Paskelbta 2018-ųjų „Mis Visata“: nugalėtoja pasidalijo jautria akimirka su mama

Filipinietė Catriona Gray pirmadienį buvo paskelbta 2018-ųjų „Mis Visata“ per šio grožio konkurso finalą Bankoke, įveikusi pretendentes iš 93 kitų šalių ir sukėlusi džiaugsmo pliūpsnį savo tėvynėje.

Filipinietė Catriona Gray.<br>Scanpix nuotr.
Filipinietė Catriona Gray.<br>Scanpix nuotr.
Filipinietė Catriona Gray.<br>Scanpix nuotr.
Filipinietė Catriona Gray.<br>Scanpix nuotr.
Filipinietė Catriona Gray.<br>Scanpix nuotr.
Filipinietė Catriona Gray.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 7:30 AM, atnaujinta Dec 17, 2018, 8:11 AM

24 metų C. Gray, vilkėjusi žaižaruojančią raudoną suknelę, sakė, kad jai įkvėpimo suteikė vienas Filipinų ugnikalnis. Laimėtojos karūna jai buvo uždėta skambant džiaugsmingiems šūksniams žiūrovų minioje, palankiausiai vertinusioje dalyves iš Pietryčių Azijos.

Nugalėtoja sakė pasirinkusi raudoną spalvą, „nes kai buvau 13-metė, mama sakė sapnavusi, kad laimėsiu „Mis Visata“, vilkėdama raudoną suknelę“. Mergina pridūrė, kad jos mama pravirko, kai pasimatė su dukra po jos pergalės.

C. Gray pranoko pirmąja vicemis tapusią Tamaryn Green iš Pietų Afrikos ir trečioje vietoje likusią venesuelietę Sthefany Gutierrez. „Mis Univers“ karūną filipinietė perėmė iš Pietų Afrikos atstovės Demi-Leigh Nel-Peters.

Filipinuose grožio konkursai yra populiarūs, tad C. Gray tėvynainiai džiaugsmingai šaukė ir šokinėjo, kai ji buvo paskelbta nugalėtoja. Ypač džiaugsmingai ši žinia sutikta Oaso mieste šiaurės rytinėje Albajaus provincijoje, iš kurio kilusi C. Gray motina filipinietė.

Filipinų prezidento Rodrigo Duterte kanceliarija irgi suskubo pasveikinti nugalėtoją. C. Gray – jau ketvirta filipinietė, išrinkta „Mis Visata“.

„Panelė Gray iš tikrųjų privertė visus Filipinus didžiuotis, kai jai buvo užrišta juosta pasaulinėje scenoje ir kai ji pabrėžė tikrąsias filipinietės grožį lemiančias ypatybes: pasitikėjimą savimi, grakštumą, protą ir stiprybę susidūrus su sunkiais iššūkiais“, – sakoma prezidentūros paskelbtame valstybės vadovo pranešime.

„Savo sėkme „Mis Filipinai“ pademonstravo pasauliui, kad moterys mūsų šalyje pajėgios paversti svajones tikrove su aistra, uolumu, ryžtu ir sunkiu darbu“, – pridūrė R. Dutertė.

Klausimų ir atsakymų sesijos pradžioje buvo paliesta narkotikų tema. Filipinuose R. Duterte vadovaujamas negailestingas karas su kvaišalais jau nusinešė tūkstančius žmonių gyvybių, bet kritikai sakė, kad daugelis šių žmonių tapo susidorojimo be teismo aukomis.

Pats R. Duterte neseniai išprovokavo dar didesnį šurmulį, pajuokavęs, kad parūkė marihuanos, norėdamas atsipalaiduoti dėl įtemptos susitikimų su kitais Azijos lyderiais darbotvarkės viename regiono viršūnių susitikime.

Paklausta, ką ji galvoja apie kanapių legalizavimą, C. Gray atsakė: „Palaikau jų naudojimą medicinos tikslais, bet rekreaciniais – nelabai. Vis dėlto manau, jeigu žmonės (dėl to) ginčijasi, kaip tuomet alkoholis ir cigaretės? Viskas yra gerai su saiku.“

Šių metų „Mis Visata“ konkurse pirmąkart dalyvavo lytį pakeitusi dalyvė – „Mis Ispanija“ Angela Ponce. Savo vaizdo prisistatyme pretendentė sakė, kad jai nesvarbu laimėti, bet daug svarbiau „būti čia“. Per šių metų konkursą neišvengta kontroversijų. Be kita ko, „Mis Jungtinės Valstijos“ Sarah Rose Summers, regis, pasišaipė iš Kambodžos ir Vietnamo atstovių dėl jų anglų kalbos įgūdžių. Tačiau amerikietė dėl to atsiprašė.

Finalo ceremoniją ir vėl vedė Steve'as Harvey, per 2015 metų konkursą suklydęs skelbdamas laimėtoją. Šįkart kalbėdamasis su dalyvėmis S. Harvey trumpai pajuokavo apie tą incidentą.

„Jūs visos negalite to užmiršti, – sakė jis. – Aš tebesu čia.“

67-ojo „Mis Visata“ konkurso tema buvo „Įgalintos moterys“. Žiuri sudarė septynios moterys, tarp kurių buvo anksčiau laimėjusių šį konkursą gražuolių, verslininkių ir viena mados dizainerė.

Dalyvės beveik mėnesį praleido Tailande, varžydamosi pirminiuose etapuose, per kuriuos jos demonstravo puošnius nacionalinius kostiumus, lankėsi daug turistų pritraukiančiose vietose ir netgi susitiko su šalies premjeru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.