„Nuoširdžiai nesitikėjome, kad Vietnamo virtuvės skonius taip greitai pamėgs lietuviai. Mūsų su vyru idėja atsivežti šefus iš Vietnamo pasiteisino su kaupu. Šiandien patiekalus giria tokie maisto gurmanai kaip Agnė Jagelavičiūtė ar Justė Arlauskaitė-Jazzu“ – džiaugėsi maitinimo įstaigų koncepto bendraautorė Ramunė Damulienė.
Į šventinį atidarymo vakarą užsuko Ineta Stasiulytė su vyru Deividu Meškausku ir dukrele, Elena Puidokaitė – Bruzgulienė, Žygis Stakėnas, Rimvydas Širvinskas – Makalius, Rūta Mazurevičiūtė, Oneida Kunsuga-Vidžiūnienė su šeima bei kiti azijietiškos virtuvės gerbėjai.
Svečiai ne tik degustavo legendinius vietamietiškus suktinukus – „summer rolls“ ir ragavo traškią tradicinę kiaulieną, bet ir turėjo unikalią progą pabendrauti su šefu iš Vietnamo, kuris renginio dalyviams mielai papasakojo apie savo gimtos šalies maisto kultūrą, istoriją ir tradicijas.
1995 metais savo nepriklausomybę atgavęs Vietnamas gana ilgai buvo turizmo tyloje. Tik visai neseniai pasaulis, o tuo pačiu ir lietuviai, atrado šio krašto gastronomiją.