Retai atviraujanti Neringa Zeleniūtė prakalbo apie šeimos įpročius ir savo taisykles

Šiuolaikinės moterys – veiklios, savarankiškos ir pasitikinčios savimi. Spėti prižiūrėti visus namų kampus, pasirūpinti šeima, savimi ir darbu – šiandien daugeliui moterų įprasta užduotis.

Neringa Zeleniūtė su gyvenimo draugu Martynu Tyla ir dukrele Gabriele. <br>LR archyvo ir asmeninio albumo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė su gyvenimo draugu Martynu Tyla ir dukrele Gabriele. <br>LR archyvo ir asmeninio albumo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Neringa Zeleniūtė. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-12-13 20:09, atnaujinta 2018-12-14 10:19

Kokia šiuolaikiškos moters paslaptis? Pramogų pasaulyje dirbanti Neringa Zeleniūtė atskleidė, kaip jai pavyksta susidoroti su daugybe veiklų, domėtis naujovėmis ir nepamiršti savęs.

– Neringa, esate veikli, vietoje nesėdinti moteris. Ar save laikote šiuolaikiška? Kaip pati apibūdintumėte šiuolaikišką moterį?

– Turbūt laikau save elementaria moterimi, kaip ir visos kitos, kurios vaikšto žeme ir turi dirbti, prižiūrėti vaikus, namus. To tikrai nesureikšminu, nes mes visos esame tokios pačios ir darome lygiai tą patį.

Ištempusios kaklą laikome visus kampus ir žinome, į kurią pusę pasisukti ir pasižiūrėti. Šiuolaikinė moteris nuo anų laikų moters skiriasi tik tuo, kad atsirado daugiau technologijų, kurios labiau palengvina gyvenimą.

– Veiklų turite išties daug, tačiau niekada neatrodote pavargusi, ar kad kažko nespėtumėte. Kokia jūsų paslaptis? Kaip jums pavyksta visur suspėti?

– Mano pagrindinė taisyklė – mokėti planuoti savo gyvenimą teisingai, dėliotis laiką, pasiskirstyti darbų grafiką ir visą rutiną. Manau, tai vienintelis dalykas, kurį privalo mokėti visi žmonės. Jei tai sugebame, tai viską suspėjame pasidaryti laiku ir dar turime pakankamai laisvo laiko.

– Dirbate pramogų ir muzikos industrijoje. Ar tai daug iššūkių keliantis darbas?

– Negaliu savo darbo kažkaip atskirti nuo kitų, nes kiekvienas darbas yra su tam tikra specifika ir turi skirtingų pliusų ir minusų. Dėl to, manau, kad mano darbas nėra išimtis.

Lygiai taip pat kaip ir kiti sėdžiu prie kompiuterio, kažkur važiuoju, galvoju, planuoju, kuriu tam tikras naujas vizijas, seku naujienas ir panašiai. Kiekvienas darbas su sava specifika turi įvairių savybių.

– Kas moteris šiais laikais skatina jaustis drąsesnėmis ir veiklesnėmis?

– 100 procentų – technologijos. Kai turi tokius buities pagalbininkus kaip indaplovė, rūbų džiovyklė, internetas, kompiuterį dažnu atveju pakeičiantis telefonas ar robotas-siurblys, tai gyvenimas darosi tikrai stebuklingas.

Gali nuotoliniu būdu išsiurbti namus, paspaudus vieną mygtuką išskalbti rūbus ir dar daug kitų dalykų, ko moteris anksčiau negalėjo padaryti. Mano gyvenimas yra lengvesnis nei anksčiau buvo mano mamos ir močiutės, tad šioje vietoje mes tikrai laimime.

– O ar pati domitės naujausiomis technologijomis? Ar jums svarbu neatsilikti nuo šiandieninių naujovių?

– Nesu iš tų, kuri aklai seka ir perka visus išleistus naujausius įrenginius, bet dažniausiai atsitinka taip, kad gyvenimas pats priverčia. Techniką keisti tenka, nes su laiku taip vyksta, kažkas genda, kažkas atsiranda naujo, kažkas pasikeičia. Tokiais dalykais labiau pasirūpina mano vyras ir dukra, jie seka technologijas, atsirenka, kas mums būtų naudinga ir man paduoda.

– Kokie daiktai jums yra nepakeičiami kasdienybėje? Be ko negalėtumėte išsiversti?

– Be išimčių, kasdien su manimi yra telefonas. Tai yra ir džiugi, ir kartu baisi žinia. Šią dieną esame nuo jų priklausomi. Be jo kaip be rankų ne todėl, kad tiesiog be jo negali, bet tai yra nepakeičiamas pagalbininkas.

Su savuoju telefonu ne tik skambinu, bet jame laikau visą savo sudėliotą dienotvarkę, nuolat žiūriu į kalendorių, siunčiu laiškus ir dar daug kitų dalykų. Šaunu, kad telefonu galima nesunkiai dirbti ir per atostogas.

– Savo socialiniuose tinkluose aktyviai dalinatės nuotraukomis, tarp kurių dažnai matyti jūsų ruoštas maistas. Tad, ar kulinarija ir fotografija yra jūsų hobiai?

– Gaminimas turbūt man yra geriausias atsipalaidavimo būdas po dienos darbų. O fotografija – ne, nėra mano hobis, bet kai nori kažką daryti, tai nori padaryti jei ne tobulai, tai bent jau labai gerai. Bandai save paskatinti ir motyvuoti, kad tos nuotraukos taip pat būtų gražios, perteiktų tą jausmą ir skonį, kurį jauti tu ir nori perteikti kitiems.

Kai pradedi tai kelti į socialinius tinklus, atsiranda daugiau žmonių, kurie tave motyvuoja, klausinėja, tu įkvepi juos, o jie įkvepia tave. Toks užburtas ratas ir gaunasi. Keli ne dėl to, kad įkelti šiaip, bet nori pasidalinti turima informacija su kitais.

– Esate aktyvi, dirbanti moteris ir mama. Kaip manote, ar visuomenėje keičiasi situacija ir požiūris apie moteris karjeristes?

– Aš apie tai negalvoju. Man pakanka to, kad turėjau nuostabų pavyzdį – savo šeimą. Dirbo ir mama, ir tėtis, ir seneliai. Mes visi tai darome dėl bendros šeimyninės gerovės, o ne dėl kažko kito. Gerai bus tada, kai ir mama, ir tėtis bus laimingi, kai namuose nieko netrūks ir nereikės galvoti, ką reikės daryti rytoj.

Tai yra bendras šeimyninis projektas, o dirbanti moteris yra šio projekto dalis. Manau, kad mano vaikas yra laimingas, nes mato mane laimingą, o ir klausimas, ar nepraleidžiame daugiau laiko kartu nei kitos mamos.

– Ką patartumėte moterims, kurios nori, bet bijo imtis naujų veiklų, jaudinasi ar spės pasirūpinti visais gyvenimo kampais?

– Mes privalome būti ne savo gyvenimo vergėmis, o motyvuojančiomis asmenybėmis. Pačios pasiskatinkime save, tada viską suspėsime ir pasidarysime, o ir būsime linksmesnės, nuotaikos bus žvalesnės ir visiems aplinkui bus taip pat gera, kaip ir mums.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.