Sušių vakarėlyje – Kristina Ivanova su mylimuoju ir ką tik išsiskyrusi Natalija Martinavičienė

„Esu išmokusi kelių ypatingų receptų, kuriuos atgaivinu per didžiausias metų šventes. Jau ilgą laiką nevalgau mėsos, todėl sušiai man yra puiki alternatyva. – sakė ypatingą sušių receptą pristačiusi švenčių planuotoja Inga Budrienė. – To tikrai neišmokau iš savo močiutės ar mamos – teko pasitobulinti prižiūrint profesionalams!“

Iš kairės: Kristina Ivanova su mylimuoju Andriumi, Natalija Martinavičienė, Dava Tamošiūnaitė-Budrė ir Žilvinas Grigaitis. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Iš kairės: Kristina Ivanova su mylimuoju Andriumi, Natalija Martinavičienė, Dava Tamošiūnaitė-Budrė ir Žilvinas Grigaitis. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
S.Taparauskaitės nuotr. 
S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Renginio akimirka. <br>S.Taparauskaitės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (41)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 10:24 AM, atnaujinta Dec 13, 2018, 10:31 AM

Anot jos, japoniško sušio neparuošite iš turimų produktų – teks paišlaidauti ir įsigyti keletą būtiniausių ingredientų, kurių turėtų užtekti keliems kartams. Tai japoniški kibūs ryžiai, tamsiai žali džiovintų jūros dumblių lakštai – nori, saldžiarūgščio skonio ryžių actas ir vasabi – aitri žalsvos spalvos pasta, gaminama iš maltos japoniško krieno šaknies. Taip pat reikės sojų padažo ir marinuoto imbiero.

„Perkant ryžius nereikėtų taupyti, nes nuo jų priklauso galutinis rezultatas. Geriausiai rinktis užsienio gamintojų produkciją – trumpagrūdžius japoniškus ryžius, kuriuos, prieš gaminant, reikia gerai perplauti, o paskui bent pusvalandį pamirkyti“, – patarė I.Budrienė.

Dažniausiai ji su šeima gamina makizushi – tai ryžių ritinėliai, įdaryti daržovėmis arba žuvimi, susukti į jūros dumblių lakštus. Į jų vidų galima dėti daug ką, bet I.Budrienė labiausiai mėgsta lašišą arba šparagus, vyras Darius – avokadus ir krevetes, o vaikai neatsispiria virtų morkų įdarui.

„Nesame dažni svečiai virtuvėje, nes turime galimybę įvairiais valgiais pasimėgauti mūsų restorane. Todėl ruošiant sušį dėl praktikos stokos ne visada viskas pavyksta sėkmingai. Ir, norint pasimėgauti japoniškais gardėsiais, tenka kreiptis į profesionalus“, – su šypsena atviravo I. Budrienė, apsilankiusi Kauno sušių restorano atidaryme.

Čia jai kompaniją palaikė ir dainininkė bei verslininkė Kristina Ivanova.

„Sušiai yra tai, kuo galiu mėgautis neapsunkindama savęs. Esu jų ragavus įvairiausių, tačiau šiandien dar atradau naujų skonių“, – kalbėjo į renginį su mylimuoju Andriumi atvykusi K.Ivanova.

Ji prisipažino, jog sušiai yra puiki alternatyva norintiems be mėsos papildyti savo maisto racioną įvairiasniais ingredientais.

„Mėsą valgau retai. Gal kartą savaitėje. O kitose „srityse“ save tikrai palepinu, nes mėgstu gaminti maistą, o suktis virtuvėje man yra malonumas“, – sakė K. Ivanova.

Renginių vedėja D.Tamošiūnaitė pasakojo sušius atradusi jau seniai. Juos, dar būdama ketverių, pamėgo ir dukra Adelė. Dabar merginai šešiolika.

„O ji sušius mėgo, paskui – nebe, o dabar vėl jiems jaučia silpnybę. Kaip, beje, ir aš. Labai mėgstu karštus sušius, tik ne visur jų galima užsisakyti“, – kalbėjo pašnekovė.

Anksčiau šeimą sušiais dažnai palepindavo buvęs D.Tamošiūnaitės uošvis, kurį ji vadina tikru jų gamybos meistru.

Verslo konsultantas Ž.Grigaitis – nemenkas japoniškos kultūros žinovas, kurio drabužių spintoje galima atrasti ir ne vieną šiai šaliai būdinga aksesuarą ar drabužį. Vienu jų jis buvo pasipuošęs ir restorano atidaryme.

„Šį kimono parsivežiau iš Berlyno, kur lankiausi verslo reikalais. Tokių drabužių turėjau ne vieną, bet vis juos išdovanoju“, – šypsojosi Ž.Grigaitis.

Tuo tarpu dizainerė Audronė Bunikienė sakė: „Sušius galiu valgyti kibirais!“. Tokią pat aistrą ji dar jaučia austrėms.

Garsi moteris tikino ne kartą nustebinusi aplinkinius savo apetitu – matydami itin liekną kūrėją daugelis galvoja, kad ji laikosi griežtos dietos.

„O juk iš tikro tereikia valgyti subalansuotą maistą“, – paaiškino A. Bunikienė.

Renginio organizatorė - verslininkė Daiva Breivė, valdanti vieną didžiausių kelionių agentūrų tinklą Lietuvoje. Sušių vakaro taip pat nepraleido ir neseniai su vyru, verslininku Sigitu Martinavičiumi išsiskyrusi papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.