Per gimtadienį rojaus saloje Gintarė Gurevičiūtė mėgavosi karališku dėmesiu ir prabanga

„Mus la­bai su­ža­vė­jo ba­lie­čių po­zi­ty­vu­mas ir nuo­šir­du­mas. To lie­tu­viams tik­rai rei­kė­tų pa­si­mo­ky­ti. Žmo­nės vi­sa­da ra­mūs ir su šyp­se­na spren­džia vi­sus klau­si­mus“, – įs­pūdžiais da­li­ja­si ro­jaus kam­pe­ly­je Ba­ly­je su my­li­muo­ju Dmit­ri­ju­mi Ja­ruše­vi­čiu­mi (31 m.) 32-ąjį gim­ta­die­nį atš­ven­tu­si te­le­vi­zi­jos lai­dų ve­dė­ja Gin­ta­rė Gu­re­vi­či­ūtė.

 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
Gintarė Gurevičiūtė.
Gintarė Gurevičiūtė.
Gintarė Gurevičiūtė su mylimuoju Dmitrijumi Jaruševičiumi nenorėjo savęs apkrauti griežtomis dienotvarkėmis – leido sau saloje gyventi pagal nuotaiką.
Gintarė Gurevičiūtė su mylimuoju Dmitrijumi Jaruševičiumi nenorėjo savęs apkrauti griežtomis dienotvarkėmis – leido sau saloje gyventi pagal nuotaiką.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė su mylimuoju D.Jaruševičiumi.
  G.Gurevičiūtė su mylimuoju D.Jaruševičiumi.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
  G.Gurevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Nov 14, 2018, 11:50 AM

Gintarė džiaugiasi, kad jos vedamos laidos „Bus visko“ sezonas prasidėjo kiek anksčiau. Ištisus metus ji darbavosi beveik be atostogų, tad jų laukė su nekantrumu.

Mintis skristi į kadaise filmo „Valgyk, melskis, mylėk“ išgarsintą Balio salą G.Gurevičiūtei kilo spontaniškai. Nieko nelaukdama pora jau kitą dieną kišenėje turėjo bilietus ir ėmė kruopščiai planuoti begalę įspūdžių žadančią kelionę.

„Dvi savaites kiekvieną vakarą užmigdavome ieškodami tobulų viešbučių ir vietų, kurias norėtume aplankyti. Užmigę net sapnuodavome Balį.

Pirmą kartą į šią salą vykau prieš penkerius metus. Tąsyk su draugų kompanija leidomės į kruizą jachta, o šį kartą nusprendėme daugiau dėmesio skirti pačiai salai“, – pasakoja Gintarė.

– Jūsų instagramo paskyroje mačiau, kad iš baliečių sulaukėte labai daug gimtadienio sveikinimų ir staigmenų. Tai – širdies draugo nuopelnas?

– Tai jo dėka visą pirmą savaitę švenčiau savo gimtadienį. Kur eidavau, ten pasipildavo sveikinimai, rožių žiedlapiai, laukė žvakėmis papuošti kambariai bei vakarienės.

Kaskart keičiant viešbučius darbuotojai mus priimdavo dainuodami „Happy birthday to you“ (liet. „laimingo gimtadienio“). Tokius sveikinimus su daina priėmiau net penkis kartus. Visą laiką Balyje jaučiausi lyg sapne.

Viskas prasidėjo, kai naktį prieš mano gimtadienį atvykome į salą, o kambaryje pasitiko šampanas ir išskirtinės gėlių bei žvakių dekoracijos. Ryte, per pusryčius, viešbučio darbuotojai pasitiko su dainomis ir tortu. Tąsyk net apsiverkiau iš laimės.

Porą valandų važinėjome motoroleriu po salą ir mūsų jau laukė vakarienė leidžiantis saulei restorane ant jūros kranto. Viskas atrodė tobulai, beprotiškai gražiai papuošta, grojo gyva muzika, o mums buvo skiriamas išskirtinis dėmesys ir aptarnavimas. Darbuotojai sveikino lietuvių kalba!

Specialiai mums buvo paruoštas tik vegetariškų patiekalų meniu, nors šiaip toje vietoje buvo gal vos pora patiekalų be mėsos ar žuvies.

Po vidurnakčio nuėjome į stilingą kokteilių barą, kur daug dėmesio skiriama globalinėms problemoms. Interjere gausu iš naujo prikeltų gyvenimui detalių, pavyzdžiui, senos namų langinės. Visas pastato korpusas buvo padarytas vien iš jų! Šalia išvydome menines instaliacijas iš paplūdimyje rastų butelių ar šlepečių, taip atkreipiant dėmesį į besaikį vartojimą bei šiukšlinimą.

Jau kitą rytą vykome į naują vietą, ten gimtadienis buvo švenčiamas iš naujo... Visa tai fiksavau savo socialiniuose tinkluose ir dalijausi su sekėjais, iš kurių taip pat sulaukiau labai daug sveikinimų.

– Į ką labiausiai kreipėte dėmesį planuodami kelionę?

– Per internetinę bilietų paieškos sistemą radome pigius, tačiau labai patogius bilietus. Buvo nedaug persėdimų ir ilgasis skrydis vyko naktį. Tad juokavome, kad kelionė virto teleportacija – ji nė kiek neišvargino. Negailėjome pinigų viešbučiams, ir tai buvo geriausias sprendimas. Daugiausia laiko praleidome Seminjake, Ubude, Uluvatu ir Nusa Dua bei šių vietovių apylinkėse. Gyvenome viešbučiuose „Sofitel“, „Goya Boutique“, „Prasana“ ir „Indigo“.

Už standartinę europietišką kainą Balyje gavome karališką aptarnavimą, apartamentus su privačiais baseinais bei asmeniniais patarnautojais, kurie rūpinosi, kad viešnagės metu nieko netrūktų.

Restoranus taip pat rinkomės geriausius, nes kainos ten beveik tokios pat kaip pakelės kavinėje. Be to, kadangi esu vegetarė, labai retai turiu galimybę pasimėgauti valgymu, atrasti naujų skonių. Bet Balyje tai galėjau padaryti.

– Ar buvote iš tų keliautojų, kurie nenukrypsta nuo iš anksto susidaryto lankytinų vietų sąrašo, o galbūt leidote sau mėgautis ir neplanuotomis akimirkomis?

– Susidarėme sąrašą vietų, kurias norime aplankyti, tačiau rezervavome tik viešbučius, o visa kita palikome pagal nuotaiką. Nenorėjome savęs apkrauti griežtomis dienotvarkėmis. Taip ir keliavome!

– Balio sala mėgstama viso pasaulio turistų. Kaip jums pavyko rasti vieteles, kuriose mėgavotės laiku tik dviese?

– Saloje rasite daug krioklių, tačiau jeigu eisite ten, kur eina visi, tikrai nepamatysite viso gamtos grožio. Matysite tik turistus su asmenukių lazdelėmis!

Tas pat galioja ir šventykloms – jų ten tiek daug, tačiau visi kaip susitarę eina į kelias. Tos vietos dėl turizmo jau praradusios savo šventumą, tad geriau rinktis ką nors tikresnio.

Mes daug keliavome motoroleriu kur akys veda. Stodavome ten, kur širdis liepia, ir taip atsiverdavo tikrasis kelionių grožis, netikėtumai, kurie išlieka atmintyje visą gyvenimą. Sutikdavome žmones, kurie dovanodavo savo šilumą. Tai dalykai, dėl kurių dievinu keliones.

– Kokie baliečių virtuvės atradimai jus džiugino?

– Jų virtuvėje dominuoja mėsa, o aš – vegetarė. Aišku, ryžių patiekalai ir makaronai man tinka, tačiau išbandžiau daugybę keistų vegetariškų patiekalų. Pavyzdžiui, egzotinių vaisių karį, paruoštą aštriai, – tai netikėtas sprendimas. Daugelį patiekalų būtų sunku apibūdinti, nes jie pagaminti iš niekada neragautų vaisių bei daržovių, prieskonių.

Tiesa, vos atskridus į Aziją iškrėčiau pokštą draugui. Pasiūliau jam paragauti bjauriausio pasaulyje kvapo vaisiaus – durijaus. Pati taip pat bandžiau, tačiau nepavyko. Nepaprastai bjaurus kvapas, tačiau azijiečiams jis labai skanus. Tai galima palyginti su prancūziškais sūriais, kurie smirdi, tačiau mes juos mėgstame.

– Sala vadinama banglentininkų rojumi. Jūs taip pat neatsispyrėte šio sporto traukai...

– Taip, išbandėme banglentes ir labai patiko. Abu su draugu užsiimame jėgos aitvarų, snieglenčių ir vandenlenčių sportu, todėl tikėjomės, kad daug lengviau įvaldysime banglentę. Tačiau ne veltui sakoma, kad šis sportas sunkiausias iš visų lentų sportų. Pasisamdėme trenerį, visi pirštai buvo kruvini, tačiau mums pavyko – per tris dienas išmokome patys pagauti bangą ir atsistoti jau ant mažesnės lentos. Kitoje kelionėje mokysimės skrosti didesnes bangas dar iki joms lūžtant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.