Kviestiniai svečiai, tarp kurių ir žinomas publiciskas Andrius Užkalnis su širdies drauge Fausta Marija Leščiauskaite, atvyko apsidairyti po atnaujintas patalpas bei paragauti naujojo meniu patiekalų.
Tylių fortepijono baladžių fone susirinkę svečiai aptarinėjo atnaujintą interjerą, kuriame – specialiai restoranui austas kilimas bei floristiniai Manto Petruškevičiaus darbai.
Žinomas floristas pasirūpino ir čia kruopščiai prižiūrimų ilgamečių augalų, besikerojančių po stikliniu stogu, dizainu.
Vietą restorane pagaliau atrado ir „Relais & Chateux Stikliai Hotel“ šeimininkų anksčiau įsigytas 18 amžiaus tapinys ant šilko.
Preciziškai suderinti interjero raštai ir spalvos puikiai derėjo prie svečiams parengto naujojo meniu.
Keturių patiekalų pietums virtuvės šefas Gerdvilas Žalys pasiūlė rūkyto upėtakio žuvienę su kopūstais, bulvėmis ir krienais, perlines kruopas su žieminiais moliūgais, kepintomis moliūgų sėklomis bei tarkuotomis anties kepenėlėmis ir spragintais grikiais, taip pat keptą stirnienos nugarinę su karamelizuotais svogūnais, kadagių sėklų aliejumi ir garstyčių padažu.
Desertui svečiai ragavo žieminio obuolio, įdaryto marmaledu su itališku morengu ir vaniliniais ledais.
G.Žalys, nuo vaikystės augęs Švedijoje, vėliau patirtį kaupęs Jungtinėje Karalystėje ir Prancūzijoje, pirmą sykį daugiau nei metus praleido Vilniuje, kur sukosi „Stiklių“ virtuvėje.
„Lietuva turi savų niuansų, kuriuos labai gera atrasti.
Deja, prie stalo kompanijos jums palaikyti negalėsiu, nes suprantu, kad mano vieta – virtuvėje“, – sėsti prie stalų kvietė šefas.
Kulinaras sakė siekiantis gimtinės virtuvei sugrąžinti tai, ką ji yra praradusi.
„Tuo pačiu nenoriu kljuoti jokių etikečių mano kuriamai lietuviškos virtuvės interpretacijai. Naudoju savo rankų amatą, geriausias technikas ir tipinius lietuviškus ingridientus – visa tai ir sudaro naujo meniu pagrindą“, – kalbėjo G.Žalys.