Remigijaus Šimašiaus žmona Agnė pasidžiaugė atkartota akimirka

Nacionalinėje dailės galerijoje neseniai atidarytoje Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtoje retrospektyvinėje fotografo Antano Sutkaus nuotraukų parodoje KOSMOS galima išvysti ne vieną ypatingą nuotrauką. Tačiau viena jų kelia itin šiltus jausmus Vilniaus merui Remigijui Šimašiui (44 m.) ir jo žmonai Agnei Matulaitei (46 m.).

 R.Šimašius su žmona Agne ir vilniečių pora 1960-aisiais.
 R.Šimašius su žmona Agne ir vilniečių pora 1960-aisiais.
Remigijus Šimašius su žmona Agne.<br>A.Sutkus
Remigijus Šimašius su žmona Agne.<br>A.Sutkus
 Vilniečių pora 1960-aisiais.
 Vilniečių pora 1960-aisiais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 8:03 AM

Fotografas nusprendė su šia pora atkartoti dar 1960-aisiais darytą vienos vilniečių poros nuotrauką. A.Sutkus pasodino Remigijų ir Agnę Vilniaus Katedros aikštėje ir pakartojo, anot rašytojos Sandros Bernotaitės, vieną iš savo deimantų.

Rašytoja šį kadrą yra poetiškai aprašiusi kaip „kadrą su besiilsinčia vilniečių pora – gražų vyro ir moters atsipalaidavimą po ilgo vaikščiojimo mieste – „žavingąją akimirką“.

„Nemėgstu fotografuotis. Tie, kurie mane kviečia prie fotosienelės, tai puikiai žino. Tačiau šįkart net neabejojau, kad viskas bus gerai. Nors ir nustebau, kai maniškis pristatė A.Sutkui, jo dukrai ir jo nuostabiai žmonai Rimai kilusią idėją“, – žiūrėdama į dvi sugretintas nuotraukas prisipažino A.Matulaitė.

Fotografas modelių darbą įvertino aukščiausiu balu.

„Kai fotografavau šešiasdešimtaisiais, pora man atrodė visiškai atsipalaidavusi. O iš dabartinių fotografijų matau, kad galima atsipalaiduoti kur kas labiau“, – pagyrė merą su žmona A.Sutkus.

Agnė po fotosesijos liko sužavėta fotomenininko drąsos ir jautrumo.

„Tas jausmas, kai, viena vertus, Antanas yra taip arti, kad jau beveik peržengia vidinę ribą. Kita vertus, jauti tokią jo pagarbą, kad tai visiškai neglumina. Tiesą sakant, labiausiai norėjosi fotografuoti patį maestro“, – prisiminė A.Matulaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.