Prabangus rojus apkarto: šeštoji šeicho žmona pabėgo iš auksinio narvelio

Princesių gyvenimas – ne tik rožėmis klotas. Kartais jis toks spygliuotas, kad tenka nuo prabanga alsuojančio rojaus bėgti.

Jungtinių Arabų Emyratų ministro pirmininko, Dubajaus valdytojo šeicho Mohammedo bin Rashido al-Maktoumo žmona princesė Haya.<br>lrytas.lt montažas.
Jungtinių Arabų Emyratų ministro pirmininko, Dubajaus valdytojo šeicho Mohammedo bin Rashido al-Maktoumo žmona princesė Haya.<br>lrytas.lt montažas.
Haya pirmenybę teikia europietiškam aprangos stiliui ir yra laikoma viena gražiausių Vidurinių Rytų moterų.<br>Scanpix nuotr.
Haya pirmenybę teikia europietiškam aprangos stiliui ir yra laikoma viena gražiausių Vidurinių Rytų moterų.<br>Scanpix nuotr.
Princesė Haya su vyru šeichu Mohammedu dažnai lankydavosi Askoto lenktynėse. Nuotraukoje – su karaliene Elizabeth II ir princu Edwardu.<br>Scanpix nuotr.
Princesė Haya su vyru šeichu Mohammedu dažnai lankydavosi Askoto lenktynėse. Nuotraukoje – su karaliene Elizabeth II ir princu Edwardu.<br>Scanpix nuotr.
Dubajuje viešėjusiai Kornvalio hercogienei Camillai princesė Haya aprodė ligonines.<br>Scanpix nuotr.
Dubajuje viešėjusiai Kornvalio hercogienei Camillai princesė Haya aprodė ligonines.<br>Scanpix nuotr.
Haya su šeichu Mohammedu susituokė 2004-aisiais ir susilaukė dviejų vaikų.<br>Scanpix nuotr.
Haya su šeichu Mohammedu susituokė 2004-aisiais ir susilaukė dviejų vaikų.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 20, 2019, 1:18 PM

Taip pasielgė Jungtinių Arabų Emyratų ministro pirmininko, Dubajaus valdytojo šeicho Mohammedo bin Rashido al-Maktoumo (69 m.) žmona princesė Haya (45 m.).

Didžiosios Britanijos laikraštis „The Sun“, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, kad princesė Haya pabėgo į Vokietiją pasiėmusi didelę pinigų sumą.

Moteris su savimi išsivežė daugiau kaip 34 milijonus eurų.

Kartu su princese šalį paliko du jos vaikai – 11 metų duktė ir septynmetis sūnus. Jungtinių Arabų Emyratų premjeras kreipėsi į Vokietijos valdžią prašydamas padėti susigrąžinti žmoną, bet Berlyno atsakymas buvo neigiamas.

Po kelių dienų BBC pranešė, kad moteris jau Londone. Kalbama, kad dabar ji gyvena 100 milijonų eurų vertės name centrinėje Londono dalyje ir ketina kreiptis į teismą, kad jai būtų leidžiama likti Didžiojoje Britanijoje.

Ši šalis princesei nesvetima – joje ji su vyru lankydavosi dažnai.

Ypač pora mėgo Askoto lenktynes, kuriose vis pasimatydavo su karaliene Elizabeth II. Pats šeichas turi milijardais įvertintą lenktyninių žirgų ūkį.

Pabėgus žmonai šeichas savo įniršį išliejo instagrame, kur paviešino poemą, kaltinančią moterį klasta ir išdavyste.

Jordanijoje gimusi ir Didžiojoje Britanijoje mokslus baigusi princesė Haya su šeichu Mohammedu susituokė 2004-aisiais. Tuomet moteris tapo šeštąja ir jauniausiąja jo žmona.

Haya kilusi iš karališkosios šeimos – tėvas yra buvęs Jordanijos karalius, o dabartinis Jordanijos karalius Abdullah – įbrolis.

Haya su būsimu vyru susipažino karališkosiose iškilmėse, o susituokė praėjus vos keliems mėnesiams nuo pažinties.

Nors turi du vaikus, atsidėti vien motinystei ji nepanoro – Haya aktyviai dalyvavo visuomeninėje veikloje. Vienas iš jos projektų – kovos su bado problema fondas gimtojoje Jordanijoje.

Dubajaus valdytojo žmoną buvo dažnai galima pamatyti lenktynėse, nes žirgai yra jos aistra. Tiesa, nuo vasario mėnesio jos viešumoje niekas nebematė.

Jordanijos princesė Haya bint al Hussein mokėsi Didžiojoje Britanijoje, Bristolio merginų badmintono mokykloje. Vėliau ji įgijo psichologijos, ekonomikos ir politikos mokslų bakalauro laipsnį Oksfordo universitete.

Princesė Haya šiemet jau buvo pabėgusi į Vokietiją ieškoti prieglobsčio, tačiau greitai buvo grąžinta namo.

Bet kodėl ji taip veržiasi palikti savo prabangų gyvenimą Dubajuje ir kalba apie baimę dėl savo gyvybės?

Akivaizdu, kad moterį įkvėpė šeicho dukros Latifos pabėgimas.

Pernai tuomet 32-ejų Latifa bin Mohammed al-Maktoum iš namų pabėgo ir slapstėsi beveik metus. Šaltinių teigimu, princesę Hayą išgąsdino brutalus Latifos sugrąžinimas. Moteris neva ėmė į savo vyrą žiūrėti kitomis akimis.

Už pabėgimą – kalėjimas

Latifa bin Mohammed al-Maktoum, šeicho Mohammedo bin Rashido al-Maktoumo duktė, savo gyvenimą prilygino įkalinimui, todėl net 7 metus planavo pabėgimą.

Pasprukti iš Dubajaus princesei Latifai padėjo draugai – buvęs šnipas iš Prancūzijos Herve Jaubert’as ir kovos menų trenerė suomė.

Jachtą plukdė filipiniečių įgula, kuri tikėjosi padėti moteriai pradėti naują gyvenimą.

Vėliau jos draugai dokumentinėje juostoje pirmą kartą papasakojo, kaip buvo rengiamasi ilgai lauktai operacijai, kuri vis dėlto žlugo.

Dubajaus princesė buvo susitaupiusi 350 tūkst. eurų pabėgimui.

Jai pabėgti padėjęs prancūzas tikino išgirdęs iš Latifos, kad su moterimis jos šalyje elgiamasi tarsi su gyvuliais, o apie savo tėvo elgesį su ja ji nedrįso net pasakoti.

Moteris pabėgti planavo ir anksčiau – kai jai buvo 16 metų. Tą kartą ji buvo sugauta, kai bandė kirsti sieną. Pasak jos, už tai jai teko trejus metus praleisti kalėjime, kur buvo mušama ir kankinama.

Tad antrąjį pabėgimo planą ji rengė kruopščiau. Deja, šis planas taip pat sugriuvo. Draugams ji sakė verčiau mirsianti, nei grįšianti pas tėvą.

Dabar niekas nežino, kur yra princesė Latifa.

Latifos vyresnioji sesuo Shamsa 2000 metais taip pat mėgino pasprukti – tuo metu ji atostogavo Jungtinėje Karalystėje, tačiau jai nepavyko.

Sūnūs irgi turi problemų

* Šeichas Mohammedas turi 24 vaikus: 10 sūnų ir 14 dukrų. Jų susilaukė su šešiomis moterimis, penkios iš jų – jo oficialios žmonos.

* Pirmoji Mohammedo žmona – jo pusseserė Hind bint Maktoum bin Juma. Su ja jis susilaukė net dvylikos vaikų.

* Jauniausia ir geriausiai visuomenei žinoma Mohammedo žmona – Haya bint al Hussein.

* Apie kitas tris žmonas – libanietę, vokietę ir marokietę – nieko nežinoma.

* 1994 metais šeichas susilaukė nesantuokinės dukters Mahros su graike Zoe Grigorakos.

* Problemų šeichas Mohammedas turi ne tik dėl žmonos bei dukrų.

* 2015-aisiais trisdešimt trejų Rashidas bin Mohammedas al-Maktoumas rastas negyvas. Oficialiai skelbta, kad sustojo širdis, tačiau sklido kalbos, jog Rashidas mirė nuo narkotikų perdozavimo.

„WikiLeaks“ skelbė, kad prieš keletą metų Rashidas buvo išsiųstas į slaptą detoksikacijos kliniką Europoje. Ten jis neva buvo gydomas net kelis kartus, tačiau priklausomybė buvo tokia didelė, kad šeichui nusviro rankos.

* „WikiLeaks“ skelbė ir dar vieną kruopščiai slepiamą faktą – neva Rashidas prieš keletą metų savo tėvo biure nužudė jo asistentą.

* Keletą pastarųjų metų Rashidas nebesirodė viešumoje. Galiausiai paslaptingu būdu jo nuotraukos išvis dingo iš interneto platybių.

* Neskaidri Rashido praeitis paaiškintų, kodėl pirmasis Dubajaus šeicho, Jungtinių Arabų Emyratų viceprezidento ir ministro pirmininko Mohammedo bin Rashido al-Maktoumo sūnus netapo jo įpėdiniu.

* 2008-aisiais savo įpėdiniu šeichas paskyrė antrąjį sūnų – Hamdaną, dažnai vadinamą Fazzos slapyvardžiu.

Tiesa, tas pats „WikiLeaks“ teigia, kad ir Fazza turi potraukį prie narkotikų. Maža to, neva Dubajuje tiesiog garbinamas Hamdanas dalyvauja orgijose su vyrais ir moterimis ir mėgsta paganyti akis į nuogus berniukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.