Stilistės Natalijos Stun patarimai, kokie kailiniai dabar madingi ir kaip juos prižiūrėti

Gyvenant Lietuvoje išsiversti be natūralių kailinių tikrai galima, tam yra sukurti ne tokie išvaizdūs, tačiau pakankamai šilti pakaitalai kaip pūkinės striukės, paltai su pašiltinimu, striukės su sinteponu ar pašiltinimu su sintetiniu kailiu. Prižiūrėti juos žymiai paprasčiau ir kainuoja daug pigiau.

 N.Stun.
 N.Stun.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 8:30 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 8:31 PM

Natūralūs kailiniai – tai prabangos prekė, kuri kainuoja brangiai ir reikalauja ypatingos priežiūros. Taip pat, kaip ir bet koks drabužis jie turi tikti savininkei, atitikti mados tendencijoms. Prašmatnūs kailiniai reikalauja pasitempti, įsigyti ne tik automobilį, bet ir papildyti savo garderobą kokybiškai pasiūtais drabužiais ir avalyne.

Jei anksčiau dirbtinis kailis buvo laikomas lengvesniu ir mažiau pretenzingu nei natūralus, tai dabar šie skirtumai jau išsitrynė: įvairių ilgių modernūs natūralūs kailiniai, švarkai, liemenės, kepurės, batai ir įvairiausi aksesuarai tapo kasdieniais prabangos gaminiais. Juos sėkmingai galima derinti netgi su sportbačiais, grubiais batais, džinsais, džemperiais ir taip susikirti išskirtį įvaizdį.

Natūralūs kailiniai ne tik šiltesni ir gerai apsaugo nuo šalčio, bet ir nepraleidžia drėgmės. Dėl šios srities technologijų, dizaino pažangos ir kailių pramonėje dirbančius profesionalų, šiuolaikinių kailių gaminiai tapo minkšti ir stebėtinai lengvi.

Dirbtiniam kailiui nepakenks kandys, tačiau natūralus kailis, jį tinkamai prižiūrint, gali ilgiau tarnauti neprarandant savo prekinės išvaizdos, tuo tarpu dirbtinis kailis po 2-3 metų praranda žvilgesį ir susivelia.

Pastaruoju metu aktualūs raštuoti, natūralios spalvos kailiai kombinuoti su spalvingais, dryžuoti, netgi gėlėti, taipogi languoti. Jei manote kad kailio gaminius galima dėvėti tik žiemą – klystate. Kailiu galima puoštis kone ištisus metus. Kailis naudoajamas rankinėms, batams, šlepetėms dekoruoti, iš jo kuriamos liemenėms, švarkeliai ir t.t.

Jei norite, kad kailiniai ilgiau tarnautų, jiems skirkite pakankamai vietos spintoje ar garderobe. Ten turi būti tamsu, sausa ir vėsu. Norint išsaugoti spalvą ir žvilgesį, kailinius džiovinkite natūraliomis sąlygomis vėsioje patalpoje, kurioje yra gera oro cirkuliacija. Kad kailis nesusiveltų šukuokite jį specialiomis šukomis ar šukomis su plonais šereliais. Norint apsaugoti kailinius nuo kandžių geriausiai įsigyti maišiukus su tam skirta specialia apsaugine priemone.

Keletas aprangos derinimo variantų pagal N. Stun:

1. Švarkelis iš trumpo kailio + trikotažinė palaidinė + platėjantis sijonas iš šifono + grubūsarba elegantiški aulinukai, arba sportbačiai;

2. Patrumpinta palaidinė su kailio apdaila + marškinėliai + džinsai + lakuoti „oksfordai“ arba grubūs aulinukai, sportbačiai;

3. Šviesūs batai (bateliai, šlepetės, sportbačiai) su kailio detalėmis + džinsai arba klasikinio kirpimo kelnės + balta palaidinė;

4. Įvairiaspalvė liemenė iš kailio + marškiniai + klasikinės kelnės + sportbačiai;

5. Suknelė su kailio apdaila + rankinė su kailio pakabučiu + aulinukai;

6. Rankinė iš kailio + suknelė + basutės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.