Legendinio Holivudo aktoriaus laikrodis slepia mįslę

Laikrodžių kolekcininkai išsiskiria viena savybe – kitaip nei kiti prabangius daiktus kolekcionuojantys asmenys, jie turi galimybę prisiglausti prie daiktų, matavusių brangiausią garsenybių turtą – laiką. Tačiau, be savotiško intymumo, jie privalo atsižvelgti į daugybę smulkesnių detalių – prekės ženklą, originalumą, kilmę bei kokybę. Panašu, kad jų tiek pat, kiek ir įmantriuose laikrodžiuose įmontuotų mechanizmų.

S. McQueenas.<br> Scanpix nuotr.
S. McQueenas.<br> Scanpix nuotr.
S. McQueenas.<br> Scanpix nuotr.
S. McQueenas.<br> Scanpix nuotr.
S. McQueenas.
S. McQueenas.
 Legendinis laikrodis.
 Legendinis laikrodis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 18, 2018, 9:54 AM

Jungtinių Amerikos Valstijų legendos Steveno McQueeno žvaigždė žibėjo pusę amžiaus. Vienas garsiausių amerikiečių aktorių į savo šlovės olimpą įkopė dar septintajame dešimtmetyje. Kietuolių karaliaus etiketę vyras pelnė dėl atliekamų vaidmenų – filmuose jis niekada nevaidino teigiamo personažo.

Išskirtinį įvaizdį įžymybei puoselėti padėjo ir jo dešinį riešą puošę laikrodžiai. Vieną jų aktorius nutarė padovanoti ir savo artimam bičiuliui.

Klasikinio stiliaus juodai pilkos spalvos „Rolex“ firmos papuošalą Stevenas įteikė dubleriui Lorenui Janesui. Juk jųdvie-jų draugystė buvo dar vertingesnė nei šis brangus žaislas – vietoj S.McQueeno Lorenas pavojingus kaskadinius triukus atliko daugiau nei pusėje filmų, kuriuose vaidino legendinis aktorius.

Na, o jei tikite ne tik kilniais gestais, bet ir personifikacijomis, tuomet galima teigti, kad laikrodis ir pats atkartojo savo šeimininko likimą. Mat Loreno namuose kilus gaisrui sudegė daugybė kaskadininko daiktų. Tačiau dubleriui sugrįžus ieškoti savo širdžiai brangaus daikto teko maloniai nustebti: nors ugnies liežuviai buvo palietę laikrodžio korpusą, jį per gaisrą pavyko išgelbėti.

Šiandien apie išskirtinio papuošalo vertę kalba už jį siūloma kaina – Niujorko aukcione aksesuarą tikimasi parduoti už daugiau nei pusę milijono eurų.

Drauge su laikrodžiu pirkėjui bus įteiktas asmeninis L.Janeso laiškas, patvirtinantis prekės autentiškumą, bei fotogra-fijų knyga, kurioje puikuojasi kaskadininko, pasipuošusio garsiuoju „Rolex“, nuotraukos. Tačiau, be prabangos statuso, papuošalą įsigijęs žmogus gaus ir kitą dovaną – neįkainojamą laikrodžio istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.