Instagrame sumaištį keliantis Deividas Bendžius – apie prezidentės dėmesį ir neišprusėlius

„Žmonės, kurie vadina mane pasipūtusiu, paprasčiausiai yra neišprusę. Aš noriu gyventi patogiai, tad visada naudojuosi savo teise rinktis. Taip gaunu tai, kas man patinka. Nereikia drovėtis!“ – motyvuojančia žinute pokalbį pradėjo žinomas fotografas ir masinių vakarėlių organizatorius Deividas Bendžius (26 m.).

Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Deividas Bendžius.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jun 23, 2019, 2:43 PM

Pasipūtęs, šmaikštus, skatinantis patyčias – kiekvienas šią socialiniuose tinkluose sparčiai populiarėjančią asmenybę apibūdina savaip.

Jeigu po kurio nors žinomo žmogaus įžvalgos mintyse sukirba mintis: „Nei juoktis, nei verkt“, galite būti tikri, kad D.Bendžius anksčiau ar vėliau tai apžvelgs.

Būna, kad gaivaus oro gūsiu socialinių tinklų padangėje išsiliejęs Deividas dėl savo įžūlumo sulaukia pastabų.

Tačiau beveik 41 tūkst. sekėjų instagrame skaičiuojantis fotografas stebisi: „Kodėl iki šiol man niekas nepagrasino?“

Pykčio nelieja net socialinių tinklų dievaitė Gintarė Gurevičiūtė, kurios įrašus jis pašiepia gana dažnai.

O viena žinoma interneto veikėja, sulaukusi D.Bendžiaus kritikos, pagyrė jį ir pasiūlė kartu įsiamžinti fotosesijoje.

„Tikriausiai pamatė, kad turiu daug sekėjų, todėl ieškojo naudos.

Aišku, dėl kandaus liežuvio labai daug žmonių instagrame mane yra užblokavę. Ne bėda, nes turiu kitą paskyrą, kuria naudodamasis randu viską, ko man reikia. Galite bėgti – nepabėgsite“, – juokavo pašnekovas.

– Esate puolamas ir dėl patyčių skatinimo. Kaip pasiteisinsite?

– Tai nėra patyčios. Vertinu tai kaip tiesmuką, su humoru pateikiamą nuomonės išsakymą. Kiekvienas jį supranta savaip: vieniems tai gali būti patyčios, kitiems – juokeliai. Milijonas žmonių, ir jie visi mąsto skirtingai.

Pavyzdžiui, kartą pasidalijau nuotraukomis merginos, kuri pozuodama visada atkiša vieną koją į priekį. Greičiausiai tam, kad ji atrodytų ilgesnė. Paskui sulaukiau gal 50 žinučių merginų, pastebėjusių, kad jos elgiasi lygiai taip pat. Dauguma sakė supratusios, kaip kvailai tai atrodo.

– Tikriausiai pats niekada nesate patyręs patyčių?

– Skaudžių patyčių mano gyvenime tikrai nebuvo. Mes su broliu, draugais vieni iš kitų nuolat juokiamės: vieno nosis ilga, kito dantys kreivi. Dėl to jokiu būdu neįsižeidžiame, o tik pasijuokiame. Yra du būdai reaguoti: įsižeisti arba nuleisti viską juokais. Man gyvenimas linksmas, nes mėgstu iš savęs pasijuokti.

– Kaip išsiugdyti tokį pasitikėjimą savimi, drąsą?

– Nėra kokios nors formulės. Juk pasakęs: „Būkite drąsi“ neapdovanosiu jūsų šia savybe. Viskas vyksta pamažu, bręstant. Man buvo malonu sulaukti vieno vaikino žinutės, kurioje jis prisipažino, kad stebėdamas mane socialiniuose tinkluose irgi įsidrąsino sakyti savo nuomonę.

– Esate kilęs iš Jurbarko. Ar atvykus į sostinę ir įsisiūbavo jūsų kaip fotografo, vakarėlių organizatoriaus ir socialinių tinklų veikėjo karjera?

– Atvažiavau į Vilnių studijuoti reklamos vadybos. Mokslus mečiau po pusmečio – norėjau greičiau pradėti dirbti. Ir visiškai nesigailiu, nes iki šiol gyvenime sekėsi viskas. Atsisakęs studijų pradėjau dirbti stiuardu žinomoje oro linijų bendrovėje. Iki tol su broliu „YouTube“ platformoje kūrėme internetinę laidą juokingu pavadinimu „Deivuko TV“.

Kadangi pirkinys iš pirmos algos buvo fotoaparatas, kilo idėja sukurti vaizdo įrašą „Gražus žmogus“. Nuo tada viskas ir prasidėjo. Šiuo kūriniu feisbuke pasidalijo pati Dalia Grybauskaitė, paskui buvau nominuotas „Lietuvos garbės“ apdovanojimui. Šlovė truko pusantrų metų.

– Buvote dar labai jaunas. Kur link viskas pasisuko sulaukus tokio dėmesio?

– Tuomet man buvo 19-a. Kadangi dirbau su bičiuliu, kuris turi fotostudiją, pagalvojau: jeigu jis gali, kodėl aš negaliu imtis fotografijos? Pradėjau fotografuoti, o po kelių mėnesių radęs geresnę studiją pradėjau mokytis.

Visko išmokau pats – tiek fotografavimo meno, tiek retušavimo. Nebuvau niekieno asistentas.

Mokiausi stebėdamas kitų menininkų darbus. Na, o labiau gilintis į fotografiją pradėjau prieš metus, kai buvau atleistas iš oro linijų bendrovės.

Padaviau darbdavius į teismą, nes iš darbuotojų vogdavo pinigus – uždarbio skirdavo ne tiek, kiek priklauso pagal įstatymus.

Pradėjau aiškintis, jie apie tai sužinojo ir atleido. Per teismą atgavau šiek tiek pinigų, aišku, ne tiek, kiek priklausė. Laimei, bent mano kolegoms po šio įvykio buvo pakeisti atlyginimai.

Kadangi nebedirbau, atsirado daugiau laiko domėtis fotografija, ėmiausi ir veiklos socialiniuose tinkluose.

– Dar viena veikla, kurios ėmėtės, – privačių festivalių organizavimas. Kaip kilo ši idėja?

– Man patinka bendrauti su žmonėmis. Jeigu su bičiuliais išeiname pavakaroti, aš mažai šoku, daugiau kalbuosi.

Taigi kažkada su draugais išsikalbėjome, kad Lietuvoje trūksta gerų vakarėlių. Naktiniai klubai jau pabodę, norisi ko nors nauja. Pirmąjį renginį surengėme pilyje prie pat Baltarusijos sienos.

Tai buvo Naujųjų metų vakarėlis. Susirinko nedaug, apie 170 žmonių, nes tuomet labai atidžiai atrinkome dalyvius.

– Kaip atsirenkate vertus patekti į savo renginį?

– Patikrą atliekame ne prie durų, o feisbuke. Pažiūrime, ar žmogus mėgsta linksmintis, ar turime bendrų draugų. Taip tikrindamas buvau pakliuvęs į nesmagią situaciją.

Vakarėlio metu prie manęs priėjo mergina ir pasakė: „Suprantu, kodėl mano sesers neįleidote.“ Suglumau, bet, laimei, kompanija vakarėlyje jai patiko.

Tai nėra prabangus elitinis vakarėlis. Patenka įvairių žmonių, tačiau norisi išlaikyti kokybę, todėl srautą stengiamės kontroliuoti.

Vasarą rengiame privatų festivalį, kuriame turėtų dalyvauti apie 500 žmonių. Mano kolega atsakingas už finansus, derinimus, o aš kuriu renginį, generuoju idėjas, rūpinuosi vizualiniu pateikimu.

Mano tikslas – kad tris dienas visi būtume kaip didelė šeima. Virs gyvenimas: kas norės – atsives šunį, kas norės – maudysis, deginsis, šoks.

Esame užsakę didžiulę sodybą, turėtų būti smagus nuotykis.

– Ar lengva buvo rasti sodybą tokiai didelei kompanijai?

– Na, tas vyras, kuris pasiūlė mums išsinuomoti sodybą už 10 tūkst. eurų, gali eiti persišviesti galvą.

Beje, mano bičiulis, gyvenantis Los Andžele, rado vilą Holivudo kalvose, kurios nuoma tokiam pat laikui už parą kainuotų 4500 dolerių. Pigiau nei lietuvio sodyboje! Laimei, pavyko rasti gražų namą Dzūkijos regione už prieinamą kainą.

– Regis, likęs be darbo vietos per dieną padarote daug daugiau darbų. Instagrame juokėtės iš dažno nuomonės formuotojų posakio „nieko nespėju“. O pats viską spėjate?

– Būna, kad tikrai nespėju. Grįžtu namo piktas ir pavargęs, tačiau gyvenime niekada savo sekėjams dėl to nesiskundžiau.

Man pasirodė absurdiška, kai Karolina Meschino, išėjusi iš namų šlapia galva, gerbėjams teisinosi, kad net išsidžiovinti plaukų nespėja. Tai ką tu, žmogau, veiki ryte? Gal atsikelk penkiomis minutėmis anksčiau?

– O jus patį galima pavadinti socialinių tinklų nuomonės formuotoju?

– Gal ir galiu taip save pavadinti. Tačiau aš labai atsirenku, ką reklamuoti, o ko – ne.

Kaip tik skambino viena agentūra kitos žinomos įmonės vardu, nes jos darbuotojai baiminosi su manimi bendrauti. Gal ir gerai, kad žmonės jaučia man pagarbą, – truputį prisibijo, bet kartu ir žavisi.

Mane labai erzina žinomi žmonės, kurių paskyros užkištos vien reklamomis. Kai įsėda į vieną traukinį, ir nebeišlipa.

Neduoda savo sekėjams nieko savo, nuoširdaus. Kiekviena jų idėja kieno nors kito sugalvota, parduota.

Man tiesiog smagu naudotis socialiniais tinklais, nes čia galiu dalintis mintimis, nuotraukomis, kurios yra mano. Jeigu noriu parodyti kojos nykštį, tai ir padarysiu.

– Kuo jums naudingas populiarumas internete?

– Augantis populiarumas man reiškia didėjantį fotosesijų užsakymų skaičių. Sulaukiu vis daugiau pasiūlymų fotografuoti, tad man tai labai paranku. Noriu būti vertinamas kaip talentingas fotografas, turintis gerą humoro jausmą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.