mėnesį šeimai ar svečiams pagaminu labai skanių vegetariškų takų paplotėlių“, – pasigyrė J.Jarutis.

Žinomas vyras vertina vitaminų turintį maistą, todėl papildomai vartoja tik vitaminą C.

Vis dėlto sveikatos šaltinių jo mityboje gausu: atlikėjas sakė mėgstantis beveik viską, tačiau pabrėžtinai besišlykštintis lašiniais.

Neseniai savo restoraną atidaręs Mantas Katleris valgo toli gražu ne tik čia gaminamus kebabus. Keliauti mėgstantis humoristas semiasi kitų šalių kulinarinės patirties. Labiausiai jam prie širdies Azijos virtuvė.

„Buvau labai pamėgęs gaminti tailandietišką maistą, tačiau dabar, kai bent kartą per metus tenka atsidurti Tailande, šie patiekalai ima nusibosti. Pastaruoju metu valgau orkaitėje keptą žuvį. Manau, kad tai sveika“, – savo mitybos įpročiais dalijosi M.Katleris.

Sveikiau maitintis besistengiantis humoristas atviras – neatsispiria ir maisto vagonėliuose tiekiamiems patiekalams.

„Man niekada nepatikdavo ateiti į restoraną ir 40 minučių oficialioje aplinkoje laukti maisto. Kur kas mieliau užsisakyti patiekalą tiesiog gatvėje ir plastikine šakute valgyti kad ir stovint“, – prisipažino M.Katleris.

Paklaustas, ar mitybą stengiasi papildyti vitaminais, žinomas vyras nustebino.

„Vasarą valgau daug uogų. Šalia namų yra turgelis, čia perku aviečių, mėlynių. Pirkčiau ir žemuogių, bet jų taip lengvai negausi. Aišku, vitaminų reikėtų ir žiemą, bet man labai sunku prisiversti ką nors daryti reguliariai“, – prisipažino humoristas.

M.Katlerio viešnagės virtuvėje kiek dažnesnės – vyras prisipažino savo mylimąją būsimąją teisininkę Aistę Kabašinskaitę kasdien lepinantis vakariene.

„Kadangi ji keliasi anksčiau, paruošia pusryčius, o aš gaminu paskutinį dienos patiekalą, nes grįžtu namo anksčiau“, – atviravo kebabų restorano savininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą