Liekna it smilga Simona Albavičiūtė-Bandita atskleidė savo valgymo įpročius

Nuolat skubame ir bėgame ir ne visuomet pavyksta skirti dėmesio visavertei mitybai. Dalis mūsų nespėja pavalgyti pusryčių, kiti dėl nuovargio ar laiko trūkumo vakarienei kartais renkasi greitąjį maistą, dar kiti – skundžiasi, kad turi įprotį užkandžiauti. Tačiau naujausias tyrimas atskleidė, kad užkandžiauti mes mokame sveikai. 

 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 S.Albavičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 20, 2019, 4:44 PM

Net 70 proc. Lietuvos gyventojų mėgsta pasilepinti užkandžiais ir jiems renkasi sveikatai palankius produktus, tokius kaip švieži ar džiovinti vaisiai, riešutai.

Veiklos nestokojančios Lietuvos įžymybės – radijo, televizijos laidų ir renginių vedėjai, influenceriai Simona Albavičiūtė-Bandita ir „radistas“ Rolandas Mackevičius sako, kad jie ne išimtis – jų maisto racioną taip pat papildo užkandžiai, kuriais dažnai mėgsta pasirūpinti iš anksto, o „nesąmonių“ stengiasi nevalgyti.

Simona Albavičiūtė-Bandita: „Nesilaikau dietų, kiekvienos etiketės akylai neskaitau, bet „nesąmonių“ nevalgau“

Atrodo, kad Simonos Albavičiūtės-Banditos pilna visur – mergina veda televizijos laidas, renginius, dirba radijuje. Nepaisant to, sako, kad toks gyvenimo būdas jai netrukdo maitintis sveikiau.

„Visuomet stengiuosi valgyti tris kartus per dieną: sotūs pusryčiai ir pietūs – man būtini, be jų neįsivaizduoju savo dienos. O tarp pagrindinių valgymų dažnai neatsisakau ir užkandžių, tačiau „nesąmonių“ nevalgau ir stengiuosi atrasti balansą“, – šmaikščiai sako Simona.

„Užkandžiams renkuosi riešutus, vaisius. Migdolai – mano mėgstamiausi, todėl dažnai jų turiu netgi kišenėje, o būdama namuose nepatingiu juos pakepinti orkaitėje. Riešutai maistingi, suteikia sotumo jausmą, o svarbiausia – man tikrai labai skanu, – teigia Simona. – Vaisiai – taip pat vienas mėgstamiausių užkandžių. Šiuo metu man savotiška „mangų manija“, todėl juos, persimonus ar kitus vaisius valgau netgi radijuje, kai tik turiu laisvą minutę“, – vardija moteris.

„Batonėliai – dar vienas dažnas užkandžių pasirinkimas. Labiausiai patinka tie, kurių sudėtyje daug riešutų, ar vaisių, o kai norisi kažko saldesnio – ieškau batonėlio su šokoladu. Pavyzdžiui, vakar valgiau užkandžių batonėlį su spanguolėmis ir juoduoju šokoladu. Jis ne tik skanus, bet ir maistingas, jaučiausi pasisotinusi, o ne „užsisaldinusi“. Šiandien esu nusitaikiusi į dar vieną jų skanėstą – šį kartą su mano mėgstamais migdolais“, – šypsosi mergina.

Simona sako, kad maitintis sveikiau nėra sudėtinga, nes po kurio laiko susiformuoja savotiškas įprotis. Visgi ji kiekvieno produkto sudėties akylai netikrina. „Dažniausiai paskaitau etiketes tų produktų, kurių sudėtis tik iš pirmo žvilgsnio atrodo „nekaltai“, kartais maloniai nustembu, nes produktas pasirodo „švaresnis“ nei tikėjausi, o kartais būna priešingai. Be to, pastebėjau, kad gamintojai vis dažniau rūpinasi ne tik gaminio maistine verte, bet ir jo pakuote. Atsiranda vis daugiau fainų, aplinkai draugiškų įpakavimų“, – savo pastebėjimais dalijasi kartą sau „zero waste“ iššūkį metusi moteris.

Simona prisipažįsta, kad jos, kaip ir daugelio žmonių, mityboje būna „nuklydimų“, tačiau dėl to savęs nekaltina ir nesijaučia blogai. „Kaip matote, nesu visiška „sveikuolė“, mano mityboje pasitaiko visko, tačiau kai kurių produktų tiesiog sąmoningai nevalgau. Stengiuosi atrasti balansą – nepasiduoti kiekvienai pagundai, bet ir per daug savęs nevaržyti“, – mitybos įpročiais dalijasi Simona.

Rolandas Mackevičius: „Aš gudrus – užkandžiais pasirūpinu iš anksto“

„Radistas“ Rolandas Mackevičius sako, kad jo dienos labai skirtingos, bet visuomet pilnos veiklos, todėl užkandžiai jam būtini.

„Niekas nemėgsta būti alkanas – aš taip pat, todėl užkandžiais pasirūpinu iš anksto. Visuomet su savimi turiu riešutų, bananų ir batonėlių. Kiekvieną dieną stengiuosi sportuoti, žaidžiu tenisą, todėl užkandis man būtinas, kad atgaučiau energiją“, – sako R. Mackevičius patikslindamas, kad dažniausiai užkandžiauja po rytinės treniruotės ir vakarop. Užkandžiai jam padeda lengviau sulaukti vakarienės ir nebūti liūdnam.

Pasak R. Mackevičiaus, užkandis turi būti ne tik skanus, maistingas, būti baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltiniu, kartu jis turi būti patogus turėti su savimi.

„Dėl gyvenimo tempo dažnai užkandžiauju tiesiog mašinoje, skubėdamas į darbą, ar vakare važiuodamas namo, todėl man svarbu, kad valgyti būtų patogu. Dėl to labai dažnai renkuosi batonėlius – atsiplėšiu, suvalgau ir keliauju toliau. Batonėlių turiu visur – sporto krepšyje, automobilyje, kartais jų randu netgi drabužių kišenėse.

Be to, būtinai automobilyje turiu vandens ar jau spėjusios atšalti, bet skanios arbatos“, – mitybos įpročiais dalijasi žinomas vyras ir priduria, kad užkandis nepakeičia pagrindinių dienos patiekalų, bet papildo jo maisto racioną.

„Pastaruoju metu aktyviai sportuoju, todėl „prisižiūriu“ ir mitybą. Man sekasi, nes po sporto treneris pasirūpina sveiku kokteiliu, o jei sportuoju be jo, užkandžiauti tenka paprasčiau – renkuosi bananą, sultis, batonėlius“, – sako R. Mackevičius ir juokauja, kad svoris jam auga vien tik žiūrint į maistą, todėl produktų sudėtis itin aktuali.

„Stengiuosi su saiku valgyti miltinius produktus, vartoti mažiau cukraus. Todėl renkuosi produktus ar užkandžius su mažesniu cukraus kiekiu ar tuos, kurie turi saldumo tik iš vaisių, pavyzdžiui, vaisiniai užkandžių batonėliai, – teigia vyras.

Simona ir Rolandas sako, kad užkandžiai tikrai gali būti ne tik skanūs, bet ir maistingi bei praturtinti mūsų maisto racioną baltymais, skaidulinėmis medžiagomis, vaisiais ir riešutais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.