Stilistę Viktoriją Šaulytę rūšiavimo manija užkrėtė mylimasis Julius Mocka

Laida „Atliekų kultūra“ paruošė dar vieną šūsnį rūšiavimo naujienų ir faktų. Šį kartą daug dėmesio skirsime madai – iš TV ekranų pažįstama stilistė Viktorija Šaulytė atskleis, kaip pati rūpinasi gamta bei duos patarimų norintiems atsikratyti daiktų kaupimo manijos, o „Antro šanso“ herojė pademonstruos, kokius aksesuarus gamina iš automobilių saugos diržų.

 Stilistė Viktorija Šaulytė.
 Stilistė Viktorija Šaulytė.
 Stilistė Viktorija Šaulytė.
 Stilistė Viktorija Šaulytė.
 Stilistė Viktorija Šaulytė.
 Stilistė Viktorija Šaulytė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 8:44 AM, atnaujinta Oct 4, 2019, 8:59 AM

Kurti rūšiavimo kultūrą turime drauge: ar žinojote, kad specialistai, besirūpinantys mūsų aplinka, kartą į metus susitinka konferencijoje, kurioje dalijasi gerąja patirtimi ir aptaria atliekų kultūros tendencijas? Laidoje dalyviai papasakos, kodėl susitinka jau 16-ąjį kartą ir ką verta sužinoti šiemet.

Jau sutinkame, kad smulkias atliekas rūšiuoti būtina, tačiau ką daryti su buitine technika? Sugedęs lygintuvas, senelių laikus menantis televizorius ar iš rikiuotės išėjusi skalbimo mašina – daiktai, kurių laikyti sandėliuke tikrai nereikia, bet ir negalima palikti prie konteinerio. Geriausia išsikviesti elektroninės įrangos supirkimo įmonę, kuri atlaisvins jūsų namus nuo neveikiančių prietaisų, išveždami juos nemokamai. O kas vyksta su jais toliau? Pavyzdžiui, senieji televizoriai yra „nukenksminami“ ir perdirbami: „Galiniame kineskopo stikle yra daug švino, todėl šiuos televizorius reikia atiduoti perdirbimui, kad galėtume nukenksminti juos ir paversti antrinėmis žaliavomis“, – paprastai paaiškina „EMP recycling“ produkto vadovė Asta Prankienė. Todėl svarbu suprasti, kad sugedusius prietaisus reikia tinkamai utilizuoti.

Elektroninės įrangos aplink mus yra visur, bet dar daugiau yra ne ko kito, o drabužių. Mados keičiasi kiekvieną sezoną, rūbai nusidėvi, atsibosta ar tiesiog nebetinka, o naujų įsigijimui išleidžiame tikrai nemažai pinigų. Stilistė Viktorija Šaulytė rūšiavimu ir gamtos tausojimu užsikrėtė nuo savo mylimojo – bušido kovotojo Juliaus Mockaus, todėl jų namuose atliekų rūšiavimas vyksta kasdien. Bet ką daryti su drabužiais? Viktorija turi atsakymą: „Svarbu gerai žinoti savo spintą. Susižiūrėti, ko reikia, ko nereikia. Galbūt kažką galiu atiduoti, manyti ar padovanoti? Reikia stebėti, kad nebūtų to masiško ėjimo į parduotuvę ir vis pirkti“.

Tęsiant mados temą toliau – laidoje susipažinsite su jauna dizainere Kamile Korsakaite, kuri kuria stilingas rankines bei kuprines, panaudodama automobilių saugos diržus. „Atliekų kultūroje“ ir vėl pamatysite mažuosius laidos herojus, Kokia svarbi užduotis šį kartą jų laukia? Sužinosite jau šį sekmadienį, 11 valandą ryto, „Atliekų kultūros“ laidoje per „Lietuvos ryto“ televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.