5 triukai: kaip padaryti, kad nebrangūs kostiumai atrodytų prabangiai?

Nors kiekvienas vyras turi teisę bent kartą gyvenime įsigyti gerą, pagal užsakymą siūtą kostiumą ir, žinoma, investuoti į kelis kišenę patuštinančius firminius kostiumus, nėra nieko blogo spintą papildyti keliais pigesniais, mažiau nei 500 eurų kainuojančiais variantais. Svarbu žinoti, kaip su jais atrodyti ne prasčiau nei su prabangiais kostiumais.

123rf.com
123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2019, 8:30 AM

Pirmiausia reikia žinoti, kaip išsirinkti kostiumą už įkandamą kainą. Pavyzdžiui, reikia vengti sintetinių medžiagų ir pasirinkti prekės ženklą, kuris savo gaminiams naudoja geresnes medžiagas ir modernias iškarpas. Visada patikrinkite išpardavimų skyrių – jei apsipirkinėsite sumaniai, gali pavykti daugiau nei tūkstantį eurų kainuojantį kostiumą įsigyti už penkis šimtus.

Tačiau ir be to dar yra keli triukai, kurie gali padėti nebrangiam kostiumui atrodyti gerokai brangiau.

1. Pasiaurinti rankoves.

Idealiame pasaulyje kiekvienas turėtų negailėti pinigų ir nunešti naują kostiumą siuvėjui, kad kiekviena detalė būtų pritaikyta asmeniškai ir kostiumas atrodytų lyg pasiūtas pagal užsakymą. Bet vienas svarbiausių dalykų yra rankovės. Būtina, kad jos būtų siauros, prigludusios, o ne kabančios, tačiau nevaržančios judesių.

2. Pakeisti sagas.

Pigūs kostiumai dažniausiai būna su prastomis blizgiomis plastikinėmis sagomis, kurios lūžta arba darbuojantis ištrūksta. Jei jau esate pas siuvėją, paprašykite pakeisti jas sagomis iš tikro rago. Paprasta ir tikrai verta.

3. Atlenkti kelnes.

Siuvėjas galėtų ne tik pasiaurinti kelnes taip, kad jos faktiškai nekristų ant batų, bet dar ir padaryti pusantro centimetro atvartą. Šios detalės pigūs kostiumai dažniausiai neturi, taigi tai suteiks prabangos jausmą.

4. Stilizuoti monochrominėmis spalvomis.

Modernus būdas, kuris kostiumo medžiagai suteikia brangesnį ir subtilesnį vaizdą, yra panašių į jį atspalvių marškiniai, kaklaraištis ir batai. Spalva ir raštai turėtų skirtis tik nežymiai. Dar aukštesnis lygis būtų priderinti visiškai kitos spalvos kišeninę nosinę arba portfelį.

5. Rinktis brangius batus.

Puikiai atrodyti sunkiau, jei kiekvienas išvaizdos elementas yra pigus. Bet jei galite investuoti į vieną dalyką (be siuvėjo), įsigykite porą patikimų, ne masinės gamybos batų, kuriuos galėsite avėti ilgai. Čiupkite juos per išpardavimus, kad nereikėtų riestis iš skausmo atveriant piniginę. O jei nemėgstate klasikinių batų, tam tikroje aplinkoje prie kostiumo gali tikti ir baltų odinių sportbačių pora!

Parengė Rita Stankevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.