Šeimos Kalėdų atostogas sudrumstė netikėtumas: priminė mažai kam žinomą oro uostų taisyklę

Šios Kalėdos iš Kornvalio grafystės kilusiai Odette Baxter-Booth ir jos nepilnametei dukrai Maisy Bennett (17 m.) nebus linksmos. Švenčių jos negalės praleisti su artimiausiais žmonėmis.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Odette ir Maisy.<br> Scanpix nuotr.
 Odette ir Maisy.<br> Scanpix nuotr.
 Odette ir Maisy.<br> Scanpix nuotr.
 Odette ir Maisy.<br> Scanpix nuotr.
Maisy ir Odette su sužadėtiniu.<br> Scanpix nuotr.
Maisy ir Odette su sužadėtiniu.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 12:00 PM

Koją moterų kelionei į Pietų Afriką pakišo ne tolimas atstumas ar kitos priežastys. Išvykti iš šalies moterims neleido viena, visų dažnai pamirštama kelionių taisyklė – raštiškas kartu nekeliaujančio biologinio tėvo sutikimas. Bet apie viską nuo pradžių.

Maisy tėvai – išsiskyrę. Į buvusią Didžiosios Britanijos koloniją jos skrido aplankyti Odette sužadėtinio. Be to, šioje šalyje Maisy mama turėjo aptarti vestuvių planus.

Neramumai prasidėjo atvykus į oro uostą.

„Mes atidavėme jos kelionės lagaminus. Eidama pro apsaugos postą ji staiga sušuko: „Mama! Ateik čia!“. Dukrai buvo pasakyta, kad jai būtina turėti pažymą, liudijančią apie biologinio tėvo sutikimą keliauti. Dukros kelionės klausimą su juo buvome aptarę ir prieš tai. Jis buvo nieko prieš, bet apie papildomus dokumentus nieko nežinojome“, – įvykius prisiminė Odette.

Rodos, jog Maisy tėvai iš karto rado problemos sprendimo būdą. Tuo metu, buvęs Odette partneris viešėjo Truro mieste, taip pat esančiame Didžiojoje Britanijoje. Jis sutiko pasirašyti laikiną dokumentų formą ir oro linijoms išsiuntė ją elektroniniu paštu.

Vilties neprarandanti Odette paskambino į Pietų Afrikos ambasadą. Tačiau to neužteko. Dokumentai turėjo būti pasirašyti originaliu parašu.

Dėl vieno tapo aišku – suma už atidėtus skrydžius buvo per didelė. Dėl to, mama su dukra Kalėdas nutarė švęsti namuose.

Neseniai Pietų Afrikos Respublika kiek pakeitė nepilnamečių atvykimo taisykles. Bet nuo 2015-ųjų įsigalioję pagrindiniai nuostatai išliko tokie patys.

Yra skelbiama, kad į šalį nepilnamečiai negali atvykti jeigu neturi dviejų dokumentų: galiojančio paso bei gimimo liudijimo, kuriame būtų abiejų tėvų vardai ir pavardės.

Jeigu nepilnamečiai keliauja vieni arba tik su vienu iš tėvų, jiems būtinas ir raštiškas abiejų (keliaujant vieniems) arba vieno iš kartu neesančių tėvų sutikimas.

„Prieš tai Maisy buvo keliavusi į Pietų Afrikos Respubliką. Tačiau tai buvo prieš trejus su puse metų. Kas galėjo žinoti, kad taisyklės taip pasikeitė. Mus galėjo įspėti, kai rezervavome skrydžius“, – sakė Odette.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.