Alos Pugačiovos 70-metis: išplatintas uždraustas vaizdo klipas, atskleista kailinių paslaptis

Balandžio 15-ąją Rusijos estrados primadona Ala Pugačiova mini 70-ąjį jubiliejų – vienu metu ir kukliai, ir su užmoju.

A.Pugačiova balandžio 17-ąją susitiks su savo gerbėjais Kremliaus rūmuose.<br>„Sputnik“ / „Scanpix“ nuotr.
A.Pugačiova balandžio 17-ąją susitiks su savo gerbėjais Kremliaus rūmuose.<br>„Sputnik“ / „Scanpix“ nuotr.
A.Pugačiovai patinka kailiniai. Ji lankėsi „Nijolės“ kailinių parduotuvėje Maskvoje.<br>J.Staselio nuotr.
A.Pugačiovai patinka kailiniai. Ji lankėsi „Nijolės“ kailinių parduotuvėje Maskvoje.<br>J.Staselio nuotr.
A.Pugačiova ne kartą gastroliavo Lietuvoje.<br>R.Neverbicko nuotr.
A.Pugačiova ne kartą gastroliavo Lietuvoje.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 6:52 PM, atnaujinta Apr 15, 2019, 8:00 PM

Tą dieną A.Pugačiova atsisakė duoti interviu, bet balandžio 17-ąją susitiks su savo gerbėjais Kremliaus rūmuose. Lygiai prieš 10 metų artistė, kurios stilius ir karjera buvo etalonas milijonams sovietinių moterų, paskelbė baigianti koncertinę veiklą. Tačiau per tą laiką dainininkė ne kartą dalyvavo grupiniuose koncertuose.

A.Pugačiovos repertuare apie 500 dainų, daugiau kaip 100 solinių albumų, kurių bendras tiražas viršija 250 mln. egzempliorių. Populiariausi jos hitai – „Arlekino“ („Arlekinas“), „Paromščik“ („Keltininkas“), „Million roz“ („Milijonas rožių“), „Dve zvezdy“ („Dvi žvaigždės“), „Ženščina, kotoraja pojot“ („Moteris, kuri dainuoja“), „Aisberg“ („Ledkalnis“), „Sto druzej“ („Šimtas draugų“), „A znaješ, vsio ješčio budet“ („O žinai, visko dar bus“), „Ach, kak chočetsa žit“ („Ak, kaip norisi gyventi“), „V Peterburge groza“ („Peterburge audra“), „Ne otrekajutsa liubia“ („Neišsižada mylėdami“), „Nepogoda“ („Dargana“), „Osennij poceluj“ („Rudens bučinys“) ir kitos

Paskelbtas SSRS uždraustas vaizdo klipas

A.Pugačiovos 70-mečio išvakarėse Rusijos valstybinio televizijos ir radijo fondo „YouTube“ kanale paskelbtas primadonos vaizdo klipas Igorio Nikolajevo ir Lidijos Kozlovos megahitui „Ledkalnis“.

Anot legendos, šis siurrealistinis filmukas, nufilmuotas 1984 metais, po premjeros per Leningrado televiziją buvo uždraustas toliau rodyti kaip pernelyg lengvabūdiškas: kažkam iš vadovybės ant nugaros gulinčios dainininkės kūno padėtis pasirodė per daug vulgari! Klipui buvo uždėtas veto.

Kaip rašė laikraštis „Rossijskaja gazeta“, šis alegorinis vaizdo klipas filmuotas Sočyje. Pagal siužetą primadoną, vilkinčią prašmatnius lapių kailinius, kažkas veža rogėmis, A.Pugačiova persiverčia ant nugaros, o po to ir apskritai išgriūna iš rogių, kai vežėjas pavargsta. Po to vežėjas atsigręžia ir žiūrovas mato, kad A.Pugačiovą tempė pati A.Pugačiova.

Po kurio laiko „Ledkalnis“, anot tų pačių „miesto legendų“, grįžo į eterį „pagal nurodymą iš viršaus“. Šnekama, kad padėjo tie patys kailiniai.

Po 35 metų Rusijos valstybinis televizijos ir radijo fondas paskelbė originalią klipo versiją.

A.Pugačiovos kailiniai – iš Kostromos

A.Pugačiovos jubiliejaus dieną leidinys „Kostroma. Today“ atskleidė kitų primadonos kailinių paslaptį.

Sklido kalbos, kad per vieną koncertą Kostromoje estrados žvaigždei padovanoti audinių kailiniai. Ilgai ši istorija atrodė visiška legenda, nors kai kurie kostromiečiai tikino: ant A.Pugačiovos pečių išties puikavosi Kostromos audinių kailiniai.

Matyt, kalbama apie 1979 metus, kai superpopuliari A.Pugačiova atvyko į Kostromą dalyvauti festivalyje „Jauni – jauniems“. Tuomet surengta net 10 jos koncertų.

Leidinio redakcijai pavyko surasti žmonių, dalyvavusių tuose koncertuose. Liudytojai patvirtino, kad kailinių būta. Kartą po koncerto į sceną pakilo Sovietų Sąjungoje žinoma moteris – kolūkio „12-asis Spalis“ pirmininkė ir Kostromos karvių veislės išvedėja Praskovja Malinina.

Ji buvo moteris be kompleksų, įteikė pamėgtai dainininkei gėlių ir garsiai ištarė: „Oi, Alka, tu net nežinai, kiek nuo tavo dainų mūsų Kostromos karvės pieno duoda!“

Sako, kad dainininkė net amo neteko.

O po to, kaip teigė liudytojai, dosnioji P.Malinina užmetė ant A.Pugačiovos pečių puikius audinių kailinius – tuo metu audinės buvo auginamos tame pačiame kolūkyje „12-asis Spalis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.