32 metais už savo vyrą vyresnė Joan Collins išklojo tvirtos santuokos receptą

Legendinė aktorė Joan Collins (85 m.) už savo mylimąjį Percy Gibsoną vyresnė 32 metais. Su penktuoju vyru Joan skaičiuoja jau septynioliktus santuokos metus. Ir nieko keisto, kad 2002 metais jų meile niekas netikėjo, – didelis amžiaus skirtumas atrodė rimta kliūtis santykiams. Tad kokia jų paslaptis? J.Collins pasidalijo savo santykių taisyklėmis.

Joan Collins penktasis vyras Percy Gibsonas už ją jaunesnis 32 metais. Tačiau susituokę jie jau 17 metų!<br>Scanpix nuotr.
Joan Collins penktasis vyras Percy Gibsonas už ją jaunesnis 32 metais. Tačiau susituokę jie jau 17 metų!<br>Scanpix nuotr.
Joan Collins penktasis vyras Percy Gibsonas už ją jaunesnis 32 metais. Tačiau susituokę jie jau 17 metų!<br>Scanpix nuotr.
Joan Collins penktasis vyras Percy Gibsonas už ją jaunesnis 32 metais. Tačiau susituokę jie jau 17 metų!<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-29 07:17

1. Neskubėkite

Joan kaip svarbiausią meilės elementą įvardija tyrą draugystę. „Mes pradėjome bendrauti kaip draugai. Ir tai tęsėsi devynis mėnesius, kai supratome, kad priartėjome prie romantikos. Norėjome daryti tuos pačius dalykus, buvome visapusiškai suderinami, o tai yra tvirtas pagrindas geriems santykiams ir laimingai santuokai. Jis yra mano sielos draugas“, – dalijasi Joan.

2. Turėkite savo erdvę

Dar vienas svarbus dalykas, anot aktorės, – pagarba vienas kito erdvei. Pavyzdžiui, jūs namuose turite turėti savo jaukų kampelį, kuriame jausitės vadovai. „Man tai yra mano vonios kambarys su puošniu stalu ir mano drabužinė. Percy – jo darbo kambarys, taip pat ir jo vonios kambarys. Šiose erdvėse mes galime elgtis taip, kaip norime, ir niekas to negali komentuoti. Tai idealu“, – sako ji.

3. Priimkite vienas kito skirtumus

Moteris sako, kad reikia suprasti, jog visi žmonės skirtingi, kad ir kaip būtų susiderinę. „Antroji pusė neturi galvoti lygiai taip pat kaip jūs. Ir tai yra jėga, o ne trūkumas. Naudokitės tuo“, – sako moteris.

4. Nepriklausykite

Nepriklausomybė yra vienas geriausių vyrų ir moterų bruožų. „Tie, kurie prisiima atsakomybę, sėkmingai gali dalytis savo sukaupta jėga, tai daro juos neprilygstamus“, – įsitikinusi aktorė.

5. Gerbkite kito nuomonę

Jei jam patinka konservatorių lyderis, o jūs jo nekenčiate, namuose gali užvirti išties karšta diskusija. Tada prisiminkite, kad jūs ištekėjote už žmogaus, nes tikėjote jo vertybėmis ir gerbėte jo nuomonę, o vienas neatitikimas dar nieko nereiškia. Nuomonės ir skonio skirtumai – tai sveikas iššūkis.

6. Niekada neikite miegoti susipykę

Žinoma, jūs visada, anot J.Collins, turėsite savų argumentų, kodėl reikia pykti. Bet pabandykite visus klausimus išspręsti prieš miegą, nes kitą dieną jie vėl iškils ir sukels pasipiktinimą. „Neuždarykite durų vienas kitam“, – pataria ji.

7. Laimė slypi mažuose dalykuose

Įvertinkite, kai antroji pusė jums ryte padaro kavos ar arbatos, o vėliau pagamina pietus, nors jums tai tapo įprasta. Džiaukitės mažais dalykais, pagirkite už tai ir leiskite suprasti, kaip jums tas žmogus reikalingas.

8. Neperženkite linijos

Jūs galite ir turite kitam patarti, tik atsargiai, neerzindami. Neperženkite plonos linijos tarp pokšto ir pykčio, sarkastiškų patarimų. Jei supratote, kad jūsų pokalbis krypsta bloga kryptimi, greitai atsiprašykite.

9. Prisiminkite svarbias datas

Niekada nepamirškite vienas kito gimtadienio. „Jei norite, kad jūsų santykiai klostytųsi puikiai, prisiminkite, kada pirmą kartą susitikote, pradėjote draugauti, susituokėte ir kitas svarbias datas“, – sako Joan.

10. Priimkite jo šeimą ir draugus

„Pabandykite susidraugauti su jo šeima ir draugais. Siūlykite jiems susitikti“, – pataria ji. Svarbiausia, anot aktorės, nekritikuoti antrosios pusės motinos. Reikia atminti, kad tai žmonės, kurie dar prieš jums susitinkant užėmė svarbų vaidmenį partnerio gyvenime ir dabar yra ne mažiau svarbūs.

11. Visada būkite jo pusėje

Jei jūsų partneris susipyko su savo šeima, nepilkite dar daugiau žibalo į ugnį. Jūs visada savo švelnumu galite užglaistyti visas situacijas.

12. Nepasakokite savo prisiminimų

Neskubėkite pasakoti viso savo gyvenimo ar meilės istorijų, ypač pastarųjų metų. „Taip, jūs norite būti sąžiningas bendraudamas su antrąja puse, tačiau jūsų partneris tikrai nenori žinoti, kiek kartų ir su kuo jūs miegojote. Žinoma, būtų kvaila, jei nesuprastų, kad tai nėra pirmieji jūsų santykiai, tačiau jiems geriau apie tai negalvoti“, – įsitikinusi aktorė.

13. Puoselėkite intymumą

Net jei su amžiumi tapote nepatrauklus, nepamirškite santykių pradžios ir nepraraskite intymumo. Tai susiję nebūtinai tik su seksu – parodykite šiltą meilę ir rūpestingumą. Bet jei tai veda link sekso – mėgaukitės!

14. Dėkite lygybės ženklą

„Santuokoje negali būti vienas kuris nors svarbesnis. Jei antroji pusė turi puikiai mokamą darbą, išlaiko didelę šeimą, reikia suvokti, kad kitas tuo metu jaučiasi labai blogai, jei yra neįvertintas“, – sako Joan.

15. Būkite punktualūs

Didelis vėlavimas gali pasibaigti antrosios pusės nerimu. Tai gali būti pasąmoningas būdas parodyti partneriui, kad vėluojantysis yra svarbesnis – jo reikia laukti.

16. Supraskite ir padėkite

Sveiki atvykę į XXI amžių. Nėra tokių teiginių kaip kad „šį darbą privalo daryti moteris ar vyras“. Abu turi gaminti, apsipirkinėti ar remontuoti.

17. Neišliekite savo jausmų

Joan įsitikinusi, kad poros nuolat skuba ir susiduria su įvairiausiomis kliūtimis. Būkite atokiau nuo įvairiausių prietaisų – telefonų, televizorių.

Atidžiai išklausykite savo partnerį ir tai darykite atsakingai. Juk per penkias minutes, nukreipiant savo dėmesį kitur, net nepastebima, kaip kyla erzulys ir išsiliejama ant savo mylimojo.

18. Prisiminkite svarbias akimirkas

Branginkite dalykus, kurie siejasi su jūsų pažintimi: ar tai būtų meilės daina, ypatinga vieta, ar mėgstamas maistas, konkretus filmas.

19. Nelyginkite savo partnerio su kitais žmonėmis

Didžiausia klaida, kai partneris pasako: „Norėčiau, kad būtum toks kaip...“

20. Pavydas žudo

Ir čia kalbama ne tik apie neištikimybę. Nepavydėkite partneriui intelekto, žavesio ar gyvenimo lengvumo. Pripažinkite, kad tai yra ne jo, o jūsų problema. Geriau mokykitės to iš antrosios pusės.

21. Kurkite ateities planus kartu

Abu aptarkite savaitės, mėnesio ir metų tikslus. Kartu planuokite svarbius momentus – gimtadienius, Kalėdas, kitas šventes. Tai suartina!

22. Kartokite „Aš tave myliu“

Šį sakinį sakykite taip dažnai, kaip tik įmanoma. „Pradėkite dieną būtent su šia mintimi, o eidami miegoti būtinai tai pakartokite“, – sako J.Collins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.